Yatan BOĞA

balkaya34

Bilgili Üye
130 metre çok uzak ustam Bana göre o kadar uzakta olmaz Bu yatan kayaya yoğunlaş derim Kavun kadar taşlar nerden gelmiş Açılan bir yerin taşlarımı Boşluk bakan biri varsa buraya yoğunlaş derim

Burda 4 tane öküz var , 3 'nü resimledim, 4 ncuyü açmadım, ikisi nin arası yakın onlar gölün kenarında yatıyor, Şimdiki kodugum öküz1 , o iki öküze 450 , veya 500 adım,
Öküz 1 Taş ocağının altında yani taş ocağına yakın, Ve ince BIR dere iner, Boga dediğimiz oküzde o derenin batı kenarında ve yönü batıya bakar, Bu dere Kervan yolunu keser ve dereye iner,
Selamlar,

dr.

Bilgili Üye
fotografı yükleyememişim. ikinci fotodaki büyük kayalığa bakan nesne. resmen uzaylı
Orada çok insan eliyle kayaya oyulmuş oda var. Bende bi şüphelendim şimdi, dikili taşı göz yanılgısı sanmıştım.

dr.

Bilgili Üye
Burda 4 tane öküz var , 3 'nü resimledim, 4 ncuyü açmadım, ikisi nin arası yakın onlar gölün kenarında yatıyor, Şimdiki kodugum öküz1 , o iki öküze 450 , veya 500 adım,
Öküz 1 Taş ocağının altında yani taş ocağına yakın, Ve ince BIR dere iner, Boga dediğimiz oküzde o derenin batı kenarında ve yönü batıya bakar, Bu dere Kervan yolunu keser ve dereye iner,
Selamlar,
Selamünaleyküm amca hayırlı günler. Araştırmaya devam mı?

dr.

Bilgili Üye
Amca başka sırtını yalıyan öküzlere bakıyım dedim Google dan benziyorlarmı diye, her fotoğrafıda sen yüklemişsin.

dr.

Bilgili Üye
balkaya34 yazdı: İkinci mağara suyun 300 adım doğusunda ve 3 basamaklı oraya varmadan önce üstünde 2 bacalı 3 direkli bir geminin resmi bulunan bir taş var. İşte bu mağaranın işaretidir.yani taşın yanında 3 karış boyunda oyuk bu oyuk içinde 3 parça altın var. 3 basamak 3 yanık 1 deri küp 7 basamaklı olan birinci mağara paralar 7 ayrı yerde bulunuyor.
L harfi biçiminde gömülü olup aralarındaki mesafe bir kurşun mesafesi kadardır. Birincisi 4 köşe kare biçiminde 3 basamaklı bir mağaradır. 1 mezar taşının altında 9 küp altın paradır. İşte ikinci gurup paralar buradadır. Üçüncü gurup paralar ise tatlı suyun çıktığı oyuk doğrultusundan bir adım mesafededir. 4. gurup paralar ise hisarın karşısındaki toprak yolun altında 5. gurup parala ise taş ocağının yakınlarında dikili taşın güneye 3 adım mesafesinde. Sırtını yalayan bir öküze benzeyen bir taş var bu taş kendisinden kuzeye doğru 7 adım ilerdeki 6. gurup paranın yerini belirtir.
((( 7. gurup paralar yatan iki öküze benzeyen iki mezar taşının altındadır. ))).
Dediği öküzlere benzeyen taşlar bunlardır,

===== TRAKYA BÖLGESİ, diye yazmışlar ve sonrada cok güzek anlatmışlar, Fakat işin garip tarafa bu işaretler burda,
1- Sırtını yalayan öküz resmi yukarda ,
2- Bu öküze 500 adım katar kuzeyde Iki öküz yatar vaziyette ve Yapay GÖLÜN hemen üst bitişiğinde , vede Tam karşısında 9 Adım uzunlukda Ğiney Kuzey yönlü KURU DUVAR var ,Ve orda azar azar harabelikler var ,Ćunki orası KARACALAR köyünden kalıntılar, DSC_0070.JPGDSC_0070.JPG
Iki öküzüm arası 9 adım ve durup resin çektiğim nokda yapay göl.yeridir, ===

dr.

Bilgili Üye
Amca bu belgelerle öküzleri bulduysan parayı da bulursun.👍

dr.

Bilgili Üye
Selam arkadaşalar,
Yapay göl kenarında yatan iki öküz konusunda resimler çektim ve Çok inceledim, Sonuçta artık konu açmak istedim , Aldığım bazı bilgileri sizlerle paylaşmak isdiyorum,,
=======================
Bilgi 1 : Yapay göl ün etrafında 2 adet öküz olacak Doğaya uyarlanmış ,iyi incelemezsen bilemezsin. Bu oküzun 500 metre tahmini etrafinda 1 tek öküz daha olacak, bu öküzler Koç büyüklüğünde olabilir yani büyük degil.Bu tek oküz kendi SIRTINI yalıyor gibi olmalı.
Yapay gölün yanında kaldırım olacak.Öküzler göl ile kaldırım arasında olabilir. Öküzlerin oldugu yerde kuzey güney uzantılı 9 adım uzunlukda Kuru duvar olmalı.
Köprüye giden yolda ki,burası öküzlerin 300 adım dogusu kayayı iyi incele burası çok dar olmalı Öküz arabası zor sığacak kadar dar bir yer olmalı. ÇOK onemli bir nokda burasi ,Taşın birisi oraya taşınmış taşdır, yerli degil,,
=========================
Bilgi 2
Taş ocağının yakınlarında bulunan dikili taşın güneyine 3 adım mesafede bir mikdar
gömülmüştür.
Uzaktan bakıldığında sırtını yalayan bir öküze benzeyen taş bu taştan
kuzeye doğru 7 adım
ilerdeki taşın altına emanetlerimiz gömülmüştür
yatan iki öküze benzeyen iki mezar taşının altında bir miktar emanetimiz
vardır.
Paraların bazıları bacakta hayvanın but kısmındadır.
Ayrıca Öküzlerin arkasındaki tepenin arkasından bir beyaz taş dikilmişdir, O taşta POSTA güvercinini görürsünüz,

Bilgi - 3 ,,
Aynı yörede sırtını yalayan öküze benzeyen bir taş kuzeyine 7 adımda bir miktar para vardır. Kalan par yatan iki öküz gibi taşın altına ve yakınındaki mezara konulmuştur.mezarda kılıçlar mücevherat ve külçelerde vardır.yörenin doğruluğu ve diğer yerlerin haritası öküze benzeyen kayanın bacaklarındadır.

Not :
Bu bilgileri değişik kaynaklardan aldım,
Balkaya34

dr.

Bilgili Üye
Amca öküzleri bulduğun gibi parayıda bulursun. Birde belgeler internetten mi yoksa kağıt belgelermi?