Bumin Keykubat
Aktif Üye
Site ile ilgili olarak tespitlerim şunlar oldu; gördüğüm kadarı ile sitede bildiğini paylaşan, gerçekten eğitimli, bilgili, tecrübeli ve seviyeli/kaliteli insanlar var. Ellerinden geldiği kadarı ile, samimiyetle insanlara yardımcı olmaya çalışıyorlar. Onları gönülden selamlıyorum...
Lakin seyrek te olsa; olmayacak işe amin diyerek kısa yoldan köşe olmaya kilitlenmiş ve bu yüzden her gördüğüne kazma kürek balyoz ile dalan, söylenti peşine takılıp kamyon dolusu toprağı kazan, kısaca etrafa sürekli zarar veren, orayı burayı tahrip eden, kıran döken talan eden bir amele tayfası da var. Kripto takılıp sadece ve en hızlı şekilde kendilerine açıklama yapılmasını kendisine hak görenleri, bilgiyi aldığı an bilgiyi paylaşanları çöpe atarcasına bir teşekkür dahi etmeden sırt dönenleri de unutmayalım.
Ha bir de bildiğini paylaşmayanlar var. Bilinçli sessiz kalanlar dışında şu bahsettiğim tayfadan yorulduğu için el etek çekenleri de görüyorum.
Kendim ve site hakkında yazacaklarım şimdilik bunlar. Yazdıklarım umarım rahatsız edici bulunmaz. Lakin dost acı söyler. Kimseyi kırmak dökmek istemem. Sadece bir fotoğraflama yapmak istedim. Ülkemizin en büyük sorunlarının kültür ve ardından eğitim olduğuna inanıyorum. Sitenin toprağın altına meraklı olanların eğitim ve kültürün gelişmesine bir şekilde katkıda bulunduğunu düşünüyorum. Bu siteyi bunun için de seviyorum.
Uzun uzadıya okuduğunuz için teşekkür ederim. Selametle kalın...
YASAL UYARI VE BİLGİLENDİRME
Türkiye Cumhuriyeti mevzuatı kapsamında define arama faaliyetleri; 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu, Define Arama Yönetmeliği ve ilgili diğer mevzuat hükümlerine tabidir.
Define araması yapılabilmesi için ilgili mevzuatta öngörülen şartların yerine getirilmesi ve yetkili makamlardan gerekli izin ve ruhsatların alınması zorunludur. İzinsiz define araştırması ile kültür varlığı bulmak amacıyla gerçekleştirilen izinsiz kazı veya sondaj faaliyetleri kanunen suç teşkil edebilir ve cezai yaptırımlara tabidir.
Sit alanları, korunması gerekli kültür ve tabiat varlıklarının bulunduğu alanlar, mezarlıklar ve mevzuatla koruma altına alınmış diğer bölgelerde gerçekleştirilecek faaliyetlerde ilgili kanun, yönetmelik ve yetkili kamu kurumlarının kararlarına kesinlikle uyulmalıdır.
Bu internet sitesi; izinsiz define aramayı, kaçak kazıyı, tarihi veya kültürel varlıklara zarar verilmesini, kültür varlıklarının izinsiz olarak aranmasını, çıkarılmasını, taşınmasını veya ticaretini teşvik etmez, özendirmez ve bu tür faaliyetlere yönlendirme amacı taşımaz.
Site içerisinde kullanıcılar, üyeler veya üçüncü kişiler tarafından paylaşılan yorum, görüş, fotoğraf, video, arazi yorumu, işaret değerlendirmesi, yöntem, tavsiye ve benzeri içerikler paylaşımı yapan kişinin kendi görüş ve sorumluluğundadır. Bu tür içerikler site yönetiminin görüşü, önerisi, onayı veya herhangi bir faaliyete yönelik teşviki olarak değerlendirilemez.
Kullanıcılar, gerçekleştirecekleri her türlü araştırma ve arazi faaliyetinden önce yürürlükteki mevzuatı kontrol etmek, gerekli izinleri almak ve ilgili kamu kurumlarının talimatlarına uygun hareket etmekle yükümlüdür.