Dedektorburada Banner Mobile

Yine ve yine ben Yardım.

Dedektorburada Banner Mobile

toyalp

Bulaşan mazlumun ahıdır.Kainat bu yükü kaldıramaz.
Süper Moderatör
Hayırlı kandiller. Nekropol alanı, cihazla tektek yapabilirsiniz. Yeraltındakilere ulaşmak için iyi bir çubukçu lazım. Aksi durumda burada çok mezar var ama önemli olan dolu olanı tespit etmektir. Sağlam bir çubukçu ya da yeraltı görüntüleme cihazı şart. Hayırlı forumlar.

OZY.YA

Moderatör
Moderatör
Tamam öyle yapmaya çalışırım ama genelde ben öyle yürürken biraz kafayı bozmuş olurum taşlı galadaki her bir taşı inceler oldum öyle bakınırken tesadüf denk gelince hemen çekip atıyorum yinede teşekkür ederim
orası baya bir tahrip olmuş durumda maalesef o yüzden yer üstünde kalan yapı yok bölgede ama volkanik bölge madenleri bir bulursan yeter sana onun dışında mezarlık alan ve ayin alanları mevcut işaretle her ne kadar bilgi alsan da yapıların bütünlüğü kalmamış bu yüzden cihaz ve çubuk yardımı şart sana sen usanmadan yorulmadan araştırmaya devam et nasibin var ise mutlaka denk gelecektir

T...Men

Aktif Üye
Teşekkür ederim emin olun ki bende acemiyim ama bulunduğum bölge çok karışık bir alan şöyle ki bulunduğum il zaten Urfa göbekli tepeyi bilirsiniz birçok medeniyete ev sahipliği yaptığı kadar da viran olmuş bir şehir şehrin göbeğinde direk dik altından mozaikler çıkıyor ve emin olun üzeri örtülüp geçiliyor zenginliği evet çok ve buradaki insanların çoğu ne tarih bilirler nede anlarlar birçok işaretli taşlar evin duvarında veya bahçe duvarında bile kullanılmış benim attığım resimde ise büyük olan taş evet sabit diğerleri ise küçük olmalarına nazaran yanyana olmaları onların oynatılmadığını düşündürüyor bana tabiki yinede daha bilgili olan abilerim yardımcı olsun diye forum açmış bulunmaktayım umarım herşey gönlünüzce olur hepimizin :)
Brtak, Ilk mesajimda da belirttigim gibi tas tepeler(gobeklitepe,karahantepe v.b.) neolitik(belkide gec neolitik donem) doneme ait bir yerde olabilirsin. Boyle yerlerde kendimize gore degerli bir seyler bulmak zor fakat tarihi degeri olan cok sey olabilir. Bence,yetkililere bildirsen daha iyi olur,onemli bir yer ise; hic olmazsa adin tarihe yazilir

şımaykıl

Yeni Üye
Ustam aradiğin burada bence,en azından beyaz nokta olan kisimi gidip inceleyip argeni yapabilirsin,şartlar el veriyorsa, bence öncelik burası olmalı,haddimi asmiyorsam tabiki,görüyorum ki dikkate alınmıyor,benden söylemesi.gerisi sizde.