Teşekkür ederim üstadım değerli vaktinizi ayırdınız eksik olmayınız...bir kasa açılmış bir de mezar odası mevcut ama tuzaklanmış gördüğüm kadarıyla bu kadar emek verilir mi açılır mı bilemem uğraşırım diyorsan sunak içine su doldur taşsın ve onu takip et sana açman gereken yeri gösterir
Cok guzel bir toren alani; Paganlarin gunes torenlerinin yapildigi (bolluk,bereket,saglik) onemli bir yer. 1.videonda uzerine cikip-indigin kayalik toren alaninin kalbi. Burada vestel atesi yakilir ve sarap esliginde danslar edilirdi.
Teşekkür ederim ustam bilgiler içinÇok güzel pagan törenlerinin yapıldığı bir alandasin. En yüksek yer en değerlidir, alt kısımda yukarı çıkarken sunak yeri ve törene giriş adanmışlık boşluğunu bulmalısın.
Paganizim araştırması yapılmalı diyorsunuz üstadımCok guzel bir toren alani; Paganlarin gunes torenlerinin yapildigi (bolluk,bereket,saglik) onemli bir yer. 1.videonda uzerine cikip-indigin kayalik toren alaninin kalbi. Burada vestel atesi yakilir ve sarap esliginde danslar edilirdi.
Aslinda bu yerin cevresini (toprak alti icin makinaya ihtiyacin olabilir) ve catlaklari dikkatle inceleyip, tepenin en ust kismini da arastirmalisin.
Videolarda gorduklerime gore pagan kulturu etkisi altinda bir yer (tabi sen daha iyi bilirsin). hristiyanlik emareleri varsa bile sonradan tekrar kullanilmistir bu alan, simdi oldugu gibi.Paganizim araştırması yapılmalı diyorsunuz üstadım
Vestel ateşi ilk kez duydum!
Tepenin zirve yaptığı yerde yatır ziyaret adak adanılan dilek tutulan şölenler yapılan bir küçük
bir büyük ölçüde mezar var
Mezarların ici boş daha önce açıldı 1.30 1.40 derinlikte herhangi bir emare görülmedi
Çubukla boşluk alindi
Video da ki yer ve arasında 150mt mesafe var
İlgi alakanız için eksik olmayın üstadım
Estağfurullah üstadım ne haddimize bağışlamakVideolarda gorduklerime gore pagan kulturu etkisi altinda bir yer (tabi sen daha iyi bilirsin). hristiyanlik emareleri varsa bile sonradan tekrar kullanilmistir bu alan, simdi oldugu gibi.
Bana gore, sen yine de arastirmana devam et kardesim,
Ne kadar acilan yerler olsada yine gozden kacan bir seyler olur!
Dedigim gibi onemli bir alan burasi, alt kisimlarda toren alanina giriste sunak'i bulmali ve cevresini makina ile kontrol etmelisin.
Her kaya catlagi, kucuk horosanlanmis yerler, dikey kaya'ya yapilmis kucuk oymalarin topraga dogru olan kismi v.b. yerler inceleme alanin olmali.
Not: Vestal atesi yerine, yanlislikla ''vestel'' yazmisim. Bagislarsin artik, hakkini helal et!...