Taş doğal mı yoksa sonradan mı yerleştirilmiş yorumu olan var mı

toyalp

Bulaşan mazlumun ahıdır.Kainat bu yükü kaldıramaz.
Süper Moderatör
Sonradan yerleştirilmiş bir taş. Çevre yapısına oymayan bir renkte. ince bir fırça ile çalı çırpı ve yosunlardan temizle tekrar aynı noktalardan resimle ve çevresini de resimlemeyi unutma belki bir işaret vardır üzerinde. Şuan göründüğü kadarıyla pek bir işaret göremedim.

Riki06

Yeni Üye
Sonradan yerleştirilmiş bir taş. Çevre yapısına oymayan bir renkte. ince bir fırça ile çalı çırpı ve yosunlardan temizle tekrar aynı noktalardan resimle ve çevresini de resimlemeyi unutma belki bir işaret vardır üzerinde. Şuan göründüğü kadarıyla pek bir işaret göremedim.
Üst tarafta asırlık bir çam ağacı var. İşaret olabilir mi

Riki06

Yeni Üye
Yakınında başka bir bahçede ise, çam ağaçlı oyma figür varmış.sanırım burayı işaret ediyor.

dardanos

Bakmakmı görmekmi
Süper Moderatör
Bu çizdiğim hat boyunca bu kaydan başka kaya vaar ise yerel bir kaya olabilir.
Amma burada tek ise arge yapmaya değer. Bu söylediğiniz eski ağaçlar ve bu kaya bir üçgenmi oluşturuyorlar
82489AB8-8777-47C4-AD8F-9D5B10554997.jpeg

Riki06

Yeni Üye
En alttaki çamın 300 metre altında 15 sene önce bir bir taş daha bulunmuş. Bu taşın yüzeyinde 2 tane oyulmuş çam ağacı figürü varmış.

dardanos

Bakmakmı görmekmi
Süper Moderatör
Sevgili ustam o bulunan taş yerinden oynamayacak bir taş ise o vakit düşünce olarak o çamlar kesilse bile bu bulunan taşdan onların yerleri mesafeleri bir şeyler saklanmış ise o saklayanda mevcuttur.. O yüzden size bu taş ve o ağaçlar üçgen oluşturuyormu diye sormuş idim..
Sizin şemanızı gördüm. Bakın şu alttaki gibi dursalar bile buda bir üçgendir. altta çizdim. Ve bir diğer konu bu kervan yolu demişsiniz ve mezarlık bu mezarlık çok eskimi ve kervan yolu hattı incelendimi. Bunların uğradıkları su ihtiyacı gördükleri çeşmeler yada kuyular varmı. Ve bu çevrede kimler yaşamış eskiden.

Adsız.jpg

Riki06

Yeni Üye
Hocam bu çizdiğiniz şekilde konumu. En fazla 3 km ötesinde Çeşme var çok eski.mezarlık ise çok eski. Hatta şuan orman olmuş vaziyette. Rum ve Türkler yaşıyormuş. Rumlar tehcir edildi. Üçgen oluşturduğunda ne yorum yapılıyor?

dardanos

Bakmakmı görmekmi
Süper Moderatör
Hocam bu çizdiğiniz şekilde konumu. En fazla 3 km ötesinde Çeşme var çok eski.mezarlık ise çok eski. Hatta şuan orman olmuş vaziyette. Rum ve Türkler yaşıyormuş. Rumlar tehcir edildi. Üçgen oluşturduğunda ne yorum yapılıyor?
O vakit bu üçgen oluşturan şeylerden birinde bir şeyler gizlenmiş olabilirde ondan diyorum.
Şimdi ortada taş her iki tarafta ağaçlar bu taştan bakınca bu ağaçlardan hangisi güney doğu yönünde kalıyor biliyormusunuz. Ve bu üçgende hangileri birbirine yakın hangi si uzak ara ölçüleri nedir bu üçgenin. Ve bakın aşağıda siyah oklar ile gösterdiğim yönlarde yin bu üçgen yakın bir ağaç yada başka kaya yada ne var

Adsız.jpg

Riki06

Yeni Üye
Sayın hocam. Üzerinde çam ağacı figürü olan diğer taşı gözardı etmiyorsunuz değil mi, sorduğunuz soruları cevaplicam bşrazdaan

Riki06

Yeni Üye
Siyah okun kuzeyinde 2 çam ağaç figürlü taş var. Görseli detayıyla paylaştım aşağıda.

Ekli dosyalar