Dedektorburada Banner Mobile

Sarnıç mı, mezar mı?

Efendi51

Editör
Bu gün rast geldim ustalar, siyah bir taş oturtulmuş ve hemen yanıbaşında kaya oyulmuş ve içi taş ve toprak ile doldurulmuş, zamanla yağmur rüzgar içeride göçme olmuş ve yapı ortaya çıkmıştır, burada ne olabilir ki, bu kadar emek verilmiş, mezarmı sarnıç mı, yardım ederseniz sevinirim, ayrıca yuvarlak bir taş da üç parça olarak kırılmış, oda hemen yan tarafda

Ekli dosyalar

R00T

Profesyonel
Co Admin
Kuyu girişine benzemektedir. Bu model mezarlarda vardır . Kuyu tunelli olanlarda vardır. Sarnıç yada mezar mi veya giriş kismimi bir yerin. Biraz açıp bakmak gerekir. Dilimli kayalara genelde para için bakarlar.

28karayel28

Moderatör
Moderatör
Bence mezar olasılığı daha fazla, çevrede benzerleri yada zemin altı odalar olabilir araştırma gerekli diye düşünüyorum

Efendi51

Editör
teşekkürler @R00T ve @28karayel28 ustalarım, ama çok acayip bir yapıdır, kaya kafes gibi oyularak yapılmış ve içi taş ve toprak ile doldurulmuş, yer güneydoğu anadolu, acayip emek verilmiş, bugünün teknolojisi ile zor yapılır

Efendi51

Editör
Kuyu girişine benzemektedir. Bu model mezarlarda vardır . Kuyu tunelli olanlarda vardır. Sarnıç yada mezar mi veya giriş kismimi bir yerin. Biraz açıp bakmak gerekir. Dilimli kayalara genelde para için bakarlar.
@R00T ustam bende size katılıyorum, aynen çubuklar kırılmış dilimli taşların altına değerli verdi, ne kadar kolay veya zor bakalım inşallah

Son düzenleme:

enesszgnn

Yeni Üye
Yüksek ihtimalle Mezar, alan tarama yaparsanız daha net anlayabilirsiniz. Ve çok uğraştırıcı duruyor. Kolay gelsin şimdiden 🤞

dardanos

Bakmakmı görmekmi
Süper Moderatör
@Efendi51 ustam. Öncelik ile selaymun aleyküm. Bak sevgili ustam bu sözlerim sizi sevdiğim içindir. Ustam iyi bir çubukçu değil iseniz o çubuklar seni dilimli kayalardan pasta kayalara tutun da daha nerelere boş yere götürür.😀 ha derseniz çubukla çok iyiyim mineral falan tanımam eyvallah. Mineralli elemeyi bilmiyor isen çok çekersin çubuklardan.
Dardanostan sana bir nasihat bu.... tek sorum var olacak bu resimdeki kaya ile o sarnıçmı mezarmı dediğin yer bir birini görüyormu

Ekli dosyalar

Efendi51

Editör
@Efendi51 ustam. Öncelik ile selaymun aleyküm. Bak sevgili ustam bu sözlerim sizi sevdiğim içindir. Ustam iyi bir çubukçu değil iseniz o çubuklar seni dilimli kayalardan pasta kayalara tutun da daha nerelere boş yere götürür.😀 ha derseniz çubukla çok iyiyim mineral falan tanımam eyvallah. Mineralli elemeyi bilmiyor isen çok çekersin çubuklardan.
Dardanostan sana bir nasihat bu.... tek sorum var olacak bu resimdeki kaya ile o sarnıçmı mezarmı dediğin yer bir birini görüyormu
@dardanos abim, eyvallah çok teşekkür ediyorum, çubukda iyi olduğumu düşünüyorum, ve tek çözemediğim (çubuk ile) derinlik mevzusu, bunların hepsi bir arada ustam, dilimli taşın üzerinde şu renkli taş, renkli taşın üzerinde de sarnıç mı, mezar mı dediğimiz yapı var, her birinin arası 3-5 metre en fazla, bu gün yine gittim buraya, çizdim ustam, taş ile ok1 çizdiğim mesafe önünde tam gözükmüyor büyükçe oymanın yeri, ama hemen ilerisinde, , ok2 önü ise kayada da alta doğru oyma var ve içi taş toprak dolu, diğerine göre küçük burası, teşekkürler abim Allah razı ola

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

dardanos

Bakmakmı görmekmi
Süper Moderatör
Bu renkli taşın göremediği en yakın eski çeşme yada kuyu varmı. Şayet yok ise burası yani senin sarnıç dediğin yer bir kuru kuyu. Eğer bu renkli taşın göremediği yerde eski kuyu çeşme yada kaynak var ise o zaman burası mezardır.

Efendi51

Editör
Bu renkli taşın göremediği en yakın eski çeşme yada kuyu varmı. Şayet yok ise burası yani senin sarnıç dediğin yer bir kuru kuyu. Eğer bu renkli taşın göremediği yerde eski kuyu çeşme yada kaynak var ise o zaman burası mezardır.
abim teşekkür ediyorum, burası kuru bir derenin üstte bittiği yer, aşağı doğru burası susuz bir dere boyu, ama burda dere bitiyor ustam, kuyu var mı araştırayım ama, kuyu yok muhtemel, çünkü su çıkacak bir yer değil, zemin hep kayalık, kaya oyularak bu yapılar oluşturulmuş

R00T

Profesyonel
Co Admin
Anlattığına göre bu kuyu yani fake kuyuya benziyor. Taş toprak karışık dolgu. 3 adet olması gerekirdi normalde biri bir tarafta ikisi karşı tarafta . Araları 23 adımı geçmez . En az 3 adım olur. Yakınlarda 5 veya 9 adım arası bir kuru duvar dogalimsi yerde tek sıra doğal. 3 ten biri dolu olur. Ama gezip gormedigimizde böyle anlatım ve fotoğraflarda ancak bu kadar yazabiliyoruz. Bu kuyular durumu değilse tek ise kendisinide bakmak gerekir. Şahsen cubuklara çok güvenme derim.

dardanos

Bakmakmı görmekmi
Süper Moderatör
Bu @root ustada hemen biliyor yahu dur. 😆😆
Şaka bir yana root kardeşimin maşallahı var. Allah ilmini arttırsın inşallah. Ustamda belirtmiş bize burada gizli olanı bulmak kalmış. Oda kapalı demekki. İki element bir birinden gizlenmiş. Arazi tarifin onu gerektiriyor