Dedektorburada Banner Mobile

Uydu görüntüsü analizi ..

Dedektorburada Banner Mobile

Efendi51

Editör
bu alanda bir tane taş yığını olan yer var oraya yoğunlaşın derim, kolay gelsin

nik

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Vallahi ustalardan bi yardım bekliyoruz ama kimse niyetli değil galiba
Öyle düşünme .
Ben yurt dışndayım fazla zamanım yok.
Uydu görüntüsünde herkez anlamaz Timur usta anlar.
Onun için kimse cevap yazmaz.

T...Men

Bilgili Üye
Bu olusumlarin bir cok nedeni olabilir.
1) Alt kisimda eski yerlesim yeri kalintilari,
2) Yer altı su kaynağının çevresinde mineral farklılığı,
3) Radyal yayılan bir kirlilik kaynağı toprakta renk farkı,
4) Toprakta dairesel nem farklılıkları,
5) Bitki gelişiminde halkasal desenler,
6) Mantar misellerinin toprak altında dairesel yayılması,
Vs., v.s. yani anlayacagin bir cok olasilik bulunmakta. Bunu anlamak icin ya ornek alip incelemeye gondermek yada bir dairenin ucunda kazi yapmak. Umarim yardimci olur.

Halkogen

Yeni Üye
Bu olusumlarin bir cok nedeni olabilir.
1) Alt kisimda eski yerlesim yeri kalintilari,
2) Yer altı su kaynağının çevresinde mineral farklılığı,
3) Radyal yayılan bir kirlilik kaynağı toprakta renk farkı,
4) Toprakta dairesel nem farklılıkları,
5) Bitki gelişiminde halkasal desenler,
6) Mantar misellerinin toprak altında dairesel yayılması,
Vs., v.s. yani anlayacagin bir cok olasilik bulunmakta. Bunu anlamak icin ya ornek alip incelemeye gondermek yada bir dairenin ucunda kazi yapmak. Umarim yardimci olur.
Sağolasın ustam bilgilerin için yanlız bunlar 11 metre çaplı iki sıra bi kalıntı olma ihtimali yüksek gibi geliyor bana ama bu geometride bu büyüklükte ne olabileceği düşündürüyor

Efendi51

Editör
burda bir taş çakıl yığını var benim görüşüm, oraya bak bakalım, tarla arası dere savı bir yer veya tarla takımı seki gibi yapılmış olabilir, oraya yoğunlaş sen, varsa iyi bir çubukçu olayı çözer, değerli ve boşluk tespiti yapınız, kolay ve rast gele inşallah

Ekli dosyalar

Halkogen

Yeni Üye
burda bir taş çakıl yığını var benim görüşüm, oraya bak bakalım, tarla arası dere savı bir yer veya tarla takımı seki gibi yapılmış olabilir, oraya yoğunlaş sen, varsa iyi bir çubukçu olayı çözer, değerli ve boşluk tespiti yapınız, kolay ve rast gele inşallah
İşaretlediğin yer modern bahçe kulubesi ustam ,etrfta taş yığını göremedim ama tarla sınırlarında tarla taşları biriktirililmiş büyğk ihtimal tarla temizlenmiş ,çubuklara açıkçası pej güvenmiyorum ,ama yinede bi deneyeyim

OZY.YA

Moderatör
Moderatör
çubuk kullanabilirseniz en iyi cihazdır bana göre ama yıllar vermek gerekir görüntüye gelince bu tarz oluşumlar bir çok yerde mevcut hepsinde de bir yaşanmışlık var bu görüntüye göre yorum yapmak biraz yüksekten uçmak gibi olur boşluk tespiti yapın mutlaka size fikir verecektir ve bölgenin hikayesi de çok önemlidir kimler yaşadı kimler gelip geçti gibisinden

T...Men

Bilgili Üye
Sağolasın ustam bilgilerin için yanlız bunlar 11 metre çaplı iki sıra bi kalıntı olma ihtimali yüksek gibi geliyor bana ama bu geometride bu büyüklükte ne olabileceği düşündürüyor
Yapi kalintisi olarak ele almak istiyorsan en kesin cozum kazi yapmandir.Soyle ki yasam yeri olarak ele alman yanlis olur.Cunku dairesel yasam yerlerinden kare sekilli yasam yerlerine gecis m.o 6000-7000 lerde yani bu yer ya cok eski yerlesim olmali yada yakin zamanlarda silo olarak kullanilan bir yer olmali. Kisaca harcayacagin zaman ve masrafa degip,degmeyecegine sen karar vereceksin.