edirne22
Editör
- Katılım
- 2 Tem 2015
- Mesajlar
- 636
- Tepkime puanı
- 262
- Puanları
- 9
en başta Türklerde F harfi yoktur. içinde F harfi olan kelimeler Türkçe değildir.
2- Türkler için TÜRK denilmeye başlanması çok geç yıllardadır. Türk tabirini Orkun anıtlarında görüyoruz, bunların tarihi M.S 500-700 civarıdır. o tarihe kadar Türk tabiri, adı yoktur. Türk boyları, hangisi yönetimdeyse onun adıyla anılmışlar binlerce yıl.
Hunlar, Sarmatlar, İskitler, Peçenekler, Kıpçaklar, Alanlar vs. vs. Kim güçlüyse, diğer boylara hükmetmişse onun adı geri kalanlar için kullanılmıştır. bu da demek oluyor ki, Türk adı o kadar eski değil, Nuh'a kadar falan da gitmiyor.
3-) Mitolojiye göre Nuh'un oğullarında Yafes-Yafet beyaz ırkın, Sam: arapların ve yahudilerin, Ham ise zencilerin afrikalıların atası olarak anlatılır. temelinde, nuh tufanı ile tüm hayatın bittiği, Nuh ve gemisindekilerle yeni baştan hayatın başladığı düşüncesidir. bu da yahudilik ve hristiyanlık kaynaklıdır.
YASAL UYARI VE BİLGİLENDİRME
Türkiye Cumhuriyeti mevzuatı kapsamında define arama faaliyetleri; 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu, Define Arama Yönetmeliği ve ilgili diğer mevzuat hükümlerine tabidir.
Define araması yapılabilmesi için ilgili mevzuatta öngörülen şartların yerine getirilmesi ve yetkili makamlardan gerekli izin ve ruhsatların alınması zorunludur. İzinsiz define araştırması ile kültür varlığı bulmak amacıyla gerçekleştirilen izinsiz kazı veya sondaj faaliyetleri kanunen suç teşkil edebilir ve cezai yaptırımlara tabidir.
Sit alanları, korunması gerekli kültür ve tabiat varlıklarının bulunduğu alanlar, mezarlıklar ve mevzuatla koruma altına alınmış diğer bölgelerde gerçekleştirilecek faaliyetlerde ilgili kanun, yönetmelik ve yetkili kamu kurumlarının kararlarına kesinlikle uyulmalıdır.
Bu internet sitesi; izinsiz define aramayı, kaçak kazıyı, tarihi veya kültürel varlıklara zarar verilmesini, kültür varlıklarının izinsiz olarak aranmasını, çıkarılmasını, taşınmasını veya ticaretini teşvik etmez, özendirmez ve bu tür faaliyetlere yönlendirme amacı taşımaz.
Site içerisinde kullanıcılar, üyeler veya üçüncü kişiler tarafından paylaşılan yorum, görüş, fotoğraf, video, arazi yorumu, işaret değerlendirmesi, yöntem, tavsiye ve benzeri içerikler paylaşımı yapan kişinin kendi görüş ve sorumluluğundadır. Bu tür içerikler site yönetiminin görüşü, önerisi, onayı veya herhangi bir faaliyete yönelik teşviki olarak değerlendirilemez.
Kullanıcılar, gerçekleştirecekleri her türlü araştırma ve arazi faaliyetinden önce yürürlükteki mevzuatı kontrol etmek, gerekli izinleri almak ve ilgili kamu kurumlarının talimatlarına uygun hareket etmekle yükümlüdür.