OTToMaN_MaSTeR
Member
@OTToMaN_MaSTeR Kardaşım Hoş Geldin.
İstanbulda olsaydım teklifini kabul ederdim.
Çantayı taşıyacak, ızgaraları yapacak adama her zaman ihtiyaç olur.
Çubukla çalışırken aşırı enerji kaybederim. Çubuk getir çubuk götür diyeceğimiz çırağa da ihityacımız var kahkaha
Yaş olarak da benden genç olduğundan bu iş olurdu.
Senin yapman gerekenleri özetle sana yazayim inşallah:
1- Güncel Konuları takip etme.
Önce FOTĞRAFLI İŞARETLER BÖLÜMÜNÜ İlk sayfadan itibaren oku.
Kaldığın yeri-konuyu not al. Kaldığın yerden devam et.
Tamamını bitir.
Bittiğinde farkında olmadan bakış açının farklılaştığını ve artık farklı baktığını göreceksin.
2- Tekrar aynı bölüm ilk konuya gel.
Okumaya başla. Lakin bu sefer kendine EĞİTİM KİTABI hazırlayarak gideceksin.
Bu kitabın İNDEKSi için excel sayfası aç.
İlk Kutu : SIRA NO:
Yanına da KONU yaz.
Birde Word dosyası aç.
İlk konu : MEZAR İŞARETLERİ OLSUN.
Hem fihriste hemde word dosyana konuyu yaz:
1-MEZAR İŞARETLERİ
Konuyu oku. Hem bilgileri hemde resimleri word dosyana kopyala.
Elbette konunun tamamını değil. Lüzümlü bilgileri, enteresan şeyleri. Laf salatası gördüklerini asla kopyalama. BİLGİ-TECRÜBE kopyala.
Misal 18nci konuda da yine mezar işaretleri ile alkalı bilgiler verilmiş.
İndekse gir. Konunun numarasını bul ( word sayfa numarası değil-zira bilgiler ilave edildikçe sayfa no kayacak. Konu Numarası önemli)
Bu bilgileri o konunun altına kopyalamaya devam et.
3-Başka bir usul:
Sitede bilgi vermek amaçlı binlerce konu var. Bu konulardan sana lazım olacağına inandıklarını wordde aynı şekilde işlem yap.
En az 1.000 sayfalık bir bilgi çıkar. Hepsini dediğim şekilde indeksle. Sonra FOTOĞRAFLI DEFİNE İŞARETLERİ bölümünü ilk sayfadan okumaya başla.
Misal okuduğun konu KİLİSE ile alakalı. İndeksine bak. Kilise hangi numarada. Konuyu bul. Kaldığı yere bu okuduklarından kopyaladıklarını yapıştır.
4-Çubuğa meraklıysan ÇUBUK EĞİTİM notların ayrı bir kitap olsun.
Dedektör merakın varsa DEDEKTÖRLER isimli bir kitabın olsun.
Yani ilk önce ANA KATAGORİLERE ayırabilirsin.
İyi ve düzenli bir çalışma ile, yaptığın mesaiye göre 6 ayla-2 sene arasında bir zamanını alır bu işlemler.
Netice de bu şekilde çalışırsan teorik bilgilerin %90 kısmını, hiç araziye çıkmadan da, pratik kısmın %40 kısmını tamamlamış olursun.
Bu anlattıklarımı ancak bu işe gönül verenler başarabilir. Zordur, amma zevklidir.
TV. Başında ve sosyal mecralarda vakit öldüreceğimize bence bu işleri öğrenmek daha iyidir.
Ve bu işler yapılırken kişi günahtan uzak durur.
Defineciliğin en sevdiğim tarafı budur. Hakikaten hobidir. Kafayı dağıttırır.
Ve bu iş para peşinde koşmak amacıyla yapılırsa hobilikten çıkar, hırsa vesile olur. Para hırsı müslümanı bitirir.
Adamı adamlıktan ve insanlıktan çıkartır.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Selamün Aleyküm @BulursamKader25 Ustam hürmetler, nasılsın inşallah?
Bir kaç sorum olacak size, müsait olduğunuzda yanıt verebilirseniz çok sevinirim.
Önce FOTĞRAFLI İŞARETLER BÖLÜMÜNÜ İlk sayfadan itibaren oku. Önerinizde bahsettiğiniz konu https://definesohbeti.com/fotografli-define-isaretlerinize-yorumlar/ bu konu mudur?
1-MEZAR İŞARETLERİ
Konuyu oku. Hem bilgileri hemde resimleri word dosyana kopyala. Biraz beceriksiz bir çırak olurmuşum sanırım bu sözünü ettiğiniz mezar işaretleri konusunu bulamadım forumda didik didik etmeme rağmen. Bu konunun linkini yazabilirseniz çok mutlu bir çırak olurum.
Rabbim tüm güzel dileklerinizi hayata geçirme fırsatı sunsun inşallah, sağlıcakla kalın. Hayırlı Cumalar.
Rabbim acil şifalar ihsan eylesin ustam, başka konuda gördüm anjiyo operasyonu geçirmişsiniz.
İstanbulda olsaydım teklifini kabul ederdim.
Çantayı taşıyacak, ızgaraları yapacak adama her zaman ihtiyaç olur.
Çubukla çalışırken aşırı enerji kaybederim. Çubuk getir çubuk götür diyeceğimiz çırağa da ihityacımız var kahkaha
Yaş olarak da benden genç olduğundan bu iş olurdu.
Senin yapman gerekenleri özetle sana yazayim inşallah:
Önce FOTĞRAFLI İŞARETLER BÖLÜMÜNÜ İlk sayfadan itibaren oku.
Kaldığın yeri-konuyu not al. Kaldığın yerden devam et.
Tamamını bitir.
Bittiğinde farkında olmadan bakış açının farklılaştığını ve artık farklı baktığını göreceksin.
2- Tekrar aynı bölüm ilk konuya gel.
Okumaya başla. Lakin bu sefer kendine EĞİTİM KİTABI hazırlayarak gideceksin.
Bu kitabın İNDEKSi için excel sayfası aç.
İlk Kutu : SIRA NO:
Yanına da KONU yaz.
Birde Word dosyası aç.
İlk konu : MEZAR İŞARETLERİ OLSUN.
Hem fihriste hemde word dosyana konuyu yaz:
1-MEZAR İŞARETLERİ
Konuyu oku. Hem bilgileri hemde resimleri word dosyana kopyala.
Elbette konunun tamamını değil. Lüzümlü bilgileri, enteresan şeyleri. Laf salatası gördüklerini asla kopyalama. BİLGİ-TECRÜBE kopyala.
Misal 18nci konuda da yine mezar işaretleri ile alkalı bilgiler verilmiş.
İndekse gir. Konunun numarasını bul ( word sayfa numarası değil-zira bilgiler ilave edildikçe sayfa no kayacak. Konu Numarası önemli)
Bu bilgileri o konunun altına kopyalamaya devam et.
3-Başka bir usul:
Sitede bilgi vermek amaçlı binlerce konu var. Bu konulardan sana lazım olacağına inandıklarını wordde aynı şekilde işlem yap.
En az 1.000 sayfalık bir bilgi çıkar. Hepsini dediğim şekilde indeksle. Sonra FOTOĞRAFLI DEFİNE İŞARETLERİ bölümünü ilk sayfadan okumaya başla.
Misal okuduğun konu KİLİSE ile alakalı. İndeksine bak. Kilise hangi numarada. Konuyu bul. Kaldığı yere bu okuduklarından kopyaladıklarını yapıştır.
4-Çubuğa meraklıysan ÇUBUK EĞİTİM notların ayrı bir kitap olsun.
Dedektör merakın varsa DEDEKTÖRLER isimli bir kitabın olsun.
Yani ilk önce ANA KATAGORİLERE ayırabilirsin.
İyi ve düzenli bir çalışma ile, yaptığın mesaiye göre 6 ayla-2 sene arasında bir zamanını alır bu işlemler.
Netice de bu şekilde çalışırsan teorik bilgilerin %90 kısmını, hiç araziye çıkmadan da, pratik kısmın %40 kısmını tamamlamış olursun.
Bu anlattıklarımı ancak bu işe gönül verenler başarabilir. Zordur, amma zevklidir.
TV. Başında ve sosyal mecralarda vakit öldüreceğimize bence bu işleri öğrenmek daha iyidir.
Ve bu işler yapılırken kişi günahtan uzak durur.
Defineciliğin en sevdiğim tarafı budur. Hakikaten hobidir. Kafayı dağıttırır.
Ve bu iş para peşinde koşmak amacıyla yapılırsa hobilikten çıkar, hırsa vesile olur. Para hırsı müslümanı bitirir.
Adamı adamlıktan ve insanlıktan çıkartır.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Selamün Aleyküm @BulursamKader25 Ustam hürmetler, nasılsın inşallah?
Bir kaç sorum olacak size, müsait olduğunuzda yanıt verebilirseniz çok sevinirim.
Önce FOTĞRAFLI İŞARETLER BÖLÜMÜNÜ İlk sayfadan itibaren oku. Önerinizde bahsettiğiniz konu https://definesohbeti.com/fotografli-define-isaretlerinize-yorumlar/ bu konu mudur?
1-MEZAR İŞARETLERİ
Konuyu oku. Hem bilgileri hemde resimleri word dosyana kopyala. Biraz beceriksiz bir çırak olurmuşum sanırım bu sözünü ettiğiniz mezar işaretleri konusunu bulamadım forumda didik didik etmeme rağmen. Bu konunun linkini yazabilirseniz çok mutlu bir çırak olurum.
Rabbim tüm güzel dileklerinizi hayata geçirme fırsatı sunsun inşallah, sağlıcakla kalın. Hayırlı Cumalar.
Rabbim acil şifalar ihsan eylesin ustam, başka konuda gördüm anjiyo operasyonu geçirmişsiniz.
Son düzenleme: