Mekanda hangi medeniyet yaşadıysa geleneklerini ve yerleşke tarzlarını öğren yüzde elli işin kolaylaşır...santime metreye takilma ..giriş yönüde her medeniyetin yapılarında farklidirGiris kuzey dogu yonunde olurmu
Bayram abi arazi guneye dogru meyilli tek resimden baska yukleyemiyorum telden senin soylediklerini yaptim o olculer ciktiKardasim,
5-10 gun sonra tekrar olcum yqpiniz.
Arazinin resmini gormediik.
Eger burasi duzluk ise, aldiginiz olcumlerde sorun gozukuyor.
Duvar yok mu?
Ustam medeniyeti nasil cozecez pkiMekanda hangi medeniyet yaşadıysa geleneklerini ve yerleşke tarzlarını öğren yüzde elli işin kolaylaşır...santime metreye takilma ..giriş yönüde her medeniyetin yapılarında farklidir
Ustam yerlesenleri iyi kotu biliyorum ama o sunagin mezari medeniyetini nasil cozerizVicdansız ondan kolay nevarki...kahkaha..bulunduğun yerin eski yeni antik coğrafi tarihi isimlerini netten bul kimler gelmiş geçmiş kalmış olmuş yaşamış ne ayaklarmis.saaakk diye çıkar.bir saatini ayır oku..
Geometrik şekilli sunavkarı kimin kullandığıda osekilde ortaya çıkıyor sen pagan Urartu Frig lidya.bunlardan birini yakala ihya olursunUstam yerlesenleri iyi kotu biliyorum ama o sunagin mezari medeniyetini nasil cozeriz
ustam girişler güney batı ve kuzey doğu olur, ben ikitane kuzey doğu giriş olan gördümGiris kuzey dogu yonunde olurmu
Kardasim,3 m uzunluk tunel eni 1 metre odaya giris kapagi 60 cm kapakta kursun tespiti var tunel giris yonu kuzey dogu oda olculeri 4,5 3,5 sunagi yuvarlak oyma oyma olcusu cap 40 cm derinlik 15 cm ustalarim