Ustam han v ben fotoda dahil v işareti göremedimV olan yerin arka tarafını fotola usta Yanlız birileri kurcalamış gibi
Evet hocam uzaktan bakıldığından düz olan bölgede tümülüz gibi dağ yapılmış gibi görünüyorİşaret ve oymalara bakarak kanaat getirecek olursak,
tünelle gidilen kapalı bir mekan vurgusu verilmiş,
amma zor bir yer.
tepelik alanın kendisini gördüğümüz gibi tarlada tümülüs vari bir oluşum varmı?
Çünkü güzel bir yaşam alanını irdeliyor,
su kaynakları, arazi şartları vs. antik çağda bu tip yerler her zaman büyük önem kaydetmiştir.
bu resımde gordugum kadarıyla mezarın var lakın 2 ila 4 metre derınlıkte çok uğraşırsın boş vaktim çok uğraşırım derken kolay gelsin cihazla boşluk tespiti yağ yüzeye yakınsa sinyal verir. neye istinaden dersen bu resımde gordugum kadarıyla bır kare oyma gorunuyor sen o kareyı cekmemıssınde gıtmıssın yuvarlakları cekmıssın sanırım. şu kayanın ucundakı kare oymaysa mezarın 2 ıle 4 metre derınlıkte. ve genelde piç mezardır en fazla bır ıkı toprak kap cıkar bunlarda kültür varlığıdır.
Ustam kare oyma bundan mı bahsediyorsun ayak ve Sunak kayanın arka kayasının önündebu resımde gordugum kadarıyla mezarın var lakın 2 ila 4 metre derınlıkte çok uğraşırsın boş vaktim çok uğraşırım derken kolay gelsin cihazla boşluk tespiti yağ yüzeye yakınsa sinyal verir. neye istinaden dersen bu resımde gordugum kadarıyla bır kare oyma gorunuyor sen o kareyı cekmemıssınde gıtmıssın yuvarlakları cekmıssın sanırım. şu kayanın ucundakı kare oymaysa mezarın 2 ıle 4 metre derınlıkte. ve genelde piç mezardır en fazla bır ıkı toprak kap cıkar bunlarda kültür varlığıdır.
bu resimde orda birtane x varya sankı orası sıvanmış kapanmış gibi orayı bi kaldırsana bakalım ne olcak horasanmı yoksa başka birşey mi. uzun olan ayak işareti dediğiniz ayak işareti değil. Mezarın cinside belli olmaz erkekmiş kadınmış hikaye onlar. At yalanı s... inananı namık kemal misali. Ölende bedenen birşey kalmaz cinsel organlarıda kalmaz kim dediyse artık erkek yada kadın diye öyle bir yalan devam ediyor. Kare oymalar zemin altı oda mezarları gösterir nettir bu.