Tatlı bir Anı....

Mal bulanındır

BELKIDE INSANLARIN ELINDE KALAN SON SEY UMUTLARIDI
Katılım
27 Nis 2018
Mesajlar
7,967
Tepkime puanı
9,648
Puanları
23
Konum
Yaşamın olduğu her yer
ikilem yasayip tereddut edince mundar olan hikayelerden biri....
Define avcılarının komik sonu
Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesine bağlı Karaelbistan kasabasında mezarlık içerisindeki tarihi kilisenin altında var olduğu sanılan defineye ulaşmak isteyen 9 kişilik define arayıcıları 42 metre tünel kazdı. Buldukları kapıyı tuzaklı diye açmaya korktular. Define bulma macerası mahkeme koridorunda son buldu.
Haberler Yaşelbistan Kasabası,Cumhuriyet Mahallesi'nde yaşayan Durdu Kılınç (28), 9 arkadaşı ile evlerinin karşısında bulunan mezarlık içerisindeki tarihi kiliseye ulaşmak için evinin içerisinden mezarlığa tünel kazmaya başladı.

Tarihte kilise okları (Antik şehir) olduğu sanılan ve zamanla yok edilen kilisenin altında define olduğunu düşünen ve onu çıkartmak isteyen 9 kişi, Durdu Kılınç'a ait evin oturma odasından yaklaşık bir ay süren bir tünel kazma çalışması yaptı. Kilisenin içerisinde bulunduğu mezarlığa ulaşmak için tam 42 metre kazı yapan define avcıları, üzerinde haç işareti bulunan ve kapı olduğu zannedilen kaya parçasına denk gelince kazı çalışmalarını sonlandırdı.

Definenin saklı bulunduğu yerin ölümcül tuzaklı olmasından korkan define avcıları arasında kim girecek kavgası yaşanmaya başladı. Aralarında huzursuzluk çıkan define avcıları bir metre yüksekliğinde ve genişliğindeki 42 metrelik tünelden, jandarma yetkililerinin haberdar olması üzerine geri kapatmak zorunda kaldılar.

Evinin içerisi toprakla dolduğu için günlerce evini kullanamadığını belirten Durdu Kılınç, "Evimizin karşısında bulunan bu mezarlık içerisinde tarihi bir kilise olduğunu eski adamlar bize söylerdi. Hep merak etmiştik. Altın arama metal detektörleri ile burada yaptığımız incelemelerde buradan çok kuvvetli bir sinyal aldık. Bunun üzerine kimsenin fark etmeyeceği şekilde buraya kazı yaparak ulaşmamız gerektiğini düşündük. Benim evim mezarlığın karşısı olduğu için odanın birinden buraya tünel kazma kararı aldık. Tüm eşyaları kaldırdık. Tam bir ay boyunca oraya ulaşmak için kazı yaptık. Tünelden çıkan toprakları kimsenin fark etmemesi için evin diğer odalarına ve bahçeye istif ettik.

Burayı kazarken hilti, kazma kürek, toprakların yukarıya çekilmesi için de özel bir asansör sistemi kurduk. Yapılan kazı çalışmaları neticesinde pusulayı yanlış kullandığımız için definenin olduğunu düşündüğümüz noktanın çaprazına kadar ulaştık. İçeride çalışan arkadaşların hava almasını kolaylaştırmak içinde boru salladık. Bunu kimsenin anlamaması için de mezarlığı ağaçlandırıyormuş gibi yapıp demir boruyu buraya çaktık. Kilisenin olduğu zannedilen yere ulaştığımızda karşımıza üzerinde haç işareti olan bir kaya çıktı. Düşüncelerimize göre onun kapı olması lazım. Daha sonra definenin bulunduğu yere ölümcül tuzak kurulduğunu düşündük. Bunun için herkes girmeye çekindi. Benim evimin içerisi toprakla dolu olduğu için kullanılamaz halde idi. Günlerce öyle kaldı." şeklinde anlattı.

Kendi aralarında çıkan anlaşmazlığın sona ermesi için durumu jandarmaya bildirdiğini kaydeden Durdu Kılınç, "Jandarma yetkilileri olaya el koydu. Açmış olduğumuz tüneli kapattı. Şimdi konu adli mercilere yansıdı. Buradaki hazineyi devlet yetkilileri kendisi çıkartsın." ifadesini kullandı.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

uçanhollandalı

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Katılım
7 May 2014
Mesajlar
1,181
Tepkime puanı
1,622
Puanları
20
O kadar derinden hangi dedektörle sinyal almışlar acaba? Tüneli yatay şekilde açmış bile olsalar en azından yüzeyden 5-6 metre derinde olmalı.
 

Mal bulanındır

BELKIDE INSANLARIN ELINDE KALAN SON SEY UMUTLARIDI
Katılım
27 Nis 2018
Mesajlar
7,967
Tepkime puanı
9,648
Puanları
23
Konum
Yaşamın olduğu her yer
DEFİNECİ BİLİMİN EMRİNDE!

Kayseri'nin Sarıoğlan ilçesi, Ebulhayır Köyü yakınlarında Roma dönemine ait bir tümülüse yapılan baskın sonucu 14 kişi tutuklandı. Kayseri Arkeoloji Müzesi Müdürü Hamdi Biçer, "Birbirine yakın noktalarda, biri 60 diğeri 40 metrelik iki ayrı tünel girişi belirledik. Tünellerin biri mezar odasının duvarına gelmiş. Tünellerin giriş uçlarını kapattık. Bakanlığa yazı yazıp tümülüste kazı yapılması için ödenek isteyeceğiz" dedi.
 
Üst