Surfer'den Kordinatlara Filtreleme Yaparak Görüntü Elde Etmek

cemilhan

Engellendi
dadas_25 ustam bir bakınayım dedim sonuç alamadınızmı bana orda aynı şeyden üç tane var eğer çıkarsa tamam dicem. Bende koridorları odaları paylaşıcam üstat senin kıro ki ne göre bende paylaşmayı bekliyorum..

dadas_25

Süper Moderatör
Süper Moderatör
@dadas_25 ustam bir bakınayım dedim sonuç alamadınızmı bana orda aynı şeyden üç tane var eğer çıkarsa tamam dicem. Bende koridorları odaları paylaşıcam üstat senin kıro ki ne göre bende paylaşmayı bekliyorum..
Ustam şimdi çizimini yapacağım ama 3 tane değil bende 5 yada 6 tane görünüyor ? Yarım saat içinde yüklerim.

saftilki

Moderatör
Moderatör

1. yöntem için exelde bu yolla stun'u bölebilirsiniz, exelde benim gibi burada takıldıysanız tabii

hala hata var :230:

Son düzenleme:

dadas_25

Süper Moderatör
Süper Moderatör
@dadas_25 ustam bir bakınayım dedim sonuç alamadınızmı bana orda aynı şeyden üç tane var eğer çıkarsa tamam dicem. Bende koridorları odaları paylaşıcam üstat senin kıro ki ne göre bende paylaşmayı bekliyorum..
Ustam çok özür dilerim biraz geciktim bazı sıkıntılar vardı onları halletmek zorunda kaldım. Senin alanın krokisini paylaşıyorum. Sendeki sonucuda bekliyorum inşallah.

Bu görseller Programda çıkardığım görseller ve sonraki resimlerde graiklerden koordinatlara göre kendi yorumlarımdır. Buradaki odalar aslında birbiriyle bağlantılı ama bir şekilde ya tüneller çökmüş yada doldurulmuş olarak görünüyor. Burada giriş dediklerim çıkış, çıkış dediklerim giriş olabilirler. Çünkü mekanı görmediğim için sadece tahminden ibarettir.

Ekli dosyayı görüntüle 174497

Ekli dosyayı görüntüle 174498

Ekli dosyayı görüntüle 174499

Ekli dosyayı görüntüle 174500

Bu bir kısmının haritada yakın olarak çizilmiş hali
Ekli dosyayı görüntüle 174501

Buda diğer kısmının yakın olarak çizilmiş halidir.
Ekli dosyayı görüntüle 174502

Buda uzaktan odaların tamamının alınmış görsel halidir.
Ekli dosyayı görüntüle 174503

Buda daha uzaktan alanı seçebilmeniz için çekilmiş görseldir.
Ekli dosyayı görüntüle 174505

arahnikaya

Bilgili Üye
Kırmızı yerler benim tarlalarım ustam iki tarla küçük büyük istersen koordinatta atarım

Büyük tarla Enlem: ****************

Küçük tarla Enlem ********"K Boylam ******** @dadas_25 ustam sana zahmet şu iki tarlaya bakabilirmisin sana zahmet surferdab bende bakıp senin aldığın sonuçları almaya çalışayım öğrenmek için hem

Moderatör tarafında düzenlendi:

pusula17

Engellendi
saftilki dadas_25 ustalarım sorunu tamamen çözmüş bulunmaktayım yaptıklarımı yaparsanız exelde hiç sıkıntı yaşamıyorsunuz ama dadas ustamın ilk sayfadaki exeli indirmek zorundasınız.

1.Şimdi googlede 8 rakamlı koordinat çok sıkıntı yaratıyor o son rakam hiç önemli değil o cmlik yer bildiriyor.Şimdi google earth tan
ARAÇLAR-SEÇENEKLER
ORDA PANEL AÇILACAK
enlem/boylam gösteri ondalık dereceyi yuvarlak içine alın apply deyip ok deyip işlem bitiyor.Alttada görüceksiniz koordinatlar şu şekilde çıkıcak tur rehberine bir kere tıklayıp aşağı alın yoksa koordinatlar gözükmüyor. DD.DDDDDD şeklinde çıkacak son rakamı almaya gerek yok.

2.SOURCEYE gelip
DÜZENLE-TERCİHLER DEYİP kısaca crtl+shift+p yapıp sekme açılır.
orda porzisyona tıklayın ve
grid sistemini
şu şekilde yapın işlem tamam artık sıkıntı yaşamassınız ben dadas_25 ustamın işlemlerine kadar geldim ama görüntü alamadım surfer 13 kullanıyorum ondandır herhalde çünkü tik kaldırma kaldırmama olayı yoktu surfer 13'te şimdi 14ü alcam :D :D :)

Ekli dosyayı görüntüle 174527

arahnikaya

Bilgili Üye
Kırmızı yerler benim tarlalarım ustam iki tarla küçük büyük istersen koordinatta atarım

Büyük tarla Enlem: ****************

Küçük tarla Enlem ********"K Boylam ******** @dadas_25 ustam sana zahmet şu iki tarlaya bakabilirmisin sana zahmet surferdab bende bakıp senin aldığın sonuçları almaya çalışayım öğrenmek için hem

bilmiyordum ustam kusura bakma dadas_25 sen gördün zaten sonucu atabilirsen çok memnun olurum şimdiden allah razı olsun

dadas_25

Süper Moderatör
Süper Moderatör
@arahnikaya kardeşim kusura bakma bu aralar çok yoğunum nerdeyse hiç fırsat bulamıyorum. Zaten ilk fırsatta bilgisayara format atacağım. İnşallah daha sonra bakarım. Kusura bakma hakkını helal et.

Nil

Engellendi
Sy arahnikaya . kisiye ozel bakmiyorum.biseyler ispatlamak adina dadas_25 ustamin yaptigi gibi. Bilinen acik bir tumulusun analizini yaptim. Calisirligi ispatlamak adina .hatta koordinatlari ve analizi hazir. Fakat koordinat paylasmak kurallara aykiri imis. Bundan dolayi paylasmadim. Bir sefere mahsus yarin bakabilirim .sonra sonu gelmiyor.herkez bakabilsin diye dadas ustam nasil yapildigini ,paylasmisti

Son düzenleme:

pusula17

Engellendi
dadas_25 ustam Nil 1.YER-ustam bende acayip şekiller çıktı yolun yamacının hemen sırtından tarlanın 5 metre kadar içine doğru tünel gidiyor gibi sonra büyük bir boşluk

+2.-YER birde tarlada 3 tane yan yana ve dip dibe kesişmiyor bağlantı yok yada çökmüş olabilir grafikler öyle diyor ben birşey demiyorum yorumlayabilirmisiniz acaba.

Ekli dosyayı görüntüle 174551
1.dediğim...yer
Ekli dosyayı görüntüle 174552
Ekli dosyayı görüntüle 174553
Ekli dosyayı görüntüle 174554
BUDA 2.YERİM
TARLAMDA BÖYLE ÇIKTI
Ekli dosyayı görüntüle 174555Ekli dosyayı görüntüle 174557
Ekli dosyayı görüntüle 174556Ekli dosyayı görüntüle 174558