yazılı taş .....

Karabulut

Operatör
Onu bilmemde Karşı kayayı boş bırakmazlar

Karabulut

Operatör
WA0003_1723851249034.png
Cihazla yokla Soldaki alanı iyi incele bir tür hayvan çizimi gibi

dardanos

Bakmakmı görmekmi
Süper Moderatör
Bunlar yazı değil bir kroki. Bu taşa dikil ve bu şemayı araziye oturt. Orada üç adet tepe yada anakaya vs bir şeyler olmalı bu buranın bir planı bence.bir krokiye birde çevrene bak uyumu yakala.

Ekli dosyalar

james

Yeni Üye
Yorum yapmak için üye oldum.
Ustam bu yer kervanların geçtiği yol üzerinde, bu kayalıktan 3 tane olması lazım işarete göre 3üde yola yakın olmalı
Resimde görünen kayalığın içinde küçük mağara gibi boşluklar aramalısın,bunlar genellikle yola bakan kısımda değil arka yüzünde olur, bulman için kayalıkta at eşek veya onlara bakılan araçlarla çıkabilecek bir nokta yüzlük ve yol aramalısın, yolu takip ederek mağara benzeri noktaya ulaşabilirsin.
Yazdıklarım işaret ile de örtüşüyor. İşarette yol güzergahını vermiş, bu kayalık benzeri yapıdan da bulman lazım birbirine uzakta olabilirler.
Hangi ilde olduğunu bilirsem daha ayrıntılı cevap veririm ama söylemek istemezsen hangi bölge olduğu da önemli.
Bu bölgede iyi araştırma yapman lazım birde boşluk alan bir cihazla gezersen için kolaylaşır.

james

Yeni Üye
Bunlar yazı değil bir kroki. Bu taşa dikil ve bu şemayı araziye oturt. Orada üç adet tepe yada anakaya vs bir şeyler olmalı bu buranın bir planı bence.bir krokiye birde çevrene bak uyumu yakala.
ustam ben yorum yazarken sen erken davranıp göndermişsin, yazdıklarımın seninkilerle örtüşünce kendimle bi gurur duydum saygılar...

dardanos

Bakmakmı görmekmi
Süper Moderatör
ustam ben yorum yazarken sen erken davranıp göndermişsin, yazdıklarımın seninkilerle örtüşünce kendimle bi gurur duydum saygılar...
Teşekkür ederim sevgili Ustam.Sizin gibi kardeşlerimizin sitemize üye olup fikir alış verişinde bulunması bixleri onre eder..size hoş geldiniz diyorum Sizlerin konularımıza bizler yazsak dahi bildiklerinizi ve sezinlediklerinizi yazmanız bizleri sevindirir. Sizde belirtmişsiniz bu bir haritadır. Çevreyi buna oturtmak gerekir. Sizin yazdıklarınızda manidardır. Konu sahibi kardeşim cevap versin hele düşüncelerinizi tekrar paylaşırsanız inşallah .tekrar teşekkür ederim

Son düzenleme:

guney

Yeni Üye
yorumlarınız için teşekkürler
hocam bu bölge güney Azerbaycandadır

dardanos

Bakmakmı görmekmi
Süper Moderatör
İpek yolu güzergahımıdır.

Kafkaslı

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Esselamualeykum evet arkadaşlar belirtmiş
Bu bir bölge haritası
Ama biline köylerin haritası deyil
Askeri bir harita bölgede yerleşmiş birliklerin yerleşik düzeni binim fikrim bu yönde