bi de şu özelleşirme mevsuna gelelim. dünyada bizim millet kadar aslında karşıtı veya benzeri kelimeleri öcü gibi gösterme kabiliyetine sahip başka bir millet yoktur. birinci kelimemiz diktatörlük, ikincisi özelleştirme, yani diktatörlük kötüdür demokrasi iyidir diyecek bir emare yok aslında ikisi de yönetim biçimi, çok mutlu dikta rejimleri oldugu gibi her demokrasi rejimi sonsuz mutluluk demek degildir. ve gelelim özelleştirmeye, benzeri kavram olarak devletleştirme, aslında biri digerinden iyidir kötüdür diyemeyiz ama günümüz dünyasının ihtiyacı özelleştirmedir , bu kavram nasıl bu kadar kötülendi aklım hayalim almıyor. atıyorum karı x veya y olan bir devlet kurumu var diyelim bunun bin tane çalışanı var ama aynı kurum 500 çalışan ve daha azla da aynı karı yapabiliyor, bu halde devlet neden sırtına 500 kişiyi yüklesin. onu geçiyorum o bin kişinin devlet kurumundayken ortaya çıkaracagı enerji ve istegi belki de 10 katını özel sektörde primle, performansla çalışan kişi ortaya çıkarıyor. adam devlet memuruyum diyip kafasına göre takılıyor. bu yük devlete zarar verir.