yardımcı olun arkadaslar

toyalp

Bulaşan mazlumun ahıdır.Kainat bu yükü kaldıramaz.
Süper Moderatör
Şu kadarını söyleyeyim araziye baktığımızda düz bir yapısı mevcut. Belirli aralıklarla ana kayalar mevcut. Diğer kayaları incelediniz mi? muhtemelen mezarlık alan. Bu durumda elinize çubuk alıp arazide gezinirseniz 15 metrede bir boşluk yakalamanız mümkün. Bu durumda arazi yapısında çökme yapan yerleri dikkate almanızda fayda var. Oymanın yön veren işaretine göre ustalarımız güzel yorumlarını esirgememişler. Artık iş size kalıyor Rabbim muvaffak etsin inşaEllah. Selametle

yardım

Member
toyalp ustam bide bu taş yığını var ya resimler de taş yığınlarının üzerinde izler var sanki matkap la delinmiş gibi ama taşlar çok eski renk değiştirmiş

Şirvan

Operatör
yardım neden orası kardeşim sunaklarin derinliğini sordum cevap vermedin. Zemin altı odaları ele veren emareler vardır. Sunak yon veren ısarete bakilır toplu halde bulunan taşların 4.5 mt önunde olur. Yönleri belirtmemişsim bir bilgi almak istiyorsan işaretin bulunduğu kaya yüzeyini temizlemeniz lazım ıslatıp fotolaman gerekir. Bu bilgiler verilirse yonlendirme duzgun olur. Sunakların önunde hafıf tumsek yapan ve tümseğin önunde hafif cukurlaşan yer giriştir bunlarda genelde girişin olduğu yerde uzun düz bir taş parcası olur doğu ve batı eksenli giriştir. Ben resimden gördüğüme göre işaretledim bu bilgileri dikkate alarak bakarsin artık

yardım

Member
@şirvan hocam sunaklardan büyük olanın içini boşaltamadım tam daha derin baya gidiyor aşağı yarıçapı büyük olanın 31 cm felan küçük olanın 24 cm arasındaki mesafede 2 sinin 61 cm yüzeyini temizle demişsin yüzeyinde hiç bi iz yok işaret yok hocam hala aklımda ki soru işareti olan da sunakların bulunduğu kayanın başında yığılı olan taşlardaki izler