sahte heykeller

turab42

Member
Katılım
7 Şub 2015
Mesajlar
34
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
49
Elazığ Müze Müdürlüğü'ne Getirilen Bronzdan Yapılmış Bir Adet Tasnif ve Tescil Dışı Taklit (İmitasyon) Heykel
Ordu Müzesi Müdürlüğü'nden Bildirilen 3 Adet Taklit Heykel
Antalya Müzesi Müdürlüğü'nden Bildirilen Taklit Kadın Heykeli
Antalya Müzesi Müdürlüğü'nden Bildirilen Taklit Erkek Heykeli
Antalya Müzesi Müdürlüğü'nden Bildirilen Taklit Kartal Heykeli
[COLOR=#2B2B2B !important]
[/COLOR]
Ödemiş Müzesi Müdürlüğü'nden Bildirilen Taklit Heykel
Elazığ Müzesi Müdürlüğü'nden Bildirilen Taklit Heykel[COLOR=#2B2B2B !important] [/COLOR]
Antalya Müzesi Müdürlüğü'nden Bildirilen Taklit Heykeller
 

turab42

Member
Katılım
7 Şub 2015
Mesajlar
34
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
49
Konya Müzesi Müdürlüğü'nden Bildirilen Sahte Heykel
İstanbul Arkeoloji Müzesi Müdürlüğü'nden Bildirilen Sahte Heykel
İstanbul Arkeoloji Müzesi Müdürlüğü'nden Bildirilen Sahte Heykel
İstanbul Arkeoloji Müzesi Müdürlüğü'nden Bildirilen Sahte Heykel
[COLOR=#2B2B2B !important]
[/COLOR]
Diyarbakır'da Ele Geçirilen Sahte Heykeller
Antalya Müzesi Müdürlüğü'nden Bildirilen Sahte Heykel
Kalıpta yapılmış pişmiş toprak “Kadın Figürini”dir. Yaklaşık 28 cm yüksekliğindedir. Başında, saçın arka bölümünü saran, önde; üçgen bir taç yapan saç bandı vardır. Saçlar ortadan ikiye ayrılarak yanlara doğru taranmış ve ensede toplanmıştır. Üzerinde khiton ve himationdan oluşan bir giysi bulunmaktadır. Sağ kol omuzdan, sol el bilekten kopmuş ve eksiktir.
Muş İli'nde Ele Geçirilen Sahte Heykel[COLOR=#2B2B2B !important]Ayakta, eller kalçaya bitişik sağ elinde kalkan sol elinde belirsiz bir nesne olan kaide üzerinde erkek heykelciğidir. Anatomik hatlar özensizce işlenmiştir. Gözler patlak, ayaklar yalın başı ise diktir. [/COLOR]
Muş İli'nde Ele Geçirilen Sahte Heykel[COLOR=#2B2B2B !important]Ayakta, eller dirsekte eller dirsekten bükük göbek hizasında bir bebek tutmaktadır. Anatomik hatlar özensiz işlenmiştir. Gözler patlak,ayaklar yalın ve başı diktir. Diz altından kırık olup yapıştırılmış, belden kırık iki parçalıdır. Saçlar belik şeklinde örgülü ve alnın üstü deliktir. [/COLOR]
Muş İli'nde Ele Geçirilen Sahte Heykel[COLOR=#2B2B2B !important]0.5x9x20 cm ebatlarında kaide üzerinde 6x17x9 cm ebatlarındaki bir at arabasından oluşan heykelciktir. Tekerlekler düzgün işlenmiş, araba içerisindeki sürücü ayakta ve at ile sürücü arasında koşum bulunmamaktadır.[/COLOR]
[COLOR=#2B2B2B !important]
[/COLOR]
Aksaray Müzesi Müdürlüğü'nden Bildirilen Sahte Heykel[COLOR=#2B2B2B !important]Ayakta duran, bacaklarının üzerinde bir yılanı bir eliyle boynundan yakalamış, sağ eliyle karnının üstünde bir nesne tutan, boynunda haç olan başında serpuş, ve arkasında saçları 4 sıra balık sırtı çizgiy[/COLOR]
 

turab42

Member
Katılım
7 Şub 2015
Mesajlar
34
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
49
İzmir Müzesi Müdürlüğü'nden Bildirilen Sahte Heykel
Bronz Atlı Figür:Ölçüsü: 0,055 x 0,045 m.
Tanımı:Bronzdan yapılmış,at üzerinde figürdür. Başlığı olup, sağ kolu dirsekten kopuktur. Kaidesi vardır.
İzmir Müzesi Müdürlüğü'nden Bildirilen Sahte Heykel
Bronz At Figürlü Kandil
Ölçüsü: 0,185 x 0,14 m.
Tanımı: Hamle yapan at figürünün göğsüne içbükey formlu bir kandil burnu eklentisi ile oluşturulmuş bronz eserdir. Karındaki daha küçük olmak üzere, atın sırt ve karın kısmında birer dikdörtgen yağ haznesi deliği vardır. Sol arka bacağın alt kısmı ve kuyruğun uç kısmı kırık ve eksiktir. Atın başı hafif sağına dönüktür. Kulaklar dik, ağız hafif açıktır. Boyundan çene kısmına doğru içbükey formda uzanan dizginler belirgin olarak işlenmiştir. Uzun dışbükey boynun üzerinde yeleler yüksek bant şeklinde kütlevi olarak işlenmiştir. Yelenin başa yakın kısmında ve kuyruğun gövdeye birleşme notasında birer küçük asma deliği bulunmaktadır. Kuyruk hafif dalgalı olarak aşağı sarkmaktadır.
İzmir Müzesi Müdürlüğü'nden Bildirilen Sahte Heykel
Bronz Giyimli Kadın Heykelciği
Ölçüsü: 0,11 x 0,02 m.
Tanımı: Ayakta duran bronzdan kadın figürüdür. Vücut ağırlığı her iki bacağa eşit şekilde verilmiştir. Ayak bileklerine kadar uzanan, “v” yakalı elbise giyimlidir. Elbisesinin belinde kuşak bağlıdır. Başında bir çeşit şapka benzeri kulakları kapatan örtü bulunmaktadır. Uzun saçlar her iki yanda birer bukle yapılmış olarak omuzlara inmektedir. Sağ ve sol elinde tanımlanamayan iki nesne tutmaktadır. Arka kısmı özensiz işlenmiş ve kabaca bırakılmıştır.


Konya İli, Akşehir Müzesi Müdürlüğü'nden Bildirilen Sahte Heykel
Adı: Heykelcik Torsosu
Cinsi: Mermer
Tanımı: 11,2 cm yüksekliğindeki Roma dönemi eserlerine benzetilen, 1 adet heykelcik torsosu.


Denizli Müzesi Müdürlüğü'nden Bildirilen Sahte Heykel




Denizli Müzesi Müdürlüğü'nden Bildirilen S
 

turab42

Member
Katılım
7 Şub 2015
Mesajlar
34
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
49
İzmir Müzesi Müdürlüğü'nden Bildirilen Sahte Heykel
Adana Müzesi Müdürlüğü'nden bildirilen sahte heykel

Bronzdan yapılmış olup, yüksekliği 51 cm’dir. Sağ elinde aşağıya doğru kılıç, sol elinde ise yukarıya doğru meşale tutmaktadır. Başında çelenk bulunan heykelin üzerinde vücudun bir kısmını örtecek şekilde bir pelerin bulunmaktadır. Pelerin boyundan arkaya doğru savrulmuştur. Ayağında bilekleri de kapatacak şekilde uzunca sandaletler bulunmakta olan heykel, bir kaide üzerinde durmaktadır. Sağ bacağını bükmüş ve kaidenin yüksekçe olan kısmına koymuştur. İçi boş olan heykel döküm tekniğiyle yapılmıştır. Yüzeyinde korozyon izleri görülmektedir. Anatomik olarak bir orantısızlığın yanı sıra korozyon tabakasının farklılığı da göze çarpmaktadır.
Aydın Müzesi Müdürlüğü'nden bildirilen sahte heykel

Adı : Figürin
Cinsi : Pişmiş Toprak
Ölçüleri : Yükseklik : 18 cm, Genişlik : 6,9 cm, Kaide Yükseklik : 1,5 cm
Dönemi : Roma dönemi eserin günümüz taklidi
Tanımı : Deve tüyü rengi hamurlu pişmiş topraktan figürin, dikdörtgen bir kaide üzerinde Aphrodit Anadymene tipinde ayakta durur pozisyonda yapılmıştır. Oval ve dolgun yüzlü, iki kolu havada ve elleriyle ortadan ikiye ayrılmış saçlarını iki yandan tutar şekildedir. Ancak sağ kol dirsek altından itibaren saç çıkıntısı ile birlikte kırık ve kmesiktir. Kalın boyunlu, küçük dolgun göğüslü, göbek deliği belirgin, kasık kısmı üçgen şeklindedir. Bacaklarını örten bir kumaş vardır. Sol tarafında üzerinde yer yer sıklamen pembesi rengi boyalı amphora benzeri bir kap vardır. Taklit olan figürinin sağ kolu dirsek altından itibaren kırık ve eksik, kaidesi kırık ve sonradan yapıştırılmıştır.


Aydın Müzesi Müdürlüğü'nden bildirilen sahte heykel

Adı : Figürin
Cinsi : Pişmiş Toprak
Ölçüleri : Yükseklik : 17,2 cm, Genişlik : 6,5 cm, Kaide Yükseklik : 2,5 cm
Dönemi : Roma dönemi eserin günümüz taklidi
Tanımı : Açık kiremit rengi hamurlu, pişmiş topraktan figürin, yüksek oval bir kaide üzerinde Aphrodit Anadymene tipinde ayakta durur pozisyonda yapılmıştır. Oval yüzlü, iki kolu havada, elleri ile saçlarını tutmaktadır. Küçük dolgun göğüslü, göbek deliği belirgin, sağ bacağı önde ve dizden hafif kıvrık olan figürinin sağında bir yunus yer alır. Yunusun kuyruğu arkadan öne dolanarak figürinin ön kısmını kapatır şekilde tasvir edilmiştir. Taklit olan figürin tam ve sağlamdır.


Denizli Müzesi Müdürlüğü'nden bildi
 

turab42

Member
Katılım
7 Şub 2015
Mesajlar
34
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
49
Çankırı'da Ele Geçirilen Sahte Heykel

Eser pişmiş topraktan yapılmış, gaga kısmı açık, gözler patlak olarak verilmiş, bir yere konmak üzere olan kanatları açık, kuyruk kısmı uzun kartal figürini.
Eserde gövde ve kanatlar üzerinde kazıma çentikler mevcuttur. Eser tam.
Ölçüleri: Gen: 10,6 cm - Uzunluk:11,7 cm - Yükseklik: 5,5 cm

Çankırı'da Ele Geçirilen Sahte Heykel

Eser döküm malzemesinden yapılmış, figürde baş kısım yukarı doğru kalkmış, karşıya bakar şekilde, ayakları üzerinde duran ayı figürini. Eserde ön ve arka ayak kısımlarında ve gövdede yer yer dökülmeler mevcuttur.
Ölçüleri: Gen: 2,6 cm - Uzunluk:5,6 cm - Yükseklik: 3,7 cm

[COLOR=#2B2B2B !important]Aydın Müzesi Müdürlüğü'nden Bildirilen Sahte Heykel Grubu[/COLOR]
[COLOR=#2B2B2B !important]Adı : Heykel Grubu
Cinsi : Mermer?
Ölçüleri : Yükseklik : 120 cm, Kaide; Uzunluk : 47 cm, Genişlik : 34 cm, Heykel Grubu Yükseklik : 110 cm
Dönemi : Roma dönemi eserin günümüz taklidi
Tanımı : İnce kristalli beyaz mermerden silmeli bir kaide üzerinde iki figürden oluşan heykel grubudur. Sırtında chalamys bulunan ve saçları fiyonk şeklinde yukarıda toplanmış figürün bir kolu omuz hizasından itibaren eksiktir. Diğer kolu ile önünde bulunan ve belden aşağısı bir kumaş parçası ile sarılı belden yukarısı çıplak tasvir edilmiş boyundan itibaren başı ve bir kolu, bir kolu ise pazudan itibaren eksiktir. İlk bakışta orijnal izlenimi veren taklit obje, işlenme stili ile Hellenistik dönem eseri gibi durmakta ancak göz bebeklerinin işlenme tarzı Hadrian dönemi özelliği olması nedeniyle tezat oluşturmaktadır. Ayrıca objenin üzerindeki izlerden eski izlenimi vermek amacıyla kısa bir süre toprak altında bırakıldığı anlaşılmaktadır.
[/COLOR]
[COLOR=#2B2B2B !important]Konya Müzesi Müdürlüğü'nden Bildirilen Sahte Heykel[/COLOR]
[COLOR=#2B2B2B !important]Adı: Heykel başı
Cinsi: Mermer tozu
Ölçüleri: Yük:39 cm. – Gen:30 cm.
Tanımı: Mermer tozundan döküm tekniğinde yapılmış kadın heykel başı. Saçları arkada topuz şeklinde toplanmış olup, saçları üzerinde sağ elinin parmakları bulunmaktadır.
[/COLOR]
[COLOR=#2B2B2B !important]Manisa Müzesi Müdürlüğü'nden Bildirilen Sahte Heykel[/COLOR]
[COLOR=#2B2B2B !important]Adı: Heykelcik
Cinsi: Mermer
Fiş Sıra No: 0041
Çağı: Yeni İmal
Ölçüler: 42cm
Tanım: Ayakta ve çıplaktır. Alın üzerinden başlayan ve enseye kadar incelerek devam eden saç ensede sonlanmaktadır. Yüz ayrıntısı ise stilize olarak göz ve burun işlenerek verilmiştir. Ayrıca kulaklarda belirtilmiştir. Boyun kalın olup, kollar dirsekten kırılarak eller göğüs altında birleştirilmiştir. Bacakları da oldukça kalındır ve birbirinden ayrıdır. İdol görünümlü heykelciğin yüzeyi ise kireçlidir.
[/COLOR]
[COLOR=#2B2B2B !important]Manisa Müzesi Müdürlüğü'nden Bildirilen Sahte Heykel[/COLOR]
[COLOR=#2B2B2B !important]Adı: Medusa Maskı
Cinsi: Bronz
Fiş Sıra No: 0041
Çağı: Yeni İmal
Ölçüler: 03.06.2010
Tanım: Kabartma levha biçimindeki bronz obje Medusa görünümündedir. Cepheden verilen başta; yüz ayrıntısı gözler, burun ve ağız işlenerek belirtilmiştir. Dil dışarıdadır. Kulaklar da yine cepheden görünümle betimlenmiştir. Saç telleri çizgiler halinde verilirken; kabartmanın çeşitli yerlerinde kopuklar, delikler ve çatlaklar mevcuttur. Ayrıca yer yer oksitlenme ve korozyon oluşmuştur.
[/COLOR]
[COLOR=#2B2B2B !important]Ankara Anadolu Medeniyetleri Müzesi'nden Bildirilen Sahte Heykel

Yükseklik: 30.5 cm , Genişlik:12 cm. ve Kalınlık : 9 cm. dir.
[/COLOR]


Adana Müzesi'nden Bildirilen Sahte Heykeller

Afyonkarahisar İli, Sinanpaşa İlçesinde ele geçirilen sahte eser.
Yaklaşık 5.3 cm yüksekliğinde ve 4.2 cm genişliğinde boyun kısmından kırık olan pişmiş toprak figürin başı.
Afyonkarahisar İli, Sinanpaşa İlçesinde ele geçirilen sahte eser.

Yaklaşık 6 cm yüksekliğinde ve 4.3 cm genişliğinde boyun kısmından kırık olan pişmiş toprak figürin başı.
Afyonkarahisar İli, Sinanpaşa İlçesinde ele geçirilen sahte eser.

Yaklaşık 12.6 cm yüksekliğinde ve 2.2 cm genişliğinde çıplak ve oturur vaziyette betimlenmiş, kolsuz pişmiş toprak kadın figürini.




Kocaeli Müzesi Müdürlüğü'nden bildirilen 5 adet taklit heykel başı
Amasya Müze Müdürlüğü'nden bildirilen, Roma dönemi özellikleri gösteren bronz sahte Hermes he
 
Üst