Bolgeyi ve ili ve ilceyi tahmin ediyorum yanliz tam emin olmamakla . Belgelerde isimlerin bazilari dogru cogu yalan dolan aldatmaca oldugunu dusnuyorum. Ozellikle halkali kayayi bir dagin zirvesine kesif yapmaya gittigimde uzaktan gormustum eve giderken o tarafa dogru gitmistik ama bulamamistik . Volcan eskiya konusunda inatci olmayanlarla bir arastirma yapabilirim .
Bak kardeşim, eşkıya işine en çok tepkiyi koyanlardan biriydim çünkü ortada bir tane bile resim çizim yoktu.Bolgeyi ve ili ve ilceyi tahmin ediyorum yanliz tam emin olmamakla . Belgelerde isimlerin bazilari dogru cogu yalan dolan aldatmaca oldugunu dusnuyorum. Ozellikle halkali kayayi bir dagin zirvesine kesif yapmaya gittigimde uzaktan gormustum eve giderken o tarafa dogru gitmistik ama bulamamistik . Volcan eskiya konusunda inatci olmayanlarla bir arastirma yapabilirim .
Hayal ürünü fotoğraflarla geldiler, bu akşama değin.
Benim karşılaştığım tablo şöyle;
İşaretleri gören yaşlı büyüğümüz; Ermeni haritası diye eline bir çizim ulaşıyor.
Bu da yıllarca vakti geldikçe dolaşıyor. Buluyor buldukça haritaya bakıp yol alıyor.
Bu akşam gördüklerinin eşkıya işi olduğunu öğrendi.
Adam bugüne kadar Ermeni haritası diye dolanıyormuş : ))
Tabi bahsettiğine göre şu basit mezarlar ve köprülerdeki ürünler gitmiş.
Güneş işareti hala sağlam duruyor.
9.5 tonluk külçeler duruyor ama alınması imkansız.
Köyün komple başaltılması gerek.
Boşaltılmazsa, mağara içindeki su köyü yok eder.
Velhasıl; ilk defa böyle sağlam deliller ile karşıma gelindi ve artık, evet bu volçan ve belgeleri doğrudur diyebiliyorum.
Dediğin gibi, isimlerin 3-5 tanesi hariç hepsi orijinalinden farklı- değişik..
Hayırlısı bakalım..