Yardım ve önerilerinizi bekliyorum

yasin042

Yeni Üye
İlk isaretimiz oyma işaretiydi, verdiği yöne doğru çubukla gittik çubuğun tespit ettiği yeri kazdik ve yaklaşık toprağın 40 cm altında bu kapakvari taş çıktı. Taşın yanında bir tasta da yaprak gibi işaretler vardı onların yönüne gittiğimizde etrafı silindir şekilde murclanmis taşı bulduk o tasta da iki tane çizgi var. Yorumlamada yardimci olabilirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

dardanos

Bakmakmı görmekmi
Süper Moderatör
Bu kayalar köksüz ise bunlara işaret yapılmaz. Büyükleri hariç onlarda yerinden oynatılamaz olanlardır en azından epey tonajlı olmalı. Şu alttaki resimdeki işaretten daha önce bir tarihi antik kent yakınında görmüş idim lakin olduğu kaya dediğim gibi tonajlı idi. Lahit mezar bölgesinde ve antik şehir yakınında idi. Lakin bu taşlar resimlere göre küçük görülüyor

Ekli dosyalar

yasin042

Yeni Üye
Bu kayalar köksüz ise bunlara işaret yapılmaz. Büyükleri hariç onlarda yerinden oynatılamaz olanlardır en azından epey tonajlı olmalı. Şu alttaki resimdeki işaretten daha önce bir tarihi antik kent yakınında görmüş idim lakin olduğu kaya dediğim gibi tonajlı idi. Lahit mezar bölgesinde ve antik şehir yakınında idi. Lakin bu taşlar resimlere göre küçük görülüyor
İlk isaretimiz yani bizi o taşa götüren isaretimiz oyma işaretiydi oda yere gömülü tonajlı yatay bir kaya. Kafa gibi görünen taşta toprağın altına uzanıyor tonaji vardır ama büyüklüğü konusunda kesin birşey diyemem, bu basamaklı işareti olan taş ta bu iki taşın tam ortasında toprağın altında çıktı tıpkı bir kapak gibi duruyordu. Bu bölge hafif aşağı meyilli düz bir bölge yakınlarda da eski bir dere yatağı var. Dediğiniz gibi yakınlarda bir antik kent olma olasılığı olabilir mi? Oraya çok yakın bölgede de ayak izli kaya ve üçgeni andıran oyulmuş zemin içinde yatay kayalar var orası bizim olmadığı için bakmadık.

dardanos

Bakmakmı görmekmi
Süper Moderatör
Orası bizim olmadığı için der iken??? Her yer bizimdir sevgili kardeşim😅😅😅. Anlattığınız diğer işaretleri görmek isterdik. Antik bir yer var ise illaki kalıntıları mevcuttur. Bu kalıntılar tesadüfen de olsa denk gelebilir. Bütün iş çevreyi iyi çubuk kullanmayı bilen birisinin taraması tabi teknolojiden de yararlanılabilir.

Cann

Operatör
O taşa dedektör tuttuk boş. Çubukla baktık 5 ayrı yerde boşluk veriyor. Hangisi nedir bilemiyoruz, işaretler orayı bir şekilde anlatıyor ama cozemedik.

5 ayrı yerde boşluk varsa 50 cm sonra tekrar boşluk metal testi yapın boşluğun güçlü sinyaller geldiği yerlere bakın

yasin042

Yeni Üye
Orası bizim olmadığı için der iken??? Her yer bizimdir sevgili kardeşim😅😅😅. Anlattığınız diğer işaretleri görmek isterdik. Antik bir yer var ise illaki kalıntıları mevcuttur. Bu kalıntılar tesadüfen de olsa denk gelebilir. Bütün iş çevreyi iyi çubuk kullanmayı bilen birisinin taraması tabi teknolojiden de yararlanılabilir.
O yer komşuya ait kedi bile sokmaz bahçesine 😅
Tabi haklısınız hocam ama işte komşunun yeri etik olmak lazım 🙂 fırsatım olursa zaten o işaretleri de çekip atacağım.cevreye detaylı baktım herhangi bir iz, kalıntı vs. Göremedim hep dikili bahçe etrafı ama şu dikkatimi çekti bulduğum bu işaretlerin etrafın 6-7 metre kare cevresi ve bulundukları yerde diğer yerlere göre çok fazla taş, kaya molozu var irili ufaklı her boyutundan var.

Cann

Operatör
Çubuk hemen hemen o 5 noktada aynı güç ve performansta hareket ediyor.

Kardeşim ben cubuktan pek anlamam yani daha önce test edilmiş güçlü cihazlarla boşluk metal testi yapsanız çalışma daha sağlıklı olur 5 yerde de aynı boşluğu veriyorsa 50 cm de bir tekrar bakılmalı eğer toprak yapısı işlek ise yani burası mezar mı mahsen mi dehliz mi oda mı vs biliyorsun çubuk minerallere çabuk gider.

yasin042

Yeni Üye
Kardeşim ben cubuktan pek anlamam yani daha önce test edilmiş güçlü cihazlarla boşluk metal testi yapsanız çalışma daha sağlıklı olur 5 yerde de aynı boşluğu veriyorsa 50 cm de bir tekrar bakılmalı eğer toprak yapısı işlek ise yani burası mezar mı mahsen mi dehliz mi oda mı vs biliyorsun çubuk minerallere çabuk gider.
Toprak minarelli ve kil de var o yüzden cubuklara tam guvenemiyoruz. İşaretleri cozebilsek Çubuk teyiti olacak bir nevi

dardanos

Bakmakmı görmekmi
Süper Moderatör
Sen o taşlardan ve killi topraktan biraz al başka yerde onlara çubuk tut bakalım ne tepki alacaksı