Yılan başlı kaya

APOLLONUS

Süper Moderatör
Süper Moderatör
yılan isareti ne anlama geliyor diye başlamışsan ilk yanlışı yapmışsındır. Yani bir başka hayvan kafasıda olabilir örnek kablumbaga , hadi diyelim yılan yine ortada gezen bilgilrle zor. O kafanın altı sagı ve solundan başlayıp. Sonrasında 50 metrelik alanı taraman hayırlı olur. Hayvan her neyse sadece kafa var bu seni ne ileri atar ne geri oldugun yerdedir ne varsa. Ama en son 50 metrelik capı araştır gerekte kalmaz bence.
Sağolasın sedegor ustam,ben hiçbir işarete bunun anlamı şudur diye yaklaşmayı doğru bulmuyorum sizinde söylediğiniz gibi ama bazı kalıplaşmış doğruluğu şaşmaz lar hariç ve burada da sadece işareti değil tüm yerleşkeyi komple değerlendirdik. Vardiğimiz sonuç cahilane yeraltı yerleşkesi olduğu yönde ve girişinde derin ve çok zorlu olduğu,ha zemin üzeri kaya oyma mezarlarda yok değil,ekleyceğim fotolardan sizde bir sonuca varabilirsiniz.

APOLLONUS

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Abi yakalamış sın damga yı baklava formu , Aynı dediğim gibi Nemrut taki kafalar gibi onların da sağında ya da solun da bu şekil oymalar var. Defin işlemi bitti demiş damga ile düz bir yontu çizgi var onu yakından incelemek lazım eğer murc izi var ise o yön verecek yok ise dediğin gibi hemen ok ile çizdiğin yönde yakın da .
Iyi yakalamışsın ustam düz çizgiyi. Burdaki mezarlarda belli belirsiz düz çizgi vardır genelde ve bin yıllarlada iyice belirsizleşir ve genelde paralel iki çizgi oluyor.

Turko

Uzman
Iyi yakalamışsın ustam düz çizgiyi. Burdaki mezarlarda belli belirsiz düz çizgi vardır genelde ve bin yıllarlada iyice belirsizleşir ve genelde paralel iki çizgi oluyor.
Paralel iki çizgi de eminmiyiz ?

İki mezarı ifade eder. Murc izi yok ise.

Son düzenleme:

Esteban74

Editör
Sayın ustam bu şekilde bir değerlendirmek gerek. Bu kare içine aldığım yer ; aradığımız kapalı mekanın olduğu yer olabilir. Belkide bu yılanın hemen ön tarafında görünen düz kayanın altından giriş olabilir. Ama ben olsam öncelikle Sarı oklar istikametinde özellikle kuzeyde kuyu arardım , kapalıda olabilir. Öncelikle 30- 32 metre arasını çok iyi incelerdim. Ustam ben orda birşey olabileceğini düşünüyorum. Belkide güvenli giriş.

Ekli dosyayı görüntüle 236923

Saygılarımla...

dardanos

Bakmakmı görmekmi
Süper Moderatör
APOLLONUS....

Sevgili kardeşim merhaba . Benim şahsi kanaatim bu kayanın orijinal halinin bu şekilde olduğu yönünde. burada sadece arkasındaki şekil onın da içini bir temizleyip resimlese idiniz keşke bu hali ilede bir şwyler anlatıyor lakin temiz şeklinde daha net şeyler söylenebilir. bu kayayı bu hale getirmişler sevgili kardeşim lakin amaç tabiki arge. Bence bunun asıl şekli benim düzenlediğim gibi tabiki bu benim görüşüm herkezin fikrinede saygı duyarım. Yinede kayadaki şu düzgün hatlar 2. resimde onları belirttim gözüme takılıyor ve şüphede duymuyor değilim. Halbuki bunu öğrenmenin en güzel yolu öndeki taşı almak tan geçiyor . yok alınmıyor ve derine devam ediyor ise o zaman benim tezim doğru çıkar buradan
Ekli dosyayı görüntüle 236926Ekli dosyayı görüntüle 236928