Zaman farklı,hikaye aynı.70 sene önce...

murattırosso

Hakimiyet ALLAH 'cc'dır.
Süper Moderatör
Katılım
8 Mar 2013
Mesajlar
1,051
Tepkime puanı
1,096
Puanları
17
Kaya'nın içine girmeleri gerekirdi galiba, iskele on numara olmuş.
 

Yabgu

Bilgili Üye
Katılım
7 May 2020
Mesajlar
344
Tepkime puanı
446
Puanları
11
Konum
Tanrı Dağları
Aynı hayaller,aynı beklentiler,kaybedilen zaman,para,emek.Sonuç hayal kırıklığı.


Bu da bonus

Nasibinizi elbette arayacaksınız, oturduğunuz yerden gelmiyor hiçbirşey fakat dediğimiz gibi nasip. Kimi yıllarca arar durur, en iyi makine o bu şu vs.. Kimi de işerken bulur çok afedersiniz. Benim kendimce bir tezim var; " O SİZİ BULACAK SİZ ONU DEĞİL" ne kadar doğru bir tez olurdu bilemiyorum... ?
 

ersen0010

Bilgili Üye
Katılım
24 Mar 2015
Mesajlar
346
Tepkime puanı
486
Puanları
11
Herşey nasip . Nasip oldumu ayağına takılır gelir. Nasip olmadımı ömrünü versen beyhude. Ama aramadan kazmadan da hiçbirşey kendiliğinden gelmiyor.
 

Zaza16

Aktif Üye
Katılım
5 Ara 2019
Mesajlar
110
Tepkime puanı
47
Puanları
5
Herşey nasip . Nasip oldumu ayağına takılır gelir. Nasip olmadımı ömrünü versen beyhude. Ama aramadan kazmadan da hiçbirşey kendiliğinden gelmiyor.
Geliyor be ustam geliyor. Sana gerçek bir hikaye anlatım. Bizim köyden bir adam avcı imiş . Kışın avcılık yazın çobanlık yapa yapa geçiniyorlarmış. ikisinde de dağ taş gezdiği için bir çok yer keşfetmiş. Adam düz kontak ne işaret buluyorsa hep altını eşmiş. Gel git zaman 15 yıl çabalamış ama olmamış . Bir türlü bulamamış. Adam birgün demiski ben bundan sonra hicbirsey yapmayacam . O gelip beni bulacak . Bir ay iki ay derken bir yıl geçiyor. Bir gün üç defineci bunların köyde bir yere işlem yapıyorlar . Malı buluyorlar ama basılıyorlar. Tabi korkuyorlar . Bu bizim avcının evinin çatısına öyle bir yere saklıyorki şeytanın aklına gelmez. Bunlar kaçıp gidiyorlar . Hesaplarına göre bir hafta sonra akşam gelip alacaklar. Efendime sene söyliyim birkaç gün sonra bizim çobanın eşi diyirki gel bizim çatıyı düzenliyek , bu yıl otu buraya koyalım . Adam ilk başta ne gerek var felan diyor ama hanımı zar zor ikna etmiş. Çıkmış temizlemeye başlamışlar. Adam nasıl olirsa kafayı çatıya kutuldatır ama diyirki yandım anam yandım , of kafam of kafam derken bakmış ne görsün kafasını güvece vurmuş. Güveci alım derken düşirir. Altınlar sağa sola dağılır. Adam hemen altınları alır apar topar doğru İstanbula. Bu gerçek bi olaymış. Dedem kendi anlattı. ???
 

Zaza16

Aktif Üye
Katılım
5 Ara 2019
Mesajlar
110
Tepkime puanı
47
Puanları
5
Yine aynı bizim burda bi köyde Ermeniler çok varmış. Bu ermeniler sürgün edilirken köyde bi gariban varmış ama güvenilirmiş . Namusun teslim et git diyorlar , köyde herkes ona itimat eder saygı gösterir . Bi ermeni de bizim bu garibanın yanına gelir diyirki al şu bir teneke altını saklı . Bizim gariban diyirki ben bunları saklayamam aman başına birşey gelir çalarlar sonra size ne derim . Ermeni alacaksın demiş bu almam demiş . Bizim garibanında iki tane ineği varmış , ikisini de köyün ağası vermiş . Bu ermeni bunu kolluyor , ahıra gittiğinde peşinden o da ahıra dalıyor . Sahalıf adı verilen bi fırça var . İneklerin altını süpürmek için kullanıyoruz. Bu ermeni kapının arkasından sahalifin godducuyla bunu ele dövir ele dövir ki diyirki sen simdi bu bi teneke altını alır saklir misin saklamir misin. Bizim gariban tamam demiş daha vurma yeterki , ben saklayacam . Ermeni en son köyden sürgün edilirken demişki eğer 5 yıl içinde dönersem altınlarımı alırım sayısını bilirim seni öldürürüm , ama eğer 5 yıla gelmezsem bunların hepsi senindir anan sütünden helal olsun . Neyse ermeni gidir ama gelmir. O gariban adam bunları yavaş yavaş bozdirir bozdirir yiyir . Bizim köylü şaşırtır . Ula bu adamın daha dün açlıktan nefesi kokirdi bu navuldi. Garibana sorirlar nedir ne değildir adam dönir diyirki " YARADAN RABBİM VERDİMİ SAHALİFİN GODDİCİ İLE VURA VURA VERİR " ...
Demem o ki ustalarım nasip ve kısmet olacak , bir insanın şansı yaver gidecek ...
 
Üst