Dedektorburada Banner Mobile

Ustalarım acill yardım

yorgunum

Aktif Üye
Ustalar bugün eski bir yerleşim yerinde işlem yapıyoruz eski kanalizasyon çıktı yani boruları eski bir yerdede daire şeklinde boşluk dairemiz bir küp kadar boşluk değerli tesbiti yaptım gümüş verdi işleme başladık zemin sertti toprak çok kurumuş yağmur olmayınca traktörle sürdük yeri biraz yumsattık üst kısmı ama yine sert altı yarım mt indik altı taprakla karısık kis çıkıya 2 parça taş çıkardık işi yarına bıraktım ben burdan küp çıkacak diye bekliyorum ne gibi emareler çıkar küpün üstünden yani kazıda üstteki toprak katmanı bitti toprak ve paslı gibi kum karışımı çıktı lütfen yardımlarınızı bekliyorum derinlik aldım 2mt idi düz bir alan arazinin bazı yerlerinde yerli kayalar var ama bizim yer baya futbol sahası kadar geniş bi yer tarım arazısi kaya yok

uçmuş

Süper Moderatör
Süper Moderatör
yorgunum kardesim hosgeldin ...yarim mt girdikten sonrada aynı tespitleri yapıp yine aynı sonucu aldinizmiydi

yorgunum

Aktif Üye
Evet aynı sonucu alıyorum halen normalde kise geldiğimizde çoğu yerde minarel çıkıyordu burda halen gümüş ve küçük bi boşluk devam ediyor

yorgunum

Aktif Üye
uçmuş usta her 10cm de bi bakıyorum çubukla arkadaşlar durdurmuyor zaten

yorgunum

Aktif Üye
Ustalarım hepinizin yorumunu bekliyorum nerelerdesiniz

uçmuş

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Kardeşim benim beni encok şu kanalizasyon dediğin kısım işkillen dirdi o sebeble tespitlerini her derinliğe birazdaha indikçe kontrol ettin mi diye sordum ..yinede her 1 miktar derinliğe indikçe kontrolünü yap...
1 de saydığın katman yarim mt de cıkmış..az daha inin katmanları takip et ...sonra 3 veya 5 mt saginda solunda baska yerden yarim mt in bak bakalim katmanlar aynimi ... farkliliklar sana fikir verecektir ...

uçmuş

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Genelde iz isaret emare olmayan islerde pek yorum gelmez sizi buraya yonlendiren anladigim kadariyla eski 1 yapinin etrafinda arama tarama yaparken o kisma yonlendirdi ...
Hani olurmu olur..buda şahıs gömusudur..yinede etrafta orayı gösteren emareler olmalı..agac gibi kuyu gibi vs ..bunlarida takip edersin

yorgunum

Aktif Üye
uçmuş Ustam eski kanalizasyon borusu aynı arazinin 60mt falan yukardan çıktı burası aşağıda ustam çubuğun verdiği nokta tam noktamı sağa sola kayma oluyormu acaba

yorgunum

Aktif Üye
İşlem yapılan yerin duvarından iki parça taş çıktı onunu için sordum acaba taşların altımı diye

yorgunum

Aktif Üye
uçmuş ustam eski ağaçklardan yok elma ağaçları dikmişler onlarda kurumuş çoğunu kesmişler bizim çalıştığımız yerde geniş bi alan boş bırakılmış 6 mt ileride değik bi kaya var ama onada bakmadım işaret varmı diye