demekki kral olunca sunu çanağıda büyük oluyor oluyor birde bize siz ustaların dediği sunu çanağını suyla doldurun aktığı yerdediir mezar diye ama sen tünel diyosun burdan sonra söylenenle senin dediğin çelişkili olmuş ustam :20:
Değerli kardeşim sunu canaklarının öncelikle tek anlamı burda mezar var demesidir.
Yani her sunu canagı yön verir girişi gösterir demek doğru değildir. Sunu canagı vardır ama hiç bir şekilde yön vermiyor olabilir, bu durumda arazi okunmalı varsa diğer isaretlere göre yer tespit edilmelidir.
Doğrudur bazen kanallı oymalarda su yolu vardır ve Kanal yön verir.
Haç isaretleriyle sunu canakları aslında zor işaretlerdir.
Ayrıca lapya başta olmak üzere sohu taşı baharat gibi şeylerin ögütüldügü oymalar ve kuyu işaretleri asla sunu canaklarıyla karıştırılmamalı. Zira bunlar defineciler arasında çoğu kez karıştırılmaktadır.
Konudaki sunu canagının özelliği büyük olması içinde Horasan sıva olması ve karşısına gecince sunu canagının tam ortasında bir göz olmasıdır.
Bak kardeş bir resim ekliyorum konudaki sunu canagına yakın büyüklükte bir oyma, bunun ifadesini kafanda sen tasarla ben mezarın açılan yerini konuya ekleyeyim. Ama önce sen düşünceni yaz.
Birde öyle çok büyük oymalar vardırki 2 bazen 4 kişi dahi içine girebilir bunlar çok daha ayrı şeydir ama yine sunu yeridir lakin çözüm ve ifade çok farklıdır ve küçük oymalarla örtüşmez.