Sevgili
CooL
kardeşim selaymun aleyküm. Şöyle konunu tekrar gözden geçirdim ve resimlerine ve yazdıklarına baktım.
Mekanın adı türbe ve ve günümüz mezarlığı. İçinde yüzlerce yıllık ağaçlar ve bir yabancı menşeli süslemeli artık sütun diyelim ne dersek diyelim bir eser. Yerin üstünü çok iyi bildiğinizi yazmışsınız. ben size daha öncede sordum lakin siz eksik cevaplar verdiniz. Bu mekanda tuhaf ve çelişkili bir durum var. Biliyorsunuz biz müslümanlar bu tür yerlere hiç zarar vermeyiz. Bunun farkında olan o dönemki kilise mensupları ve yandaşları bu tip mekanlar icat edip adına da işte böyle dede mezarı yada kutsal yer gibisinden isimler takıp oradaki gizlenenleri koruma altına alırlar. Tabiki istisnalar hariç bizim gerçek olan yatırlarımızdan bahsetmiyorum. Gerçi onları da kullandılar. Çünki bizim onlara elimizin uzanmayacağını biliyorlar idi ve resmen bizlere kendi sakladıklarına bekçilik yaptırdılar. Halende bazılarına yapılmaya devam ediliyordur mutlaka. Lakin illaki oralara kendilerin has bir işaretler bırakıyorlar idi . Bu gizli bir teslis olur yada bir mezar taşında gizli bir emare olur vsvsvs gibi şeyler. O yüzdendirki size bu yaşlı ağaçların bir üçgen yada bir dörtken oluşturup oluşturmadıını sormuş idim. Şimdi resme bakınca bu taşın buradaki görevi meydanda zaten bu merkezi bir işarettir. Emnimki buradaki çevrede eskiden bir kilise ve ermeni yaşantısı vardı ise bu yer mutlaka değerlendirilmişdir. Ve bu kilisye bağlı olarak yapılmış bir işdir. dikkat ederseniz burada çevrilmiş bir yer ve başında bu taş var. Kimse ellemez onu . Ve ağaçlar ne şekil oluşturuyor. Bunlar önemli şeyler ağaçlar iyi kontrol edildimi çivi falan bakıldı. Ve bu mezarlığın kendi alanı bir üçgen gibimi.
Ekli dosyayı görüntüle 294905
Ekli dosyayı görüntüle 294906