Dedektorburada Banner Mobile

Selamlar ustalar

Dedektorburada Banner Mobile

Hookook

Bilgili Üye
Kendim gitmiş olsam daha detaylı fotoğraflardım ama bir arkadaşım attı kaydeder bir şeyler vardır yoktur orası nasip vesselam.

Bin bilsen de bir bilene danış sözüne istinaden yorumlarınızı bekliyorum ustalar selametle...

Ekli dosyalar

OZY.YA

Moderatör
Moderatör
kayıtlı ve koruma altında mı burası ?

Hookook

Bilgili Üye
Sit alanı çünkü bariz işçilik var 2017 yılında koç holding adamlarını gönderip ölçüm are çalışmaları yapmış ama çalışılan tahrip edilen bir yer değil

OZY.YA

Moderatör
Moderatör
çok eski bir alan kim bilir tarihi nerelere dayanıyor umarım bozmazlar dağıtmazlar sende burada çalışma falan yapma mutlaka izleniyordur burası

Hookook

Bilgili Üye
Güzel bir alan işçilik muazzam izleniyorsa sıkıntı izlenmiyorsa daha sıkıntı bence çünkü bizim milletimiz o kabartmaları kırıp içinde altın arar .
çok eski bir alan kim bilir tarihi nerelere dayanıyor umarım bozmazlar dağıtmazlar sende burada çalışma falan yapma mutlaka izleniyordur burası

T...Men

Yeni Üye
Yazik yaa. Kirip dokmusler her yeri. 1.resim Mersindeki tas adamlar gibi antik caga ait kaya oymalari, tasfir edilen askerler ve tanricaya sunulan hediyeler (belki frig, likya veya klikya kirik olduklari icin belli olmuyor) 2.resime yorum yok. 3.resim ust kisimlar tepeye dogru git. 4. resim kapak degil

bozoklu

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Gravürde, tanrıçaya sunum yapan iki asker hikayelenmiş. sol tarafta ise kutsanmış ölü bir asker. mezarını bulamamışlarmı?

Hookook

Bilgili Üye
Gravürde, tanrıçaya sunum yapan iki asker hikayelenmiş. sol tarafta ise kutsanmış ölü bir asker. mezarını bulamamışlarmı?
Maalesef açılan bulunan bir yer yok üstad bu kadar kaya işçiliği varsa muhtemelen kayanın içindedir bu arkadaş diye düşünüyorum.

Hookook

Bilgili Üye
Yazik yaa. Kirip dokmusler her yeri. 1.resim Mersindeki tas adamlar gibi antik caga ait kaya oymalari, tasfir edilen askerler ve tanricaya sunulan hediyeler (belki frig, likya veya klikya kirik olduklari icin belli olmuyor) 2.resime yorum yok. 3.resim ust kisimlar tepeye dogru git. 4. resim kapak degil
Gidecegim ustam kullanış amaçlı mı yoksa bir işaret mi gidince belli olur artık

T...Men

Yeni Üye
Gidecegim ustam kullanış amaçlı mı yoksa bir işaret mi gidince belli olur artık
Bakin 1.resimdeki gibi olan yerler kutsal yerlerdir (olunun yakinlari,sevdikleri tarafindan tanri veya tanricaya ruhlarin korunmasi icin yapilir) nekropol alanlar baska yerde veya ust kisimlarda olur. Simdi gelelim bunlari tahrip edenlere; Ya arkadaslar hangi aptal kabartmanin koluna, ayagina define koyar? Bu kadar kucucuk yere ne konulur allahinizi severseniz, biraz mantikli olun. Simdi kardesim senin yerine olsam, 2.resimdeki isaretin elle yapilip yapilmadigina bakarim, emin olduktan sonra bunun cevresinde arastirma yapardim.

Hookook

Bilgili Üye
Bakin 1.resimdeki gibi olan yerler kutsal yerlerdir (olunun yakinlari,sevdikleri tarafindan tanri veya tanricaya ruhlarin korunmasi icin yapilir) nekropol alanlar baska yerde veya ust kisimlarda olur. Simdi gelelim bunlari tahrip edenlere; Ya arkadaslar hangi aptal kabartmanin koluna, ayagina define koyar? Bu kadar kucucuk yere ne konulur allahinizi severseniz, biraz mantikli olun. Simdi kardesim senin yerine olsam, 2.resimdeki isaretin elle yapilip yapilmadigina bakarim, emin olduktan sonra bunun cevresinde arastirma yapardim.
Eyvallah ustam yorumunuz için sağolun bu fotoğrafta iki tünel birleşiyor diye yorumlardım önceden olsa ama şuan herşey teknoloji ile vuku bulacak teknoloji var derse var yok derse yok olacak burdaki ince nokta nerde aramak gerektiğini bilmek kanaatimce😅