Bu devem çok güzel @
uçmuş @
kazama @
poseidon2023 @
mayhem ustalarım hayırlı geceler
Apollon01 çok güzel bir mezarlık alanındasın .
Soylu kişilerin defnedildiği tepenin kendisi el işçiliğinden çıkma yaygınlarda burun uçlarında kaya mezarları var .Dönem ve inanç gereği ne şekilde ve nasıl bir yol izleyerek inşa edildikleri konusunda yetersiz bilgi . Zemin altında ulaşılması en güç ve işçiliği ağır olan kesim rütbece yüksek ve zenginlerin mezarıdır .
Bol Şans Dilerim .İnsan figür olma ihtimalide var kocaman bir heykel yapmışlardır mezarın başına anıtsal niteliğe uygun ama ilk yapıldıgı halini görmek lazım zamanla tanınmaz hale geliyor .
Resimler net değil ve açı ve yön olarak sen tepenin üstünden aldıgın resimler yapının üstü toprakla tabaka halinde kapatılan yerler var .Şunu söyleyebilirim bu resimlerden gördüğüm tepenin içinde açılmadı ise o bölgenin kralı veya savaşçısının aile mezarlığı var .
Büyük kütleli kayalarla mezar odası girişlerinin önüne mesela içerde 4 kişilik aile yatıyor , her bir fert defin işlemi sırasında aynı mezara aynı girişten defnediliyor ve ölüye sunulan sunumlar , yakılan ateşler , kesilen kurbanlar vs. bunların hepsinin böyle inşa edilen tiplerde her birinin yeri farklı ayrı ayrı yerlerde yapılıyor . Mezar odası en son kapanırken geliş gidiş güzergahları , ne kadar deforme olsada , ağaç kaplasada dikkatli bakılınca belli oluyor. En büyük ip ucu araziyi net açıyı bulup dikkatli gözlerle süzmek olsun .
Resimleri sen kendinden almışsın yani mezarlıgın içinden sağı solu değilde , mezarlık bölgesinin bulundugu alan içerisini karşı tepe olabilir en basit 1 km uzaklıktan bile ayarı tutturursan mezarların yerini ve girişe denk gelebilcek noktaları seçmen kolay olacaktır . Yanına gidince işte o girişe denk gelen yerde ham mermer blogu gibi dış yüzeye uyum sağlaması için özel kamufule yapılmış kapama ve caydırıcı kaya kütlelerini kadlrmak çok güç ister .
Benzetme tamamen benim hayal ürünümdür .