Dedektorburada Banner Mobile

Saraf Yakonun Çiftliği Nerede

forester

Yeni Üye
Şüpheli yer kızılağaç demir köy arası iki yerde parası vardır, birisi çiftliğin mandırasında diğeri dükkanlarda, dükkanların üzeri şu anda kum tepesi kaplı mandıradaki ise süt havuzunun yanındaki manda büyüklüğünde siyah bir taşın arkasında, mandıranın mahzen girişi vardır, parası 4 tondur. çiftliğe gelmeden dere kenarında yakonun kesik parmağı var bir taşta parmağın üzerinde bir yüzük var, taşın altında yüzüğün kendisi var.

Buranın üst tarafı çiftlik mandıra binası yıkıktır. Tek kurnalı üç yalaklı şeçmenin 21 adım altında bir kaya üzerinde köpek budunu bulmalıyız. Çeşmenin 150 adım arka kısmında kaynak burada 3 gen şeklinde üç adet incir ağacı doğu kısımdaki incirin önünde kuyu, kuyudan beş adım mesafede yıkama taşı 17 adım ilerde yabani güller 75 adım sonra çalılık ve bir kaynak olması gerek..
merhaba.bu yeri biliyorum.kum tepelerini düzlediler daha önce.bilgisi olan ulaşsın.yer bakir durumda

olay111

Yeni Üye
Merhabalar arkadaşlar, yorumu sadece bu konu hakkında yapıp Hoplit arkadaşımın yazdıklarına ek bilgi vermek isterim. Hoplit kardeş yerin doğru, kum tepelerinde arka yamaçta bir kilise kalıntısı olmalı. Aradan 200 küsür sene geçtiği, birçok yerin taa 1900 lerde soyulduğu, gözünü para hırsı bürümüşlerin birkaç kuruşa şerefini satıp işaretleri kırdığı, büyük iş adamları ve milletvekilleri tarafından çıkarıldığını göz önüne alarak değerlendirirsek burası dolu mu boş mu bilinmez. Örnek isterseniz Vizeye yakın Evrenli köyünde Aya Yorgi kilisesi var. Ama bulana aşk olsun. bulacağınız sadece kırılmış sağa sola savrulmuş horasan taşlar temel bile belli değil. Konumuz. a dönersek bahsedilen bölgede kepçeli bir kazı oldu, kuyu tarafında, bulundu mu bilmiyorum tam biligi edinemedim. bir diğer ilginç olay, adamın birinin dereye yakın bir yerde bir bayan mezarı bılduğu bir elmas yüzük ve kolye bulduğu..Adamın etraftaki kuyumculara bunu sorduğu ve şu anda kayıp olduğu.akıllıca alacağını al ve bir daha aynı bölgede dolaşma. bu konuda ve Wolçan Voyvoda aşıklarına bir uyarım. paraların hemen hepsi ZEHİRLİ... atıp tutanlar, doğruyu yazanlara linç girişimi yapanlara sorum siz Konstantin zehiri nedir biliyormusunuz? daha mala ulaşmadan en kötü ihtimalle kör olacağınızı bilir mi? bu sonuca benim bile paçavra dediğim belgelerden ulaştım. diyor ya hayvanlı odalardan bahsederken, bir sandık var açılırsa herkes ve etraftakiler ölür diye.. ingiliz bir arkeologla Bizans tarihinden konuşurken bunu öğrendim. bazen yalnışlar doğruya götürür. unutmayın bu adamlar sıradan eşkiya değillerdi. içimizde yaşıyorlardı. Sarayda, sokakta, esnaf olarak..bu gömülerde al bul diye 125 589 şifreleriyle yazılmadı. wolçana dikkat edin her bahsettiği yerde bir roma-bizans kalıntıları var. Adamın bir adı ölüm se yerleri tuzaklıdır. Ancak kendisi kolayca alacağı yeri bilir. çoğunuz National Geographi, TRT belgesel, Gezelim Görelim Programını en azından define filmleri izlemediniz mi? çoğunuz Evliya Çelebiyi bile okumamıştır. Bir yerde yazar Kelkit çayında ufak bir ermeni köyü ve bir mağara içerisinde mal dolu ama kılıçlardan geçilmez. çoğunuz wolçanın bir yerini hatırladınız değil mi? Draculaya örnek olmuş bir şahıs definecilere mi olmaz? internete bakın bir çok makale var, hatta Voyvodacılk hakkında tez yazılmış. Okurken düşünün Osmanlı belgelerinin çoğu İngilizlerin İstanbulu işgalinde talan edildi, kalanlar yakın zamanda hurda kağıt diye satıldı. Kalanlar ne kadar doğru? Latin alfabesi yokken şimdi kullanılan isimle bahsedilen yer naıls aynı olur? bri bölge bulursunuz işaretler ok. bilgi yok. demkki saklanılmış. zaten wolçan ve diğerleri meydan okumamış mı? bilmem kaç tane boş ve oyalıcı, şu kadarı dolu... Ben sadece bu efsanenin doğruluğunu araştıran birisiyim. Ama hangi wolçanı araştırıyorum karışıyor. Bulgaristanda olanla İstanbulda katip olan geceleyin komitelerle baskın yapanın izleri hatta Rus kaptanınki karıştı. bu olay Patrona Halil Ayaklanması öncesine kadar gidiyor. Patrona halil ayaklanmsı Gemlikte köşeye sıkıştırılmış wolçanın kurtuluşu olmuş. ama koskoca hazine soyulmuş. buraya kadar okumuş olana teşekkür ederim. doğru insanın yazısına katkı olsun. bazen bir cümle çok şeyi çözebiliyor arkadaşlar...
ustam belgede anlatılan bölge çiftlikköy olarak geçiyor aslında..istanbul çatalcada ....bu arada eski dükkanların olduğu harabeler kısmen hala duruyor..bide eski surlar ve köylülerin germe dedikleri su kemerleri de var..ben bi ara trekking yapmıştım..sağolsun arkadaşlar surları bile dağıtmış.alan köstebek yuvası gibi..meşur şahin kayasıda bu bölgede..osmanlı belgelerinde çiflikköy mandırası olarak geçer..istanbula bi dönem buradan et,süt,yumurta falan tonlarca gidermiş..dükkanlar o dönmde geneli rum kökenliler olan tüccarlara aittir...trakyadan gelen tarım ürünleri çiflikköydeki halde toplanıp istanbula gönderiliyor..bi çeşit toptancılar bölgesi..burada bide kapalı çarşı kurulmuş..sarraflar,tüccarlar..kervan yolu üzerinde..sıralı dükkanlar.... rum çarşısı olarak da geçiyor...o dönemlerde köyün tamamı rumlara ait..ilk kuruluşu türklerin bi kaç çifliğinden ibaret.ancak 1700 lerde rumlar yerleşiyor..çifikleri satın alıp istanbula mal satıyorlar.zamanla çok gelişiyor..fakat volçan dönminde bulgar isyancılar ve eşkiyalar sık sık baskın yapmışlar..bu sebeple tüccarlar buraları terk ederek istanbula göç etmiş.bu sebeple bi ara boş kalıyor..balkan harbinde bulgarlar işgal ediyor.ama yenilip geri çekiliyorlar.ardından selanikten müslüman ahali getiriliyor bölgeye ve köy yeniden imar ediliyor....bi arkadaş bölgede çalışma yapıyordu.muhaffak oldu mu bilemedim.zira eski yapıların çoğu yok.yerlerinde modern binalar var..