Tümülüs'ün etrafında değişik taşlar ve oymalar var

Tastan

Editör
Katılım
19 Haz 2018
Mesajlar
621
Tepkime puanı
117
Puanları
7
Mezarlık alan ama ugraşa degermi muamma yıgmayı görmek gerek
 

balkaya34

Bilgili Üye
Katılım
8 Ağu 2018
Mesajlar
455
Tepkime puanı
585
Puanları
11
20221120_145530.jpg ıse bu attıgım resımlere dogru yon veıyor ..dogal kayamı ısaretmı anlayamadım


@Defineci666 Selem,, Siteye koydugunuz resimlerde ( L ) Olanlar Ermeni işaretleridir, Ve değerlidir, Son eklediğiniz bir Resim var , Armut,veya Kalp ,Ona bir bakıp tekrar yazacağım,
Yazdıklarım bilinçli kişiden alıntıdır,,

(( Yani üstten baktığımızda L şeklini andırır Ermenilere ait kaya mezarları. Tabi hepsi öyle değildir. Genellkle Yarısı toprakta Yarısı yeryüzünde olmalıdır. Ve Özellikle Kanal(drenaj) dikkat edilmelidir. Ermeni kaya mezarlarında kayanın Bir kısmı açıkta kaldığı için özellikle Mezarın kapısına su gitmemesi , Kapıyı belli etmemesi için , Mezarı sudan korumak için Kanal sistemi uygulanmıştır.. Birçok örneği olmasına rağmen. Bunlardan biriside kutu mezarlardır. Yani Tamamı yeryüzünde gözüken mezar yapmaya müsait kayara yontularak yapılan mezarlarda vardır. Bu tip mezarlarda anlamak için. Genellikle kare yada , yuvarlak şekilde sunak tam olarak mezarın tek ve net habercisidir..Aşağıdaki resim örnek amaçlıdır.
Peki Bu Ermeniler Mağarada Mezar ))
 
Son düzenleme:

balkaya34

Bilgili Üye
Katılım
8 Ağu 2018
Mesajlar
455
Tepkime puanı
585
Puanları
11
altta o tası tutan tas gorunce karsısında da buyuk kayada oyma ısaretı gorunce bızde sankı o kayayı ısaret edıyor gıbı yorumladık .kayada baska bırey gormedık


@Defineci666 ,, Yukardaki sizin eklediğiniz resim üçgen dir ,
Orası ermeni işi vede iyi bir yer olmalı ,
Ben im yazdıkları. Bu konuda bilgili kişinin yazdığından Alıntıdır,,
Sanıyorum bu üçgenin sivri ucu sizi bir nokdaya götürür gibi ,


((( yapılmış.Üçgenin net olanı mağara içini göstermekteydi. İçerisinde geçişli 2 oda ve aşağıdaki resimde gösterilen )))

Şua yazıyı dikkate al ,,
(( Bu üçgen kayanın sivri ucu yönünde yaklaşık 11 adım kadar yürüyerek ilk işareti bulacağınızdan bahsediyor,, 1,5 veya 2 metre diyor ,, ))


birşey soracağım, Tümülüs var dediniz ,
soru ,, 1 - L şeklinde kesilen kaya , 2 - ucu sivri olan üçgen dediğimiz taş , 3 - Tümülüs dediğin yığıntı , Bunlarda iyi bak.bir ÜÇGEN oluşdururmu?
 
Son düzenleme:

Defıneci666

Member
Katılım
10 Kas 2018
Mesajlar
62
Tepkime puanı
16
Puanları
3
evet 3 ısaret bır ucgen olusturuyor .ucgen ısaretının ustunden cektıgım fotoyu paylastım yönverdıgı kısımda 4 mtre ılerde buyuk kayada oyma sunak vr kucukçe.
 

Defıneci666

Member
Katılım
10 Kas 2018
Mesajlar
62
Tepkime puanı
16
Puanları
3
ucgen yön verdıgi kesin üstadım. nerden baslamam gerekır bılemedım.yıgma dedıgımız yerde mezar boslugu verıyordu ıslem olmus daha önce .bız bu kayalardan baska bırsey elde edebılırmıyız hedıye veya oda gıbı vs. ılgınc daha bır ck tas vr
 
Üst