Yardım ve Bilgi

Hayalmi

Yeni Üye
Merhaba değerli forum sakinleri ve yöneticileri

Bir konu hakkında yardım ve bilginize ihtiyacım var sabırla okuduğunuz için şimdiden teşekkür ederim bu konularda hiçbir bilgi ve tecrübem yok öncelikle onu belirtmek isterim.

Pandemiden önce iznik köylerinden birinden bir tarla satın aldım.
Geçen senede kendi imkanlarim doğrultusunda hafta sonları kafa dinlemek için bir yer yapmaya karar verip başladım ahşap olsun istedim biraz el becerim var çok şükür belli bir kısmını bitirdim. O dönem karavanda kaliyordum gittiğim zamanlarda ıssız bir yer huzur dolu bir gece rüyamda tuvalet çukuru kazarken bir odanın içine düştüm oda ağzına kadar külçe doluydu çok önemsemedim bir süre sonra artık tuvalet işini çözmem gerekiyordu evden biraz uzakta foseptik çukuru kazmaya başladım kazdikca kırık küp parçaları çıkmaya başladı yine çok önemsemedim dümdüz bir tarla birtane ağaç bile yok kim ne saklar diye düşündüm fosseptik çukurunu bitirdim yaklaşık 120 cm derinliğinde.

Aradan yaklaşık 6 ay geçti yani bundan 3-4 ay öncesine kadar araziyi aldığım arkadaş uğradı çay içmeye hal hatır sormaya ordan burdan konuşurken burayı sattığına pişman olduğunu söyledi neden diye sordum ucuza gitti dedi önce o dönemde fiyatlari düşünürsek hiçte ucuz degildi biraz daha kurcalamak istedim ağzından burada mezar varmış bende yeni ogrendim dedi bende güldüm.

Burada kim gömülür diye biraz dalgada geçmedim değil tabi içime de bir Kurt düştü biraz meraklanmaya başladım siteden baktim okudum fakat ne bir alet ne bir ekipman hiç birsey yok kimseyede diyemedim sitede çubuklar gözüme takıldı biraz okudum denemekten ne kaybedersin dedim kendi kendime iki tane elektrot alıp bakır tel sardım bütün araziyi dolaştım sabah erken saatlerde yapmaya calistim 2-3 gün arka arkaya hep bir noktada kapandı derinlik ölçüsü buradan okuduklarim ile almaya çalıştım yaklaşık 3-3.5 metre kazmaya başladım zaten o alanı havuz yapmak istiyordum 1-1.20 metreye kadar normal devam eden toprak sonra kıl katmanı oluştu çok zorladı o ana kadar hiç ne bir kaya ne başka birşey çıkmadı kıl.katmanini biraz geçmeye başlayınca mermere benzeyen taşlar çıkmaya başladı bilmiyorum heralde kuvars diye geçiyor.

Tekrar çubuklarla baktığımda 1 metre civarında bir boşluk aldım doğrumu yanlış mı bilmiyorum zamanımda olmadigi için üzerini kapatıp dönmek zorunda kaldım.

Şimdi sormak istediğim şey olma ihtimali var mı çünkü ne bir işaret ne bir bulgu bir rüya bir foseptik çukurundan çıkan parçalar birde eski arazi sahibin soylediklerini düşününce acaba mi demeden edemiyorum. Sizlerin de görüşlerini almak isterim sabırla okuduğunuz için tekrar teşekkür ederim.🙏

yagiz

Aktif Üye
büyük ihtimalle çubukları çeken şey kil katmanlarıdır çubukla işlem yaparken 10 düşünüp 1 işlem yapmak lazım yoksa boşuna kürek sallarsınız kil katmanları mineral bakımından zengin yapıya sahip olduğundan hangi alan tarama ile bakarsanız bakın yine sizi kile götürecektir bir yerde mezar var demek için o mezarı simgeleyecek işaret unsurları aramak lazım işareti gördünüz diyelim sunu çanağı üzerinde çubukları tuttunuz sizi 7 en fazla 10 mt bir yere götürdü kapandı bu hali ile bile mezar demek için oran %50

sanal defineci

Bilgili Üye
çubuk işi kahve falından hallice bi uygulama...doğru olma ihtimali çok düşük...iş gene kısmete kalıyor..

eser34

Nasip Vaktine Esir...
Moderatör
Öncelikle hoş geldiniz. Rüyanız hayra çıksın inşaallah.
Anlattıklarınız arasında, işlem yaptığınız yerin toprak katmanın değişmesi hele hele mermere benzeyen taşlar unsuru şahsım adına önemli ve de dikkate değer unsurlar. Ama en önemlisi yer!! İZNİK!!
Burada bügüne kadar legal-illegal bulunanlar sadece hava-civa, bulunacakların garantisi yanlızca. Mezar işareti olmalı demiş bir arkadaşımız ki ben buna katı suretle katılmıyorum!! Ha olursa elbette ki keyifli olur ama günümüze kadar da kalmamış olabilir. Bir rüya sonucu Bursa-İnegöl' de lahit tarlasına denk gelen bir arkadaş biliyorum, burada açmıştı konuyu, daha sonra özelden devam ettik, vsvs, en sonda da patladı gitti, müzelik oldu yer.
Çubuk olayına gelince, burada çok ehli dostlar var, onlar varken bana laf düşmez, ama çok ciddi derinliklerde çok ciddi mezarlar açtıran üstatları da gördüm.
En son noktada teknolojik olarak bir destek alın. Güzel bir makina ile sahaya baktırın, mutmain olun, aksi taktirde içi içini yer insanın.
Hakkınızda hayırlısı olsun diyorum, sağlıcakla.

Balkır

Member
Anlattıklarınız arasında, işlem yaptığınız yerin toprak katmanın değişmesi hele hele mermere benzeyen taşlar unsuru şahsım adına önemli ve de dikkate değer unsurlar. Ama en önemlisi yer!! İZNİK!!
Burada bügüne kadar legal-illegal bulunanlar sadece hava-civa, bulunacakların garantisi yanlızca. Mezar işareti olmalı demiş bir arkadaşımız ki ben buna katı suretle katılmıyorum!! Ha olursa elbette ki keyifli olur ama günümüze kadar da kalmamış olabilir. Bir rüya sonucu Bursa-İnegöl' de lahit tarlasına denk gelen bir arkadaş biliyorum, burada açmıştı konuyu, daha sonra özelden devam ettik, vsvs, en sonda da patladı gitti, müzelik oldu yer.
Çubuk olayına gelince, burada çok ehli dostlar var, onlar varken bana laf düşmez, ama çok ciddi derinliklerde çok ciddi mezarlar açtıran üstatları da gördüm.
En son noktada teknolojik olarak bir destek alın. Güzel bir makina ile sahaya baktırın, mutmain olun, aksi taktirde içi içini yer insanın.
Merhaba hocam. İnegöl'de ikamet ediyorum. Müzelik hiçbir yer yok İnegöl'de bildiğim kadarıyla. Lahitler yeni sahiplerine ulaşmış olmasın?

edirne22

Editör
birileri gelip senin arsada-tarlada-bağda-bahçede mezar varmış, gömü varmış vs. derse sakın kanma.
çok dolandırıcılık oluyor.

baktılar gördüler biraz ilgileniyorsun, tuzağa düşçek gibisin.
hemen tarlaya tunçtan altın görünümlü bir kaç heykel vs. gömüyorlar.
sonra beraber gidip kazıp çıkarıyorsunuz.
sonra "bu heykeller 5 milyon vs. eder" diyorlar.
ardından güven sağlamak için bu heykeller sende kalsın, sen bize yolculuk vs. diye şu kadar para ver diyorlar.
alıp paraları gidiyorlar....

Hayalmi

Yeni Üye
birileri gelip senin arsada-tarlada-bağda-bahçede mezar varmış, gömü varmış vs. derse sakın kanma.
çok dolandırıcılık oluyor.

baktılar gördüler biraz ilgileniyorsun, tuzağa düşçek gibisin.
hemen tarlaya tunçtan altın görünümlü bir kaç heykel vs. gömüyorlar.
sonra beraber gidip kazıp çıkarıyorsunuz.
sonra "bu heykeller 5 milyon vs. eder" diyorlar.
ardından güven sağlamak için bu heykeller sende kalsın, sen bize yolculuk vs. diye şu kadar para ver diyorlar.
alıp paraları gidiyorlar....
Teşekkür ederim uyarınız için bunu birkaç yerde daha okumuştum

Hayalmi

Yeni Üye
Teşekkür ederim az önce bir habere denk geldim söylediğiniz gibi mezar işareti ile alakalı ilginizi çekeceğini düşündüğüm için belki görmemişsinizdir diye haberinde linkini bırakıyorum

eser34

Nasip Vaktine Esir...
Moderatör
Merhaba hocam. İnegöl'de ikamet ediyorum. Müzelik hiçbir yer yok İnegöl'de bildiğim kadarıyla. Lahitler yeni sahiplerine ulaşmış olmasın?
İnegöl' de çalışma fırsatım olmuştu, bir kaç mezar odası açılmıştı fakat biri öyle böyle değildi.
Burda keyifli bir bölge, malüm fabrikanın yapılışı esnasında olup biteni bizzat oralılardan saatlerce dinlemiştim!!!

nik

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Merhaba değerli forum sakinleri ve yöneticileri

Bir konu hakkında yardım ve bilginize ihtiyacım var sabırla okuduğunuz için şimdiden teşekkür ederim bu konularda hiçbir bilgi ve tecrübem yok öncelikle onu belirtmek isterim.

Pandemiden önce iznik köylerinden birinden bir tarla satın aldım.
Geçen senede kendi imkanlarim doğrultusunda hafta sonları kafa dinlemek için bir yer yapmaya karar verip başladım ahşap olsun istedim biraz el becerim var çok şükür belli bir kısmını bitirdim. O dönem karavanda kaliyordum gittiğim zamanlarda ıssız bir yer huzur dolu bir gece rüyamda tuvalet çukuru kazarken bir odanın içine düştüm oda ağzına kadar külçe doluydu çok önemsemedim bir süre sonra artık tuvalet işini çözmem gerekiyordu evden biraz uzakta foseptik çukuru kazmaya başladım kazdikca kırık küp parçaları çıkmaya başladı yine çok önemsemedim dümdüz bir tarla birtane ağaç bile yok kim ne saklar diye düşündüm fosseptik çukurunu bitirdim yaklaşık 120 cm derinliğinde.

Aradan yaklaşık 6 ay geçti yani bundan 3-4 ay öncesine kadar araziyi aldığım arkadaş uğradı çay içmeye hal hatır sormaya ordan burdan konuşurken burayı sattığına pişman olduğunu söyledi neden diye sordum ucuza gitti dedi önce o dönemde fiyatlari düşünürsek hiçte ucuz degildi biraz daha kurcalamak istedim ağzından burada mezar varmış bende yeni ogrendim dedi bende güldüm.

Burada kim gömülür diye biraz dalgada geçmedim değil tabi içime de bir Kurt düştü biraz meraklanmaya başladım siteden baktim okudum fakat ne bir alet ne bir ekipman hiç birsey yok kimseyede diyemedim sitede çubuklar gözüme takıldı biraz okudum denemekten ne kaybedersin dedim kendi kendime iki tane elektrot alıp bakır tel sardım bütün araziyi dolaştım sabah erken saatlerde yapmaya calistim 2-3 gün arka arkaya hep bir noktada kapandı derinlik ölçüsü buradan okuduklarim ile almaya çalıştım yaklaşık 3-3.5 metre kazmaya başladım zaten o alanı havuz yapmak istiyordum 1-1.20 metreye kadar normal devam eden toprak sonra kıl katmanı oluştu çok zorladı o ana kadar hiç ne bir kaya ne başka birşey çıkmadı kıl.katmanini biraz geçmeye başlayınca mermere benzeyen taşlar çıkmaya başladı bilmiyorum heralde kuvars diye geçiyor.

Tekrar çubuklarla baktığımda 1 metre civarında bir boşluk aldım doğrumu yanlış mı bilmiyorum zamanımda olmadigi için üzerini kapatıp dönmek zorunda kaldım.

Şimdi sormak istediğim şey olma ihtimali var mı çünkü ne bir işaret ne bir bulgu bir rüya bir foseptik çukurundan çıkan parçalar birde eski arazi sahibin soylediklerini düşününce acaba mi demeden edemiyorum. Sizlerin de görüşlerini almak isterim sabırla okuduğunuz için tekrar teşekkür ederim.🙏
Ich habe nicht viel Zeit.
Kuvars içinde altın olabiliyor tüm çubuk ve dedektürler çeker.
Müsait bir zamanda yazarım fazla zamanım yok.

sanal defineci

Bilgili Üye
konuyu bilimsel olarak açıklamak gerekirse yağmur her yağdığında havadaki çok ince tozlar(bu tozların içinde kurşun,kobalt,karbon,çeşitli tarım ilaçları,suni gübre ... aklınıza ne gelirse )yağmur suyuyla beraber toprakta buldukları boşluklardan zemine doğru iner.topraktan geçerken de suda ,özellikle alkali seviyesi yüksek suda eriyen her türlü oksidi,minerali sıvılaştırarak ilerler.belli bi noktada geçirgen olmayan bi tabakaya denk gelir..burada birikme yapar.sonuç olarak mineral cebi dediğimiz yapılar oluşur..burada su kuruduğu zaman içindeki mineraller tekrar katılaşır...işte bu içinde her türde mineral bulunan cepler anomali özellikleri gösteriyor..zira yapıları kristalize olduğu için yüksek frekans yayıyorlar..çubuklar,dedektörler,her türde zemin tarama cihazları ,metalleri ve bu yapıdaki minerali ayıramıyor.yapısal olarak metal gibi oldukça iletken,içinde yüksek miktarda doğal radyasyon içeren enerji topu gibi bi yapıları var..yüksek titreşim özellikleri sebebiyle granitten,kuartzdan bile daha güçlü frekans yayma özellikleri var..kısacası şimdiye kadar mineralden etkilenmeyen bi cihaz yapılamadı..ancak yılın büyük bölümünde yağış almayan ve ya toprak yapısı geçirgen olmayan bölgelerde bu tip sorunlar daha nadir olduğu için dedektörün ve ya çubuğun şansı biraz daha yüksek oluyor... dedektör firmaları her türlü toprakta etkili olması için cihazlarda toprak ayarı dediğimiz bi yöntem kullanıyor...toprağın mineral seviyesini ve genel yapısını dedektörün ana kartındaki bi işlemciye iletiyor.işlemci de mineralden gelen dalgayı görmezden gelerek metal cisim aramaya yoğunlaşıyor.ancak malesef bu anlattığım mineral cepleri toprak ayarı yapılarak elemine edilemez..zira tek bir noktada oldukça yoğun bir halde bulunur..bazı kazılarımızda yirmi,otuz kiloluk koca mineral cepleri bulduğumuz pek çok yer oldu..yani uzatmayalım çubukta ne bi toprak ayarı yapma şansı var,nede metali mineralden ayıracak bi yöntem...yüzyılı aşkın bi süre dedektör firmaları mineralle boğuştu.bizim gibi çubuk imalatçıları da şeytanın bile aklına gelmeyen bir çok yöntem geliştirdi ancak henüz bu işi yizde yüz çözen birini ben şahsen görmedim.yapan varsa da ellerinden öperim...