Surfer'den Kordinatlara Filtreleme Yaparak Görüntü Elde Etmek

toyalp

Bulaşan mazlumun ahıdır.Kainat bu yükü kaldıramaz.
Süper Moderatör
@dadas_25ustam mapsourcede harita cikmiyor nasil olacak orayi anlamadim Garmin ile bu map source alakasi ne bilemedim biz garminin haritasini map sourceye mi alacagiz aciyorum senin videodaki gibi acilmiyor gozunu sevim bi yardim et iki saattir bununla ugrasiyom cozemedim bi turlu
Gerekli programları indirebileceğin bağlantıyı veriyorum. Bu seferde yapamazsan seni banlarım :)

Kurulum için gerekli eklentiler kendim yükledim sonra virüslü falan deme :)

@pusula17 ustam sen de linki tıklayıp mapsource dosyası içindeki tüm eklentileri sırası ile kur

1-Osm generic windows exe dosyasını kur
2-open topomap turkey exe dosyasını kur
3-Basecamp exe dosyasını (kurulu değilse) kur
4-Mapsourceyi de kurduktan (kurulu değil ise) sonra haritalar ve koordinatlar otomatik tanıtılmış olur. Aksi durumda hem Garmin'e hem Mapsource'ye ayrı ayrı tanıtın.
5-Google Earth Pro'da da otomatik olarak Real Time ve Basecam botunlarının görülmesi lazım şayet hala göremiyorsanız silip tekrar yüklemekte fayda vardır.

Önemli Not: Google Earth'ın başka bir sürümü kullanıyorsanız 5.madde geçersizdir. Bu madde sadece Google Earth Pro için geçerlidir.
Google Earth Pro ücretsiz olup kurulumu da çok basittir bilginize.

Bende gerekli diğer programlar da yok diyorsanız :) buyrun onları da vereyim daha da kimse yapamıyorum demesin.

Gerekli programlar

TCX Converter kullanmak isteyenler için ayrıca Türkçe dil dosyasını kurup ekledim. Gerekli talimatları beni oku dosyasında mevcuttur. Hayırlı olsun

Rar şifreleri: definesohbeti.com

Herkese kolay gelsin.

Son düzenleme:

dadas_25

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Allah razı olsun ustam. Her geçen gün birilerinin daha katkıları eklendikçe, Allah'ın izni ile hedefe biraz daha yaklaşılıyor. Bir de şu koordinatların bayraklarını otomatik dikecek bir yol olsa :)... hızlı arkadaşlar var mutlaka ama bizim gibi seyrederken tekrar tekrar geri sarıp seyredenlerin Allah yardımcısı olsun. Emeği geçen ve geçecek olan tüm üstadlarıma tekrar teşekkürler.
O iş bende inşallah az kaldı excel de formül hazırlıyorum 2000 civarı noktayı tek koordinat girerek yapacaksınız. Şu grip ve nezleden kurtulsam inşallah daha çabuk yol alacak ama bu hastalık bilgisayara bile bakmaktan bıkkınlık getiriyor. Diğer yandanda reakatçi olduğum için fazla da zamanım kalmıyor. Bu hafta olmasada inşallah önümüzdeki hafta istanbulda olacağım için boş zamanlarımda tamamlarım diye düşünüyorum. Bitirince buradan paylaşacağım inşallah.

pusula17

Engellendi
toyalp ustam saol bende kurulu zaten mapsaource basecamp sadece o yol çizerken daire çıkmıyor o yüzden köşeler birleşmiyo ama yarım yamalak yaptım gerçekten böyle tam yer veriyo dadas ustamın ve 2.yöntemindede tarlamda hep aynı sonucu verdi :D gerisi çubuk vs nasip işte :D

dadas_25

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Haklısın ustam zaten uyduya ulaşmak,contact kurmak zaten ayrı bir konu ve bizim elimizde olmayan imkanlardır. Sizin dediğiniz gibi (önceden alınan veri) uydunun çekim yaptığında elde ettiği bilgileri kullanıyoruz. örneğin google mab. gibi sormak istediğim surfer filtreleme yaptığında bu koordinatlara illa ki bağlanmalı yoksa kafasına göre mi filtreleme yapıyor. Malumunuz önemli bir konu ve ustalarımızın bilgilerine muhtacız...
Ustam bu kullandığımız surfer programının yapılış amacı aslen koordinatlardaki bizim işimize yarayan bilgileri filtrelemektir. Yani koordinat dediğin sadece konum vermiyor aslında içinde istemediğin kadar bilginin rakamlara yansımış halidir. Bizler sadece bizim işimize yarayan kısmını filtreleyerek uzaktan algılama yöntemini kullanıp istediğimiz bilgilere ulaşıyoruz. Örnek vermek gerekirse herhangi bir manyetometre, gradyometre veya GPR verilerini incelersen onlarında sadece rakamlardan oluştuğunu görebilirsin. Çalışma mantığı bu çekilde işlemektedir. İnşallah yardımcı olabilmişimdir.

toyalp

Bulaşan mazlumun ahıdır.Kainat bu yükü kaldıramaz.
Süper Moderatör
@toyalp ustam saol bende kurulu zaten mapsaource basecamp sadece o yol çizerken daire çıkmıyor o yüzden köşeler birleşmiyo ama yarım yamalak yaptım gerçekten böyle tam yer veriyo dadas ustamın ve 2.yöntemindede tarlamda hep aynı sonucu verdi :D gerisi çubuk vs nasip işte :D
Ustam daire derken tam anlamadım yani google earth pro üzerinde çok köşegen mi çıkmıyor. Eğer bunu söylüyorsan köşegendeki köşelerin birleşmesi sorun değildir. İstersen sadece bir nokta işareti koy yer belli olsun yeter. Benim çizgi içine almamdaki gaye mapsource üzerinden dolduracağım alanı sınırlamak daha fazlasına noktalama yapmamaktır. Başka bir amacı taşımamaktadır. Asıl işi burada zaten mapsource ve garmin görüyor. Zaten dikkat edersen garminde 4 rota noktası yerleştirdikten sonra rota haritasını mapsourceye taşımıyoruz. Sadece garminde koyduğumuz 4 rota noktasını kopala yapıştır yapıyoruz. Ha eğer mapsource ve garmin kullanmadan direk kml dosyası ile alan taramayı yapacaksan söylediğin çember önem taşımakta. Bu arada ufak detayı da kaçırmamanı öneririm Google Earth Pro üzerinde yeni rota ekle'yi tıkladığın zaman önce bir köşeye sol tıkla sonra ikinci köşeye sol tıkla üçüncü köşeye sol tık dördüncü köşe sol tık yaptığında çizgi hatları videoda da olduğu gibi belli olur. Daha sonra ilk noktaya yakın bir yere yine sol tıkla ve noktadan tutup ilk tık ile birleştir. Kare içine almış olursun inşaEllah :) Hayırlı forumlar.

Son düzenleme:

bal

Yeni Üye
mrb tesadu

Son düzenleme:

saftilki

Moderatör
Moderatör
toyalp usta mapseuce da o dört çizginin içini koordinatla nasıl doldurdun orayı anlamadım

dadas_25

Süper Moderatör
Süper Moderatör
mrb tesadufen burayı gördüm bende surfer 15 programı var bu program yeraltını gösterirmi baya gelişmiş yazilim üstünde kendi haritası veri setleri var kolayca her noktanin analizini yapiyor ama kullanmasi zor bu programdan nasıl yeraltı anlaşılır yardımcı olurmusunuz
Programı nereden indirdiniz acaba ? Sorun olmazsa link paylaşabilirmisiniz ?

bal

Yeni Üye
mrb evet

Son düzenleme:

saftilki

Moderatör
Moderatör
ben zaten ordan indirmişim, patch içinde,
voxler gibi katman özellikleri varmı ekran alıntısı yapabilecekmisin?