Dedektorburada Banner Mobile

Ustalar araziden selamlar.

Dedektorburada Banner Mobile

Hookook

Bilgili Üye
Geçen sene köyden birilerinin bu hançerini hemen alt kısmından gerdanlık aldığını söylemişlerdi bende eğer müjdesini aldılarsa mezarının da uzakta olmayacağını söyledim ama aradık bulamadık dediler bende bölgeye gittim işaretin de yardımıyla kayaların arasında bir yeri gözüme kestirdim çektim çubukları direkt olarak yapı boşluk verdi 3 tane farklı görüntüleme cihazı ile çekim yaptık lakin ekranda hiçbirşey vermiyordu aklımızda kalacağına emeğimiz kalsın diyerek bismillah çektik şekildeki gibi bir yapı boşluk yakaladık girişin hemen ilerisi fotoğraflardan da anlaşıldığı üzere taş örme yapı lakin definecilerin korktuğu o horasan keşke o yapılarda da kullanılsaydı :) İçeri 4 5 metre giden bir boşluk var ama yapı göçtüğü için girmek imkansızdı üstünde 3 metrelik bir taş toprak yığını olduğu için temizleyip girmek de hem riskli hem extra çaba gerektiren bi işlem olduğu için vazgeçtik buraya atma sebebim de cihaz- çubuk yapı- boşluk olaylarının siz arkadaşlarımın da aklında bişeyler canlanması için ve özellikle bu tarz bir yerle karşı karşıya kaldığınızda bu durumu aklınızın bir kenarında tutup istişare etmeniz için muhakkak yurdumuzun pek çok yerinde bu tarz işaretlere rastlayip da cihazlardan sonuç alamayan arkadaşlara biraz yardımcı olması dileklerimle.

Ekli dosyalar

Hookook

Bilgili Üye
Acaba dönem soygunundan dolayı mı bu halde diye düşünmüştüm lakin yapılar harç veyahut birleştirici bir bileşenle desteklenmediği için deprem zelzele heyelan gibi doğal olaylara dayanamadığı ihtimalini daha yüksek görüyorum sizlerin de yorumlarını beklerim.

Ekli dosyalar

Amisos

Editör
Yapan usta beceriksiz mi demek istiyorsun abim
Zelzele yada deprem işi olacağına ihtimal vermiyorum metal verisini ne ile alıyorsun yada içinde malzeme olduğunu ne ile tespit ediyorsun
Dönem SOYGUNU ihtimali yüksek gibi diyeceğim anma yapıyı açan sizlersiniz açtığınız yer ilk açılmış gibi mi yoksa kurcalan mış mı

oymak beyi

Bilgili Üye
ustam 3. resim de , kırmızı ok ile çizdiğin kaya ile hançer aynı kaya mı yoksa farklı mı ? bir diğer sorum da bu bulduğunuz boşluğu hançer üzerinde hangi tarafta olduğunu çizmeniz mümkün mü acaba ?

oymak beyi

Bilgili Üye
Geçen sene köyden birilerinin bu hançerini hemen alt kısmından gerdanlık aldığını söylemişlerdi bende eğer müjdesini aldılarsa mezarının da uzakta olmayacağını söyledim ama aradık bulamadık dediler bende bölgeye gittim işaretin de yardımıyla kayaların arasında bir yeri gözüme kestirdim çektim çubukları direkt olarak yapı boşluk verdi 3 tane farklı görüntüleme cihazı ile çekim yaptık lakin ekranda hiçbirşey vermiyordu aklımızda kalacağına emeğimiz kalsın diyerek bismillah çektik şekildeki gibi bir yapı boşluk yakaladık girişin hemen ilerisi fotoğraflardan da anlaşıldığı üzere taş örme yapı lakin definecilerin korktuğu o horasan keşke o yapılarda da kullanılsaydı :) İçeri 4 5 metre giden bir boşluk var ama yapı göçtüğü için girmek imkansızdı üstünde 3 metrelik bir taş toprak yığını olduğu için temizleyip girmek de hem riskli hem extra çaba gerektiren bi işlem olduğu için vazgeçtik buraya atma sebebim de cihaz- çubuk yapı- boşluk olaylarının siz arkadaşlarımın da aklında bişeyler canlanması için ve özellikle bu tarz bir yerle karşı karşıya kaldığınızda bu durumu aklınızın bir kenarında tutup istişare etmeniz için muhakkak yurdumuzun pek çok yerinde bu tarz işaretlere rastlayip da cihazlardan sonuç alamayan arkadaşlara biraz yardımcı olması dileklerimle.

ustam 3. resim de , kırmızı ok ile çizdiğin kaya ile hançer aynı kaya mı yoksa farklı mı ? bir diğer sorum da bu bulduğunuz boşluğu hançer üzerinde hangi tarafta olduğunu çizmeniz mümkün mü acaba ?

Hookook

Bilgili Üye
Yapan usta beceriksiz mi demek istiyorsun abim
Zelzele yada deprem işi olacağına ihtimal vermiyorum metal verisini ne ile alıyorsun yada içinde malzeme olduğunu ne ile tespit ediyorsun
Dönem SOYGUNU ihtimali yüksek gibi diyeceğim anma yapıyı açan sizlersiniz açtığınız yer ilk açılmış gibi mi yoksa kurcalan mış mı
Ustam girişe gelene kadar full örme yapı üstte kilit taşlar vardı daha once atılmamış haldeydi lakin girişteki ana kirişten sonrası hep yıkılmış halde örgü taşlar var ama koridorun yan tarafına örülen bir kısım yıkılmış malzeme tespitine pek güvenmiyorum ama boşluğu çubuklarla aldım cihazlarla boşluk veyahut metal sinyali almadım 3 metre aşağıda olduğu için pulse inmez tahminimce görüntüleme zaten boşluğu dahi esgecti

Hookook

Bilgili Üye
Hayır farklı kayalar dostum arasında 7 8 metre vardır hançerin uç kısmında 7 8 metre ilerde boşluk aldım

Hookook

Bilgili Üye
Hançerde keskin hatlar yok işçilik de biraz vasat görünse de belki doğala benzetme çabalarından dolayı bu şekilde bir çalışma yapmışlar tahminimce keskin hatlar olmasa her ne kadar lapyaya benzese de murc izlerini görebiliyorum.

oymak beyi

Bilgili Üye
anladım. bu güzel paylaşım için çok teşekkür ederim . üzüldüğüm ve şaşırdığım şey görüntüleme cihazları nasıl olurda görmez aklım almıyor . bende de var yeraltı görüntüleme başıma böyle bişey gelmesini istemem şahsen :)

Hookook

Bilgili Üye
anladım. bu güzel paylaşım için çok teşekkür ederim . üzüldüğüm ve şaşırdığım şey görüntüleme cihazları nasıl olurda görmez aklım almıyor . bende de var yeraltı görüntüleme başıma böyle bişey gelmesini istemem şahsen :)
Ustam çalışacak kişiler diyor ki cihazda görmeden iki telin peşine düşüp de çalışmam 😂 Ama işin can alıcı kısmı şu cihazın görmediği şeyleri çubuklar görüyor keşke çubukların ayarı olsa da görmemesi gereken şeyleri görmese ufak kaya boşlukları mineraller gibi mesela o zaman bütün Gpr cihazlar tozlu raflarda yerini alır 😅

oymak beyi

Bilgili Üye
çubuk işini aşamadım malesef . çok fazla mezar-oda çiziyor. metal kısmına gelirsek 10 adımda bir para var diyor :) sen iyi çözmüşsün maşallah ,helal olsun . ben olsam kaya boşluğu derdim oraya :)

Hookook

Bilgili Üye
Çubukları 10 senedir kullanırım ama burayı kazma sebebim yardımcı işaretin de yönünün cubugun verdiği yön olmasıydı 😅3.Foto yani