kaynak
Yorumlarım resmi kazılar için geçerlidir.
Bu güzel bir tez kafa çalışoyor sende.Bu tas cikardigin yerde kuyu olabilir kuyudan su cikartiklari zaman kullanilan ip zamanla tasta boyle izler yapabilir bir belgeselde izlemistim sanki aynisi su ceke ceke tas da o sekilde izler yapaiyor zamanla bana gore bu tasin ciktigi yerde etrafinda kuyu olabilir..
Mezardan ciktigini gormusmu arkadas bu taslarin net bir bilgin varmi konu sahibi arkadasBu güzel bir tez kafa çalışoyor sende.
Amaaa bu taştan bir yada iki tane olup olmadıgını. Hemen her mezardan yada üç beş mezarın birinden benzer taşa rastladıgını söyler sana !
Konuyu baştan okumadım konu sahibi yazar. İyi geceler Arkadaşlar.Mezardan ciktigini gormusmu arkadas bu taslarin net bir bilgin varmi konu sahibi arkadas
Yok maden alanı 10km uzakta o ihtimal biraz zor.Bakir gumus madeninden bahsetmissin bi fikir daha vereyim maden xikartiklari icin ip. Tasi asindirmis ip izleri tasa islemis zamanla yani ya su kuyusu yada maden kuyusu
Nerden biliyosun bu tasin ciktigi yerde maden olmasin belliki oradada aranmis sonra 10 km uzaklikta daha zengin yer bulunmus ihtimaller cok .Yok maden alanı 10km uzakta o ihtimal biraz zor.
Dere ve tepeleri kırmızı ile çizdim,
1 nolu tepe çok güzel görünüyor , 2 ve 3 nolu tepelerde onun gibi çok belli ama haritalardan belli olmuyor.
diğer kırmızı çizgiler dere.