Canahmet babaa baakır dönem yetmemiş kalite mekan olsunda ben kontrol kalemi yada tırnak makası ilede açarım.S..a. ustalarım,
Kayalarda bulunan define hediyesi, mezar gibi şeyler, çeşitli işaretler sayesinde kendini belli ettiği için,toprağı açma işlemi gerekirse yapıldıktan sonra,bu işlemden sonra gerekmez ise,yani hediye ise direk şarjlı taş kesme makinası define işinde yeterli diye düşünüyorum,(tektekçilik işi hariç).
Siz ne dersiniz bu işe?
Ustam teşekkürler...iş güvenliği uzmanları bile böyle bilgi verse önemsese iskazalari azalır.Açamaz sın. Yetmez. Öncelik le kullanmayı düşündüğün aletin fonksiyonu nu bilmiyorsun. Taş kesme diye bir makine yok. Spiral var daire testere var . Bahsettiğin spiral ise onun taşları olur. Elmas uçlu , karbon uçlu , çelik uçlu gibi. Spiral e taş takip kayayı kesmeye çalışır isen kesme taşının yanakları vurduğun yere sıkışır taşın boyu yetmez makinanın gücü yetmez heleki şarjlı. Taş patlar kafa tası na girer öldürmez se %100 ya felç yada görme kaybı.
Video da ağzına çorap sokan dayı gibi konuşacağım canım çekti.
Bakın arkadaşlar alet edevat kullanmak ustalık ister. Herkesin işi değildir. Parmak kopartır göz çıkartır öldürür.
Kaya ve taş ustalığı diye bir meslek var. Ve bu ustaların kullandığı alet edevat nedir onlar. Keski , murc , çekiç , balyoz , torna..Birde özel aletler var taş kesme balta sı , keseri bunların ağızları çift ağızlı olur su verilerek dövülür imkanı yok eğilmez bükülmez. Bel kemeri olur balyozu sallarken belin sapmasin göbeğin düşmesin diye. Ayakkabı çelik olur bileğe kadar taş kaya düşüp ezmesin diye. Gözlük olur göze parça sicramasin diye.
Rast gelsin.
iş güvenlik uzmanı B sınıfı arabada uyurken yakaladım . 5 e 10 a , reflekte yeleği eldiveni yapıştırıp bateri civileyip yapay gölete attım ıkı tane ustama rica feryat figan yıkın arabayı uyansın bir daha uyumasın dedim bende kayittayim . Gölete kaleci Mayer gibi atladı. 5 e 10 kalasa sevgilisi gibi sarıldı. Havuzdan çıktığında kireç gibiydi . Bende güvenlik her alanda çok önemliUstam teşekkürler...iş güvenliği uzmanları bile böyle bilgi verse önemsese iskazalari azalır.
Dinamitle balık avlayanlara lafım yok .onlar zaten kendisi iş kazası .