Dedektorburada Banner Mobile

Sarı göl taşa tırmanan asker ve kız

Dedektorburada Banner Mobile

paytoncu

Aktif Üye
Omzunda bakraçlı kız hakkında yazabileceğin birşeyler varmı?
Elbette var. Mesela neyi bilmek istiyorsun yazılarımda azda olsa bahsetmiştim lakin siz neyi bilmek istiyorsanız yazalım bunu yazmaktan memnun olurum

Son düzenleme:

paytoncu

Aktif Üye
Ben szdece kendi gorduklrrimi ve resmini cekdiklerimi anlatirim ,
Degerli usdam Bu mezarların sayisini bilmiyorum ama dogrudur 40 veya 41 olabilir, ama ben bu mezarları 1995 de gordum ,Bu mezarlar Alibey degirmenden asagida yönünü Doguya donerseniz sol kolunda yani derenin kuzey yuzeyindr ve irasi dere seviyesinden 3 veya 4 metre yuksekde tani sel etkileyemez ,Yani 3 metreik bir yer sevuyesindrn yuksek, O mezarlara gelmeden asagidan yukariya dogru giderken Burda cok onemli vd Lutfü urguplunun Tarifi uzerine bulunsn KİRPI KAYA var, kirpi kayanin batisi dag vd yol patika yol burdan yukarda HORA YERI var, Barak diregi deligi var ,Derene kirpinin yanindan devamda sag kolunda bir Dik Kaya var buyuk bir kaya ,Isde bu derede tek bir Su var oda bu kayanin catlagindan fıskurarak akar ve icdikce içersin, Bu snlattigim yer SARI MESELIK ayni zamanda MESHUR KERVAN YOLU dur , Daha anlatilmasi gereken cok sey var,Ben buraya acemi gittim ,Bahsettiginuz Ökuzler Kapalidir ,Ve yine o alsnda TOPAL ayi olmali ama ben bunuda girmedim yani bu kadar bilgim yokdu, Selale var ,Orda 2 BALIK var ve 3 atep Corba tadi var su akarsa bunlardan dökülür ana bu derede su yok, 3 kirec kuyusu var ,Sokulmus vaziyette vede kum üstünde , SAZLI GÖL zaten SARI gol diye bir gol yok ve hicde olmadi Takma isimdir ,Hikayeyeyi okursan SAZLI GOLE BIZ SARI GOL DEDIK der, MESHUR gemi kaya var ,Sazli golun virajina varmadan yskininda ,Buyuk ve renkli bir tek kaya var özel bir kaya , Bu anlattigim Sari meselikden cok zz bir kesut usdam , Anlatsam bitmez,
Babandan kalma ve ÜRGÜPLÜNÜN kayiylarindan varsa bir konu ac orda konuyu görüşelim,
Ben cok onemli nokdadayim, Kismetde ne var ALLAH dan baska kimse bilmez ,
Sayın Balkaya usta uzun zamandır sizin yazılarınıza bakıyor okuyorum lakin hiç birinden bir şey bulamadığınızı da biliyorum.uzaktan yakından hakikat bölgesiyle bağdaşmıyor yazdıklarınız ve anlattıklarınız.Şimdi size bazı soruları ben sorayım mademki senin bölgen tamam o halde sarı göl bir ayağı yarıktırın manasını taşa tırmanan lefter veya asker bunun manasını ve neden denildiğini ve bu alanın çevresini tek tek bizimle paylaşır mısın ? Ve sana basit soru sorayım salyalı kurt ve sadece kurt başı dedikleri dili dışarda kurdun konum şekli ve duruşunu anlatırmısın? Ben net diyeyim senin bölgen sahte bölge olanlarla alakası yok çektiğin bazı resimlerede baktım gördüm bunların hepsi sadece sana umut veren hesaplar lakin yinede ben senin cesaretini kırmak istemem. Unutmayın Ermeni veya gerçek belge sahipleri asıl yerleri bilmez ayrıca bilenler zaten söylemez yok Ermeni dedi yok o dedi bunlar boş işler biz öyle yol tarif edenleri çokta gördük lakin siz boşa düşmeyin diyede uyarayım istiyorum. Sorumun cevabını verirsen memnun olurum. Ha bu arada sarı göl var ve bu sarı göl denilen yer ise maden bölgesinde bulunan tas gibi oyuklar lakin bunlar küçük oyuklar değil küçükten büyüğe doğru giden bir mevzu. Şimdiden bol şanslar diliyorum ve bekliyorum usta

Son düzenleme:

balkaya34

Editör
Sayın Balkaya usta uzun zamandır sizin yazılarınıza bakıyor okuyorum lakin hiç birinden bir şey bulamadığınızı da biliyorum.uzaktan yakından hakikat bölgesiyle bağdaşmıyor yazdıklarınız ve anlattıklarınız.Şimdi size bazı soruları ben sorayım mademki senin bölgen tamam o halde sarı göl bir ayağı yarıktırın manasını taşa tırmanan lefter veya asker bunun manasını ve neden denildiğini ve bu alanın çevresini tek tek bizimle paylaşır mısın ? Ve sana basit soru sorayım salyalı kurt ve sadece kurt başı dedikleri dili dışarda kurdun konum şekli ve duruşunu anlatırmısın? Ben net diyeyim senin bölgen sahte bölge olanlarla alakası yok çektiğin bazı resimlerede baktım gördüm bunların hepsi sadece sana umut veren hesaplar lakin yinede ben senin cesaretini kırmak istemem. Unutmayın Ermeni veya gerçek belge sahipleri asıl yerleri bilmez ayrıca bilenler zaten söylemez yok Ermeni dedi yok o dedi bunlar boş işler biz öyle yol tarif edenleri çokta gördük lakin siz boşa düşmeyin diyede uyarayım istiyorum. Sorumun cevabını verirsen memnun olurum. Ha bu arada sarı göl var ve bu sarı göl denilen yer ise maden bölgesinde bulunan tas gibi oyuklar lakin bunlar küçük oyuklar değil küçükten büyüğe doğru giden bir mevzu. Şimdiden bol şanslar diliyorum ve bekliyorum usta

Kardeş uyarınızı mutlaka dikkate alacagım,Yardımınızdan dolayida çok teşekkür ederim ,
Dırmanan asgerin manasini filan sormuşsun ne manasi var bilemem ,Manasi varmi onuda bilemem , Acikda tirmanan asger vermi yokmu bilemem yani varsa sizde resmi ekleyin ben bilemeye bilirim ,Baska arkadaslar bunun bir manasi varsa yazarlar, Bizde okuruz bilgileniriz

Son düzenleme:

Karanlik23

Member
Elbette var. Mesela neyi bilmek istiyorsun yazılarımda azda olsa bahsetmiştim lakin siz neyi bilmek istiyorsanız yazalım bunu yazmaktan memnun olurum
Derin bir kalyonda bu bakraçlı hatun var ust tarafında mağara içinde büyük bir yılan heykeltıraş duvarda saçları kızıl bir hatun gogusten itibaren 1 güneş kabartma 1 çanta şu bazı heykellerin elinde olan çantadan. 500 kilo dan biraz fazla 26 kiloluk külçeler ile yakalanan bir grup var 90 larda burda bir kale 1 manastır 7 kilise değirmen ler var ama günümüzde yok şuan bir çok haç işaretleri uçurum kenarında kral koltuğu oturunca havaya bakıyorsun herşeyi mukemel yapılmış 1 tane turbe ziyaret deniliyor ama 2000 lerin başında ziyaret parçalanmış alt oda soyulmuş. Oyuk içinde 5 haç var 7 kilisede 2 si kalmış manastirda ağır define kazısından dolayı tahribat var. İşaretlerin tamamı ermenilerce yada Yunanca gelenler tarafından parcalatilmış.

Karanlik23

Member
Lastikcilerde olan levye ile kayanın mekanizmasını açıp içeri girmişler bilenenler bunlar. 90 ların başında burdan çıkan kulçeler yüzünden buraya karakol yapılmış

Son düzenleme:

Karanlik23

Member
Bolge konularını bilmem ama bir abimiz vardı lütfü adında Kadıköy'de oturur idi. Trakya bölgesi soyuldu demişti. Karadeniz erzurum ve serhat ili eskiyalarinin bu 3 bolge arasında bir noktaya eskiyalarin parasını taşındığını söylemiş idi. 3 sefer gelmiş aramıştı kıç kıça okuzlere yakın olan sulu mağara içindeki ve alibey degirmeninde bulunan tahta köprü ayağının altinda değirmen taşının altından 1 kazan parasi alınmış diyordu. Nasip olmadı bunu yemek trakyada kalleşlik gördük derdi. Ust düzeylerin oyununa gelmişler felan anlatırdı. Allah herkese bu işlerden yemek nasip etsin. Aslında kıç kıça öküzlerin yeri belli 1 tavuk 7 civciv ve civcive bakan yılan değirmen ama insanlar aç gözlü ya hepsini kırmış ya işaretleri evine bahçesine taşıması. Bu muhabbetlere ben çok biliyorum sen az biliyorsun yada işaret konusunda kibire girmeden herkes eteğindeki ni dökse birseyler yemek nasip olacak diye düşünüyorum. Eşkıya ile ilgili çok kayıt gördüm çoğu sitelerde paylasilanlara benzemiyor du. Ama kafa yormadım hiç. Küçük iş sessiz sedasız olur düşüncesi ile. 2004 de aynı bölgede 2 adet 16 kilo ile yakalanan bir adam daha var. Sessiz sakin gelmiş ama askerden kurtulamamıs. Bu alanda taş obeklerinde taşıyacaklarini ummadiklari için taş obegine saklanan malzemeyi bulsak 10 kisi 1 külçe alsa keyfi yerine gelir :)

paytoncu

Aktif Üye
Bolge konularını bilmem ama bir abimiz vardı lütfü adında Kadıköy'de oturur idi. Trakya bölgesi soyuldu demişti. Karadeniz erzurum ve serhat ili eskiyalarinin bu 3 bolge arasında bir noktaya eskiyalarin parasını taşındığını söylemiş idi. 3 sefer gelmiş aramıştı kıç kıça okuzlere yakın olan sulu mağara içindeki ve alibey degirmeninde bulunan tahta köprü ayağının altinda değirmen taşının altından 1 kazan parasi alınmış diyordu. Nasip olmadı bunu yemek trakyada kalleşlik gördük derdi. Ust düzeylerin oyununa gelmişler felan anlatırdı. Allah herkese bu işlerden yemek nasip etsin. Aslında kıç kıça öküzlerin yeri belli 1 tavuk 7 civciv ve civcive bakan yılan değirmen ama insanlar aç gözlü ya hepsini kırmış ya işaretleri evine bahçesine taşıması. Bu muhabbetlere ben çok biliyorum sen az biliyorsun yada işaret konusunda kibire girmeden herkes eteğindeki ni dökse birseyler yemek nasip olacak diye düşünüyorum. Eşkıya ile ilgili çok kayıt gördüm çoğu sitelerde paylasilanlara benzemiyor du. Ama kafa yormadım hiç. Küçük iş sessiz sedasız olur düşüncesi ile. 2004 de aynı bölgede 2 adet 16 kilo ile yakalanan bir adam daha var. Sessiz sakin gelmiş ama askerden kurtulamamıs. Bu alanda taş obeklerinde taşıyacaklarini ummadiklari için taş obegine saklanan malzemeyi bulsak 10 kisi 1 külçe alsa keyfi yerine gelir :)
Usta yazılarını tebessüm ederek okudum. Kibir veya gurur bunlar insanım diyende yada İslam'ım diyende olan şeyler değildir. Yazdıklarını okurken fark ettiğim husus şu dedi demiş görmüşler olmuş yakalanmış o bölge doğruymuş bu saydıkların şahsım adına kayda değer şeyler değildir. Her bölgede mevzu vardır yok demedik illeki vardır lakin burda konusu geçen eşkıya işlerinde uzaktan yakından alakası olmayan işlerdir onlar medeniyet işleridir bunda bir sorun yok . İşaret ve yer alan konusuna gelince şurda şu yazıyor burda bu yazıyor değildir mevzu zaten gerçek bölgeye hakim olan veya burası olması gerekenlerin tam yeridir şu alanda şunlar var bu alanda bunlar var şu alan şu tepe bu alan bu tepe diyebileceğin hesapların olması şarttır lakin ben tekrar edeyim piyasada kaç adet belge varsa kaçtane alandan işaretten bahsediliyorsa işaret ve hedeflerin tamamı mevcuttur bütünü vardır her dönem aynı bölgelerde faklı eşkıyalar kol gezmiştir ve hep aynı alanı kullanmıştır. Her eşkiyaya farklı görev verilmiştir lakin bir öncekinin işinden bir sonraki grubun haberi olmamıştır bu işler plan projeyle yönetilmiştir ve tamamı Karadeniz kıyısında dır ve mevcuttur . Yok işte şurdan şu gitti yok burdan bu gitti dedi demişlerle milletin nabzına şerbet ezmekten başka işe yaramaz. Ne bulgarı ne ermenisi nede yunanı size gerçekten zerre kadar bilgi varsada vermez kendinizide kandırmayın lütfen. Ben net söylüyorum bütün anlatılan işaretleri 7 başlı dev olsa bu millet yine kıramaz çünki o işaretleri kırmak bi yana görecek göz varmıdır bilemem. Gerçek alanın tamamı tılsımla kapalıdır ve bu alanda olan işaretleri sadece remil ilmi ile ilgilenen bilen o ilimle çalışan çaba gösterenin dışındakiler sadece yorumculuk ve dedi demişclik yapar gerisi vızıltıdır. Adamlar gizli iş yapıp aşikar işleri bırakacak kadar aptal değildiler bilenlerin tamamı yok edildi sahipleri tarafından. Bilinmez muamma olması gerekiyordu. Neyse lafı fazla uzatmadan söyliyeyim malların neredeyse tamamı duruyor ne işareti bulunur nede yer konusunda gerçeği bulabilirsiniz. Lakin eşkıyanın anlattığının tamamı doğru ve nettir gören ve bilen biri olarak söylüyorum vesselam.
Saygılar sunuyorum

paytoncu

Aktif Üye
Derin bir kalyonda bu bakraçlı hatun var ust tarafında mağara içinde büyük bir yılan heykeltıraş duvarda saçları kızıl bir hatun gogusten itibaren 1 güneş kabartma 1 çanta şu bazı heykellerin elinde olan çantadan. 500 kilo dan biraz fazla 26 kiloluk külçeler ile yakalanan bir grup var 90 larda burda bir kale 1 manastır 7 kilise değirmen ler var ama günümüzde yok şuan bir çok haç işaretleri uçurum kenarında kral koltuğu oturunca havaya bakıyorsun herşeyi mukemel yapılmış 1 tane turbe ziyaret deniliyor ama 2000 lerin başında ziyaret parçalanmış alt oda soyulmuş. Oyuk içinde 5 haç var 7 kilisede 2 si kalmış manastirda ağır define kazısından dolayı tahribat var. İşaretlerin tamamı ermenilerce yada Yunanca gelenler tarafından parcalatilmış.
Bakraçlı kıza gelince kıç kıça yatan öküzlerin yaklaşık 1600 metre kuş uçumu kuzeyinde hafif kuzey batılıda diye biliriz bakraçlı kızın bulunduğu alan doğuya yamaç olan güneye akan bir derenin yamacında kızın bedeni doğuya başı güneye doğru dönük kızın bulunduğu kaya kızıl kaya lakin kayalığın tamamı kızıl değil bakraç kızın sol omzunda bakraçta bir kaç harf ve rakamda mevcut görmek kolay değil. Kızın çenesinin altından güneye bakış açısına doğru bir ok uzanıyor okun uzunluğu neredeyse 150 MT civarında. Okun ucunda nal eş kenar üçken bir kaç adet dikili taş ve burdaki derenin birleştiği yerin kuzey doğu kısmında o meşhur domuz bulunmaktadır . Bakraçlı kızın bulunduğu dereyi yukarı çıkarsak burda çok özel bir mezar mevcut yatır de ziyaret de mal mezarı de ne sayarsan say burda meşhur fil var. Filin az yukarısında derenin sağında domuz damları mevcut başkaca şeylerde mevcut hiç konuları dağıtmamak adına kısaca anlatayım istedim vesselam.

balkaya34

Editör
Burada en az 7 den fazla yerde para var bildiğim ufaklar hariç fazlada açık yazamıyorum bu bölgeye yakın taşa şu dökünce çıkan bir hamile kadın olması lazım bir de bir kayaya sanki ufak ufak taşlar yapıştırılmış nohutlu kaya olması lazım bir de yakınlardaki bir kayaya ıslanınca çıkan bir kız olması lazım yine bakraçli olabilir daha uzun uzun bilgiler

Selam @ziganoylu isdedigin zaman ara beni Seni oraya götürürüm, Golun karsisinda yönünü doguya donup durdugunda solkokunda Sazli göl ve kucuk bir dereye dokulen su, Ve suyun döküldüğü isimdaki toprak Beyaz kil toprak, Sag kolundaki tek renkli ve oraya koyma kaya var tam pembe degilde biraz pembemsi ,Ve onun sltı KÜL , sazli golun oldugu yer dagin tam simsiyah bir renkdd olan yeri oyda golun ici adam boyundan yuksek SAZLIK,
Yol tam sazli golun karşisinda saga viraj yapar sol tarafinda yine dere ve yukselen dag var bu derede cesme varmıs esgiden simdi yok ,Hayvan besleyenlet bu cesmeleri belirli yerlere toplayip hayvan sulamakda kullanmak icin buyuk oluklar yaparlar ,Tam vurajdan doluna bakdigjnda SHLAT agaclar vsr yanu butme durumuna gelmis ,Vatandas kesip goturuyir burdan baska AHLAT o gavalede yok zaten bu ahlaarda orda onemli isaret, Eger isdersen haber ver Hizli tren gelir ,Ulaşım kolay , Birde o hem hamam ve hemde gemi olan yere gideriz buda kolay jendi imkanlarım var burayi bende merak ettim , Burasına HAMAM VE BALKAYA demisler bu aslinda beni cok yanıttı, Buranin asil adı ( ve Balkaya degil ) dır, Balkaya bununla 4 oluyor ,Hamamda 3 oluyor, Buraya yakinda birde var ,Sayende bende görmüş olurum ,Burasi cukur cambazin güney batısından giden deredir,
Bazı isimleri tekrar sildim isdedigin de ozelden yazarım, merak etme
Kardeş ben isaret aramiyorum yanlış snlama ,Bana ayrintıli belgeler lazim ,Ben isareti gosderecegim size ,Aramesafesi gibi ayrintiları siz olcersiniz diye yaziyorum yanlıs anlasilmasın, Senin masrafin trenle gelip trenle dönersin Baska masrafin olmaz,

Son düzenleme:

Karanlik23

Member
Bakraçlı kıza gelince kıç kıça yatan öküzlerin yaklaşık 1600 metre kuş uçumu kuzeyinde hafif kuzey batılıda diye biliriz bakraçlı kızın bulunduğu alan doğuya yamaç olan güneye akan bir derenin yamacında kızın bedeni doğuya başı güneye doğru dönük kızın bulunduğu kaya kızıl kaya lakin kayalığın tamamı kızıl değil bakraç kızın sol omzunda bakraçta bir kaç harf ve rakamda mevcut görmek kolay değil. Kızın çenesinin altından güneye bakış açısına doğru bir ok uzanıyor okun uzunluğu neredeyse 150 MT civarında. Okun ucunda nal eş kenar üçken bir kaç adet dikili taş ve burdaki derenin birleştiği yerin kuzey doğu kısmında o meşhur domuz bulunmaktadır . Bakraçlı kızın bulunduğu dereyi yukarı çıkarsak burda çok özel bir mezar mevcut yatır de ziyaret de mal mezarı de ne sayarsan say burda meşhur fil var. Filin az yukarısında derenin sağında domuz damları mevcut başkaca şeylerde mevcut hiç konuları dağıtmamak adına kısaca anlatayım istedim vesselam.
Sizdeki belgelerle buradaki muhabbetler arasında çok fark var mesela karanlık dere ile bakraçlı kız arasi 100 km karanlık dere ile 40 atlı mağara 20 km kuş ucumu

Karanlik23

Member
Bakraçlı kızdan kulçeler alıp yakalanan 4 kişiden 2 sini öldürdüler 1 inin parmaklarını kestiler diğerine zaten eski papaz. 40 yemlikli Atlı mağara dan yemlik içinden parayı alan ve yakalatan ile yüz yüze görüşmüştüm Avşa köyüne yakın ama terörden dolayı gitmek nasip olmadı haritası adamda mevcut idi

Karanlik23

Member
TEODOR LASKİRİKS HAZİNELERİ VOLÇAN 4. Bölge :

... On sekizinci yüz yılın dördüncü çeyreğinde başlayan fırtına : Osmanlının çöküşüne katkı sağlamak adına başta Vatikan olmak üzere bazı Avrupa ülkelerininde katkılarıyla donatılıp desteklenerek Osmanlı ordusunda yüksek rütbede görev yapan Voyvoda Volçan Osmanlı’ya karşı olan bütün çete liderilerini tarafına çekerek güç birliği yapmış ve Avrupa’dan gelen vergileri gasp ederek gücüne güç katmış vede Osmanlının çöküşünde büyük rol oynanmıştır. Bununla yetinmeyip her gittiği yerde sayısız soygunlar yapmış kervan soymuş, kaleler zapt etmiş , medeniyetleri yerle yeksan ederek dahada güçlenmiştir. 80 mühendis 60 mimar 40 papaz ve komutan 50 kaşif 15 gemici tayfası 20 top uzmanı ve ateşçisi 20 aşçı ve hizmetçi yamağıyla birlikte çeteler dahil olmak üzere 4000 adamıyla birlikte hemen hemen Türkiye nin her yerini karış karış gezerek son olarak dahada güçlenmek adına Rusya’dan silah almak için Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu civarlarında 10 yıl dört ay kalarak pani şarlarından Ardahan Posof Hanak borçka Ardanuç Şavşat Sarıkamış Arpaçay Karakurt Kağızman Tuzluca Başköy Frank şehri ( kayıp şehir) tarafından yay çizerek güneye Ermeni ahalisinin bol olduğu civarlara gelerek Ermeni çetelerle güç birliği yaparak dahada güçlenmiştir. Dolayısıyla Volçan ın sakladığı paraların toplamı o dönem doğukaradeniz bölgesinde kurulmak istenen Pontus Rum devletine ait paralarla birlikte yaklaşık olarak dört bin ton civarındadır.
Kurtbaba nickli ustadan alıntı. Burda yazılan bölgede dediklerim.

• Beğen
Tepkiler: nik