Sizi İkaz Ediyorum, Uyelerimizin Cebine Uzanmayin..!

_Mithra_

🇹🇷 M¡₺ŕ@ 🇹🇷
Moderatör
Katılım
5 Haz 2018
Mesajlar
1,897
Tepkime puanı
1,224
Puanları
20
Yaş
51
Konum
İstanbul
Merhaba, can yakıcı bir konuya değinmişsin ustam. Kanayan bir yara bu.
Cehalet, açgözlülük, hak hukuk bilmezlik, Allah korkusu olmadığı müddetçe bu işler bitmez.
Site özelinde ne yapabiliriz konusunda benim düşüncem; nik teşhiri çokta etkili olmayacaktır.
Arsız şerefsiz dönüp başka bir nikle gelip yine aynı yolda devam edecektir.
Tavsiyem; o tuzağa düşen üyelerle yapılan whatsapp yazışmaları delil gösterilip direkt olarak gerçek kimliklerin deşifre edilmesidir. Bu aynı zamanda savcılıklara nitelikli dolandırıcılık ihbarı anlamına da gelir ki; bunun bu site üzerinden yapılmasının hukuki durumunu da gözeterek uygun bir yol bulunabileceğini düşünüyorum.
 

Uçuk61

Member
Katılım
23 Eki 2017
Mesajlar
90
Tepkime puanı
76
Puanları
5
Arkadaşlar Merhaba,

Bizim en hassas oldugumuz ilk mevzu; site uyelerimizin istismarina musade etmemek.

İstismar eden, bu sitedeki uyeligini kullanarak, baska uyelerin cebindeki paraya goz diken edepsizler, ahlaksizlar, şeref yoksunu olan kisi ve kisiler az sayida olsa da çikiyor maalesef.

1 haftadir dusunuyorum;
Tespit edip emin oldugum su an 2 kisi var.
Siteden atayim mi?
Kendilerini ifsa edip atayim mi?
Sadece desifre mi edeyim?
Herbirinin arti ve eksilerini analiz ettim.
Sonunda suna karar verdim:
Bu niyeti bozuk, ahlaki kit olanlari atmayacagim. Zira atinca yeni bir mail ile yeni bir nik alip yine gelecek. Bunlari cozmek zaman alacak. Atmamaya karar verdim. Amma yollarini kesecegim, usullerini desifre edecegim, aldiklari para miktarlarini, nasil pazarlik yaptiklarini, uyelere nasil yaklastiklarini nasil irtibat kurduklarini yazacagim. Sanirim bu onlarin daha fazla kontrol altinda tutulmalarina vesile olacak.

YAKLASMA YÖNTEMLERİ:
1-Acilan her konuya yorum yapmiyorlar.
Sanirim konuyu acanin ilk once uyelik tarihine bakiyorlar, actiklari diger konular var ise onlari inceliyorlar. Yazdiklarindan konu sahibini analiz ediyorlar. Disine gore olduguna kanaat getirdigi uye ile muhabbete basliyorlar.

2-Hedefine aldigi uyenin konusuna yorum yapiyorlar. Cok guzel mevzulardan bahsediyorlar. Guzel cizimler de yaptiklari oluyor.

3-Sonra konuyu acana ozelden mesaj atiyor: Genele yazmadim, amma o cizdigim yer varya, orada sunlar sunlar var. İcleri boyle doludur, zengindir vs seklinde bilgi veriyorlar.

4-Sonra buranin girisini bulamazsan, şu şu zorluklari var, soyle boyle tehlikesi olur diyorlar. Bu taktik dunyanin her yerinde gecerlidir:
ONCE UMUTLARİ YUKSELT
SONRA KORKUT veya
ONCE KORKUT
SONRA UMİTLERİ YUKSELT.
Bu taktigi hem saticilar, hem pazarlamacilar, hem devletler, hem sahtekarlar kisaca herkes ve her olusum kullanir.

5-Kivama gelen, umudu yukselmis uyeye son hamlesini yapiyor: "Arasira oralardan geciyoruz. 3-5 ay sonra oralardan gecme ihtimalimiz olur. Gecerken vaktimiz olursa sana da yardimci olurum" diyor. Paylastigi konudaki yerlerde bu guzellikte define olduguna inanan uye elbette aceleci davranacak. Bu sahtekar bunu biliyor.

6-Bu kadar sure beklemeye tahammulu olmayan uye, bu iyi niyetli ve tecrubeli sandigi ustasina ricada bulunmaya basliyor. Gelip bu yerleri gostermesini istiyor. Usta nazlaniyor, vakti olmadigini soyluyor, elinde yapilmasi gerekli isler oldugundan dem vuruyor, vs.vs... Yani heveskar gozukmuyor...

7-Sahtekarin kendisi para mevzusuna ilk basta kendisi girmiyor. Muhatabinin o kivama gelsini hizlandiriyor. Sonunda konu sahibi: "Ustam gelis gidis biletini alayim, masrafini da karsilarim" diye kendisi teklif ediyor. İste istenen an artik gelmistir. Nazlanma yuzdesi yavas yavas azaliyor ve isi pazarlik asamasina getiriyor.

8-Pazarlik her zaman genel bir kaide olarak; asil istedigi rakamin 2 katini istemekle baslar. Misal 1.500 lira alacak. Diyor ki; biz genelde gittigimiz yerlerden 3.000 lira aliyoruz. Lakin sen 2.000 bin lira ver. Karsilikli mazeretler, talepler, ornekler derken 1.500 lirada anlasiyorlar... Uye seviniyor; 3.000 den 1.500 e dusurdugu icin. Neticede 1.500 lira cok cok buyuk bir meblağ degil. Olmasa da BORC olarak bulmak mumkun. Nasil olsa gosterecegi yerlerden cikanlarla maddi dertleri bitecek.

9-Daha once bana buranin guzelce bir videosunu cek deyip de telefon numarasini almadiysa, telefon numarani verde sana hesap veya İban no gondereyim havale/eft yaparsin diyor.

10-Gelecegi tarihte mutabakat saglaninca ilk safahat tamamlanmis oluyor. Ayni gunun sabahi en yakin otogarda inecek sekilde ve aksaminda ayni otogardan binecek sekilde biletimi al diyor.
Havale/eft yapilip biletler aliniyor...

11- Kararlastirildigi tarihte otogardan alinip araziye gidiliyor. Cantasindan ne idugu belli olmayan pille calisan tek cubuk olan bir alan tarama cikariyor. Cikarken cok yorulacagini bildigi yerleri asagidan ve geriden isaretleyecek kadar da futursuz. Her gittigi yerde oda ve mezarlari gosteriyor. Tuneli gosteriyor. Kapiyi isaretliyor. Odalarin olculerini veriyor. Derinlik cok tutmaz amma daha onceki yerlerden biliyorum tahminen su derinlikte hedefe ulasirsiniz diyor.

12- Uyenin parasini aliyor, gezip baktigi yerlerde burasi boş demiyor. Agizina 2 kasik bal calip gidiyor. İndigi otogardan yolcu ediliyor. Bu ana kadar herkes cok memnun. Uye de, sahtekar da.

13- Sonra soylenen yerlerden en uygunu ve kolay olaninda islem yapiliyor. Yarim metre fazla islem yapildigi halde hedefe ulasilamayinca sahtekara durum bildiriyor. Soyleyecekleri hazir zaten. Yeri kaydirmisiniz, cinler almanizi istemiyor, vs.vs.seyler soyluyor. 2nci yerde isleme baslanir. Burasi da bos cikinca tum umutlar soner. Gelenin vasifsiz bir cakal oldugu anlasildiginda iş işten gecmis olur.

ALDATİLAN UYEMİZ NEDEN BİZE ANİNDA HABER VERMİYOR, BAŞİNA GELENLERİ ANLATMİYOR...?

1- Cunku israrla gelmesini isteyen kendisi oldugundan bu meselede sadece kendisine kiziyor. Buda bana ders olsun diyor. Kaybettigi umudu, kaptirdigi paradan cok cok fazla oldugundan sessiz kaliyor. Elbette bu buyuk bir hata.
Kendisinin yasadigini bircok kisinin de yasayabilecegini, o bulundugu psikolojide tam olarak degerlendiremiyor. Ben yandim baskasi yanmasin moduna bir turlu gecmiyor.

2- Haber vermek istiyor. Fakat bunu nasil ispat edecek? Anlatacagi seylere sitenin gorevlileri ya inanmazsa? Zira davet eden kendisi, israr edende kendisi. Ya biz bu ise karismayiz kendi aranizda olan birsey derlerse, vb.seyler aklina geliyor ve unutmak istiyor, kimseye birsey anlatmiyor.

3- Bu bulusma esnasinda gelen sahtekara vermis oldugu "ozel bilgi ve islemlerinden" dolayi meseleyi unutuyor. Sikayet etse, site yonetimine bildirse, belki basi ağriyacak, belaya bile girecek sekilde hakkinda bu sahtekar tarafindan sikayet edilebilme ihtimaline karsi meseleyi unutuyor, kimseye soylemiyor.

KİYMETLİ UYELERİMİZİN DİKKATİNE...!

1-Kardaslarim, az cok bizi yillardir ve sahsen siteden taniyorsunuz. Elimizde net bilgi ve sahidi ve belgesi olmadan kimseye zan ile hareket edip bir soz sarfetmeyiz.

Ben detaylari yazdikca kendilerinden bahsettigimi anladilar. Herkes kendini bilir. Ya tevbe edecekler bu tur parali islere; yada zaman icinde sitede kendilerini unutturacak kadar pasif kalacaklar bu sitenin uyelerini birakip, baska sitelerde bu islere devam edecekler. Zira buradaki niki ile oradaki nikleri farkli.

2-Lutfen yukarida yazdigim sekilde, az veya cok sizden para alip bu sekilde bir muamelenin icinde olduysaniz ozelden bizlere yaziniz. Bizim bildigimiz, tespit ettigimiz kisilerin haricinde baskalari da varsa onlari da bilelim ve geregini yapalim.
Vereceginiz bu bilgi kesinlikle aramizda kalacagindan da asla supheniz olmasin.

3-Size ozelden yazip da: Burayi ne zaman gidip acacagiz diye espiri yaptigini sandiginiz kisilerden de uzak durunuz. Espiri yapmiyor, mevzuya bodoslama daliyor. Sizin yazdiguniza gore mevzuya girecek tipte olanlarda var bu sitede. Bunlardan da uzak durmaniz faydanizadir.

4-Ozelden bir sekilde bir vesile ile telefonunuzu verdiginiz kisilerden bazilarinin da sizin gibi bazi arkadaslari dahil edip whatsupp ve Facebookda kapali gurup acip, ekip olusturmaya calistigini da biliyoruz. Lutfen bu kisilerdende uzak durunuz. Bu tipler sizden su an para talep etmiyor olabilir amma para kaptirmaktan daha agir sonuclari olan islere sizi atabilir, sizi "yakabilir". Yazduklarimi dikkate almaniz size faydali olur.

5- Bu yaziyi sabitleyecegim insallah. Bu site hicbirinizin tirnagina halel gelmesine musade etmez. Yeter ki bilgilendirin.
Ustam agzina saglik,umarim herkes açıkgöz olur,sizler gibi degerli bircok ustalarimiz haricinde diger insanlara aldanip yanilmazlar,helal para her zaman iyidir,kimse kimsenin 3,5 kurusuna goz dikmesin,goz diken insanlari da Allah ıslah eylesin
 

BulursamKader25

Yaptigim Yorumlar; Resmi Kazilar İcin Gecerlidir.
Katılım
27 Ocak 2016
Mesajlar
6,666
Tepkime puanı
9,203
Puanları
24
Ustam agzina saglik,umarim herkes açıkgöz olur,sizler gibi degerli bircok ustalarimiz haricinde diger insanlara aldanip yanilmazlar,helal para her zaman iyidir,kimse kimsenin 3,5 kurusuna goz dikmesin,goz diken insanlari da Allah ıslah eylesin
Bu sitede/formda sadece bilgi alisverisi uygundur. Bunun haricinde alisveris, yer bakma, yerine bakma, ekip kurma vb.tum islemler yasaktir. Bunlari biz gorevliler dahil hic kimse bir baskasina teklif edemez. Bunlarin teklifi dahi sitemizden kalici olarak uzaklastirmayi gerekir. Bu kural hepimiz icin gecerlidir.
 

jeolog

Co Admin
Co Admin
Katılım
1 Tem 2016
Mesajlar
2,518
Tepkime puanı
3,461
Puanları
23
Konum
Muğla
Eskiden sitemizde olup kullandiklari ve bilinen hesaplari zamansiz dondurulan uyeler, baska sitelerde benzer eylemlerine devam ediyor olabilirler, aramizda da yeni hesaplar ile konulari takip ettikleri de dusunulmektedir. Bizler sizlere uyarilari sadece bu platform icin degil takip ettiginiz tum platformlarda (sosyal medya gruplari, web siteleri, watsap gruplari vs.) dikkatli olmaniz icin yapiyoruz, bizler bu konuda hassasiz ama hassas olmayanlarin oldugu platformlarin varligini da biliyoruz. Dikkatli olun, sonra tv lerde, gazetelerde magdur oldugunuz durumlari izleyip okumayalim, ekonomik anlamda zor bir surecte elinizdekini de kaptirmayin.
Bizler zaten sizlere actiginiz konularda yardimci oluyoruz, aradiginiza ulasacak bir durum soz konusuysa izinler dahilinde nasil ulasabileceginizi de anlatiyoruz.
Bizlere ulasmakta lutfen cekinmeyin, sizlere ozelden gelelim, ekibim var, cihazim var, bu sikkeyi sana ucuza veririm, heykel su kadar ama sana yarisina veririm tarzi tum mesajlari atanlari bizlere bildirirseniz bizler gerekli islemi yapariz, bu kisileri aramizdan temizledikce konulari bulandiranlar kalmamis olacak ve sizlerin de saglikli bilgiye ulasmanizi daha cabuk saglamis olacagiz.
 
Üst