Ustam paranin kullanıldığı iller kapadokya,kayseri yazıyor sanırım ama bu para Gümüşhane'den çıktı, nadirlik derecesi nedir ve benim resmini attigim ile katalogdakinim materyali farklı sanırım
Nadir bir para değil ustam, döneminin halkının parası. Basım yerleri Kayseri ve Kapadokya bölgesi ama bütün imparatorlukta dolanmış bir para, heryerden çıkabilir. Altın değildir, pirinç olma ihtimali var.Ustam paranin kullanıldığı iller kapadokya,kayseri yazıyor sanırım ama bu para Gümüşhane'den çıktı, nadirlik derecesi nedir ve benim resmini attigim ile katalogdakinim materyali farklı sanırım
türkiyenin her yerinden çıkan paradır nadir deyildir basımlarında farklılık olsada aynı genellikle bronzdur çok ince olsa bakır derdimde ince görünmüyor bir beklentin olmasın sıradan paradırUstam paranin kullanıldığı iller kapadokya,kayseri yazıyor sanırım ama bu para Gümüşhane'den çıktı, nadirlik derecesi nedir ve benim resmini attigim ile katalogdakinim materyali farklı sanırım
Ustam para topraktan çıktı onun icin sahte olma ihtimali yok.gozumun onunde çıktı.resimden bakıldığında sikke hoş durmuyor.
gerçek dedim mi içim rahat değil.
sahte.
ustam resimden bakıldığında dökme tekniği ile yapılmış sahte sikke gibi görünüyor.Ustam para topraktan çıktı onun icin sahte olma ihtimali yok.gozumun onunde çıktı.
Ustam kim 60-70cm sahte para koyar sanmıyorum, nasıl yapılmış bilmem ama topraktan çıktığına eminim.tesekkurler ustamustam resimden bakıldığında dökme tekniği ile yapılmış sahte sikke gibi görünüyor.
orjinal sikke kum kalıba basılmış.sonra metal dökülmüş.
ayrı konu her topraktan çıkan orjinal diye bir kanun mu var?
bizzat ben günümüz yapım sikke topraktan buldum.ya biri oraya attı.yada arkadaşlar benimle dalga geçmek için attı.
siz sikkeyi müzeye götürün.onlar bilimsel araştırmasını yapar kesin sonucu size söyler.