Zirvedeki Büyük Üçgen

YaralıYüz

Aktif Üye
Merhaba Değerli Ustalarım,

Mevki bakımından 2 ilçeyi kapsayan oldukça geniş bir arazide bulunan bu tepe ve çevresindeki tepelerin her birinin ayrı ayrı isimleri var. Geniş bir arazi ve her bir yerinde ayrı ayrı yaşantı izleri mevcut. Önceliğimiz olarak bu tepeden başladık gördüklerimi fotoğraf ve video olarak siz değerli ustalarımın bilgisine sunuyorum. Konunun selameti açısından video ve fotoğraf çok fazla olduğu için zirvedeki üçgen ve çevresindeki görselleri yüklüyorum. Konu ilerledikçe ilgili yerlerin görsellerini de eklerim.

Zirvedeki üçgenin çevre görselleri
11.jpg12.jpg13.jpg16.jpg

Üçgen kaya çevre videoları

YaralıYüz

Aktif Üye
bunlar alt kısmı doğuya bakıyor bu kaya,üçgenin de arkası
26.jpg27.jpg28.jpg32.jpg
video da kayanın güney tarafından çekim

YaralıYüz

Aktif Üye
Burası üçgen yapıyor üç tepe gibi değil mi
Bu tepe ve çevresindeki tepelerin tarihi yerler çevrede 5 den fazla tepe var.Ustam bizden önce evet orada bir işlem yapılmış.Sizinde düşündüğünüz gibi örme duvar gibi düşündük bizde çubuklar ile tespit yaptığımda oranın daha altında bir oda olduğu yönünde.Ancak düşündük dedik ya oraya bi işlemde biz yaptık aşağıda fotorafta göründüğü gibi havuz V şeklinde bir oyma ile karşılaştık .1m kadar yapılan işlemde küp mezarlar ve bu tarz havuz yapılar çıktı ustam.

Ekli dosyalar

dardanos

Bakmakmı görmekmi
Süper Moderatör
Sevgili kardeşim selaymun aleyküm. Burası bir hükümranlığın kutsal alanıdır. Ayin bölgesidir. Burada mezarlar ve odalar olmalı. Fakat bu yer geniş bir alanın kutsalıdır iş burayla kısıtlı değildir . Çevrede kaleleri namlı tepeleri eski tarihi yolu mevcuttur.Ve alanda başka figürlerde vardır mutlaka bunlar hayvan sembolleridir. Kartal gibi ayı gibi kaplumbağa gibi vsvs semboller bulunabilir.... Burası bazı semboller ile koruma altına alınmıştır. Caydırıcı semboller. Birisi üstünde çizim yaptığım dır. Çizim yaptığım kaya üçgenin olduğu kayadır arkası böyledir. O yılanın iç boğumu giriş yönünü vermiş siyah Oklar ile belirttim aşağıdadır. Boğumun dış bölümü ise tahminim odaların yani yılanın bakış istikameti mavi ok ile gösterdim aşağıdaki girilecek olan mahzen oda olabilecek yerleri göstermiş..2. Vedoyu 5.25. De durdurup bakınız bana hak vereceksiniz. Sevgili @ ROOT ustamızda bunu görecektir inşallah onun alanı bu semboller.... Yılan altı dediğiniz videonun 1.53. Üncü saniyesinde piramit şeklinde karşıdan üçgen olan kaya var o kaya ve benzerlerine iyi bakıp inceleyiniz onlardan kenarlarından boşluk bakın çubuk ile....

Ekli dosyalar

dardanos

Bakmakmı görmekmi
Süper Moderatör
Buralarda dikkat çekici. Kırmızı çember içinde duvar kayada oyma var gibi ilk resimde

Ekli dosyalar

YaralıYüz

Aktif Üye
Sevgili kardeşim selaymun aleyküm. Burası bir hükümranlığın kutsal alanıdır. Ayin bölgesidir. Burada mezarlar ve odalar olmalı. Fakat bu yer geniş bir alanın kutsalıdır iş burayla kısıtlı değildir . Çevrede kaleleri namlı tepeleri eski tarihi yolu mevcuttur.Ve alanda başka figürlerde vardır mutlaka bunlar hayvan sembolleridir. Kartal gibi ayı gibi kaplumbağa gibi vsvs semboller bulunabilir.... Burası bazı semboller ile koruma altına alınmıştır. Caydırıcı semboller. Birisi üstünde çizim yaptığım dır. Çizim yaptığım kaya üçgenin olduğu kayadır arkası böyledir. O yılanın iç boğumu giriş yönünü vermiş siyah Oklar ile belirttim aşağıdadır. Boğumun dış bölümü ise tahminim odaların yani yılanın bakış istikameti mavi ok ile gösterdim aşağıdaki girilecek olan mahzen oda olabilecek yerleri göstermiş..2. Vedoyu 5.25. De durdurup bakınız bana hak vereceksiniz. Sevgili @ ROOT ustamızda bunu görecektir inşallah onun alanı bu semboller.... Yılan altı dediğiniz videonun 1.53. Üncü saniyesinde piramit şeklinde karşıdan üçgen olan kaya var o kaya ve benzerlerine iyi bakıp inceleyiniz onlardan kenarlarından boşluk bakın çubuk ile....
Doğru ustam,alan geniş mezarlar odalar,dediğiniz gibi burası ile kısıtlı değil.Çevrede kartal,kaplumbağa,deve figürleri ve görmediğimiz bir çok işaret mevcuttur.Arkasında tünel girişini tespit ettik lakin işlemi zor görünüyor bakalım nasip.ustam.diğer pramit üçgen dediğin ise farklı görselini ekliyorum.Zaten alan da kafanı nereye çevirirsen çevir üçgen şeklinde kayalar ve kesimler mevcut.1.jpg2.jpg

YaralıYüz

Aktif Üye
Buralarda dikkat çekici. Kırmızı çember içinde duvar kayada oyma var gibi ilk resimde
Aşağıdaki alanın detaylı fotoğrafları var lakin işaretlediğin kayada oymaya rastlamadım .Yakın çekimi malesef yok ustam. uzaktan çevre görsellerin ekliyorum.

Ekli dosyalar

• 888.2 KB Görüntüleme: 35
  • 960.3 KB Görüntüleme: 37
  • 1 MB Görüntüleme: 36

dardanos

Bakmakmı görmekmi
Süper Moderatör
Ustam bu kayalığı bence siz yeterince inceleyememişsiniz.Bir şey sormak istiyorum bu civarda maden çıkan bir yer varmı.yada eskiden çıkarılan. Bilginiz varmı.
Burayı bir daha inceleyin. Şunlarıda tabi. Bu mağara üstünde olur bazen tabiki kapatılmış olabilir bu mağara

Ekli dosyalar

YaralıYüz

Aktif Üye
Ustam bu kayalığı bence siz yeterince inceleyememişsiniz.Bir şey sormak istiyorum bu civarda maden çıkan bir yer varmı.yada eskiden çıkarılan. Bilginiz varmı.
Burayı bir daha inceleyin. Şunlarıda tabi. Bu mağara üstünde olur bazen tabiki kapatılmış olabilir bu mağara
Buranın detaylı video ve fotolarını yarın atarım ustam. Burayı çok inceledim, senin işaretlediğin yer direk insanın gözüne çarpıyor. Ancak mağara veya kapı tam kapama yapılmış. Sanki ana kaya ile bir. Tabi tecrübe farklılık gösterir. Siz olsanız orada olayı çözersiniz. Buranın üstünde odalar var ama derinlik fazla ve yamaçta olunca detaylı ölçüm alamadım. Maden işleme olayını duymadım. Ama bölgedeki kayalara demiryutan kayaları, yani demir barındırıyor dediler. Olabilir

R00T

Profesyonel
Co Admin
Mavi hat boyunca değerli tespiti gerekebilir .
Bu dakikadan önce kaplumbağa başı çıkıntısı yönünde 6 -12-22 adimlarda boşluk tespiti yapılabilir.buralara yakın yerde balık sırtı kesik kaya vardi ordada boşluk bakılabilir. Telefondan giriş yapıyoruz net görüp çizemiyoruz.kasida uzakta patika kenerinda kayalık var orada oyma kanal işaret yok mu üzerinde.

Ekli dosyalar