şikayetçiyim arkadaş

IiMPaRaToRI

Member
Katılım
28 Kas 2016
Mesajlar
33
Tepkime puanı
0
Puanları
0
:) :)
Bu Çubuk NasıL yapıLyor.
Hangi MaLzemeLerden yapıLıyor, BiLqisi oLan arkadaşLarın Yorum yapması önemLe Rica oLunur..
 

MendereS

Bilgili Üye
Katılım
11 May 2012
Mesajlar
350
Tepkime puanı
170
Puanları
7
alüminyum ve bakır en çok tercih edilen metaller, birde pirinç alaşım var pirinç bir çok metali içinde barındırır bazı kesimler bunu tercih eder ben saflığa önem veririm alüminyum yapacaksan som olsun bakır yapacaksan saf olsun bence böyle dene.
 

nik

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Katılım
22 Şub 2015
Mesajlar
2,351
Tepkime puanı
1,327
Puanları
17
Yaş
64
SİTEDEN BULA BİLİRSİN. NOT BU TERTİP SADECE BİR ÖNERİ DIR.


]Arkadaş işte size bahsettiğim kesin sonuc veren cubuk yapımı :

1) 4 adet 18 mm pirinç boru (dikkat bakır değil) her birinin boyu 40 cm olacak ve 3cm den mengene ile ezilecek v şeklinde uçları kesilecek (her biri tek taraflı ezilecek diger taraf açık kalacak).

2) 2 adet 16 mm pirinç içi dolu olacak her ikiside 12 cm olacak ve bu şekilde 3 er santimlik iki parça daha kestiriyorsunuz bu 3er santim olan malzeme boş olan cıbukların içine koyulacak pil teması olması için .

3) 2 gr altın 2 gr gümüş 16 mm olan toplerin içerisine 1 er gr konulacak civa şırınga ile her birine 2 cc konulacak son olarakta bir kalam pil ortadan ikiye bölünerek içerisindeki kömürü her iki tüpün içerisini koyulacak .

4) boş olan cubukların içerisine 6 şar adet kalem pil boş olan cubuklara eksi olarak koyulacak ve bir ağaç parcası ile sıkıştırılacak .

5) dolu olan cubuklara ise 3 er adet yine kalem pil koyuyoruz bu kez artı olarak koyulacak ilk tüpler konuluyor daha sonra piller yine bunlarıda sıkıştırıyoruz

6) bu malzemeleri bula bileceğiniz yerler civa baharatcılardan alınıyor ufak cam tüplerde satılıyor siz bu tüplerden 4 adet alıyorsunuz 2 birine 2 diğer cubuk için .

7) pirinç malzeme sanayilerde oluyor genelde purofil falan satan yerlerde bula gilirsiniz altın heryerde bulunuyor .

8) bu şekilde yaptığımız cubuklar herkezin kullandığı cubuklardan biri olacaktır yani metalede öter hiç bi anlamı kalmaz atın çöpe gitsin.

9) işte olay burada arkadaşlar işin püf noktası ben bunun üzerinde günlerce çalıştım ve başardım mineral ve metal sorununu ortadan kaldırdım nasılmı bir artı birde eksi olan cubukların içerisindeki son pillere birer parca kablo baglıyoruz bu kabloları birbirine bagladıgımız zaman hiç bi şekilde metalden etkilenmiyor ama kobloları ayırdıgımızda her türlü metale gidiyor

10) ve tabiki cubukların yapılışıda çok önemli,,
]



 

Şirvan

Operatör
Katılım
6 Şub 2016
Mesajlar
1,569
Tepkime puanı
14
Puanları
7
Yaş
53
Konum
Adana
L çubuk yaptıgimiz ve edindiğim tecrübeden sizlere bir şeyler söylemeye çalışayım. Eski radyo antenleri vardir ondan bir tane bul. Kundak kısmini piriçten yaptır kundak yani elle tuttuğun yer hazneli olsun. Kundak kısmının alt tarafını tornacıda açtır açrırdığın yere pildeki kömüru koy sonra silikonla kapat. 2 veya 3cm kadar icinde boşluk olsun o kısmada aramak istediğin ne ise bir parça koy kundak kısmınin topraga bakan kısmini vidalı ve ya kapaklı yap aramak istedigin ne ise koyduktan sonra vidayı kapat. Kundagın üst tarafını bilyali yaptır 10 cm lik pirinç cubuğu L şeklinde tam 90 derece olacak şekilde bük bir ucunu bilyalı kismin icine geçir değer ucu antene sabitle. Tekli L çubuk yeter çiftli olmasına gerek yok aradığını bulduğunda çubuk 360 derece kendi etrafında dönecektir.
 

LabarNa

Bilgili Üye
Katılım
5 Tem 2016
Mesajlar
295
Tepkime puanı
13
Puanları
4
Konum
Antalya
Bu ne arkadaşlar yaş pasta tarifi gibi karışık olmuş
ayrıca bende ekleme yapayım
sizin tecrübelerinize
%100 işe yaramıyor bu metodlar taktikler tarifler adına ne derseniZ işte.
..
 
Üst