Proton elic

dadas_25

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Katılım
4 Tem 2016
Mesajlar
2,882
Tepkime puanı
1,735
Puanları
20
Konum
Türkiye
o dediğinizi test etmedim bilmem. Fakat benim gördüğüm elinde tuttuğu dikdörtgenimsi, tutucu ve önünde 20 cmlik bir çubuğumsu yapısı olan bir cihaz idi. Yanında leptop vardı.
Benim ise elektrik ile beslenen bir çubuk ya da alan tarama deyin.

Noktanız varsa adamların aracını çağırıp tarattırın bakalım sizin ölçümler ile aynı çıkacak mı görelim.

Siz direkt önyargılı davranmışsınız. Teknoloji her geçen gün baş döndürücü hızla ilerliyor. 20 yıl sonra bu cihazlara ne kadar da ilkelmiş diyeceğiz belki ustam ?
Ustam bahsi geçen cihzdan bir tanıdıkta var kendisi baya mekan dolaşmış 2-3 tae odayı 3,70 den açmış ama boş çıkmış odalar. Tabi ben şahit olmadım ama açılır açılamaz değil. Şimdi asıl mesele şurada erzurum bayisine gidip yetkiliyee diyorumki bu cihazın mantığı gradyometre değil mi evet diyor eee gradyo metrenin doğru ölçüm yapması için dik bir şekilde ölçüm yapması gerekir sizinki filim çeker gibi her yöne farklı açılardan çeviriyorsunuz nasıl oluyor bu iş diyorum bu seer başlıyor gevelemeye. Bilmeyen insanları çok rahat kandırırlar ama ben teknik detayına girmeyen hiçbir firmanın cihazına yanaşmam. Ama adam arabanın tamponundaki sensörle 1 km den oda tespiti yapıyorum derse ona dur derim. Ancak cahili kandırırsın.

07:25 - 07:40 dk ları izleyin.

11:00-12:00 dk arası dediğim olayı anlatıyor.
 

Hostia

Moderatör
Moderatör
Katılım
7 Tem 2017
Mesajlar
190
Tepkime puanı
213
Puanları
7
bu makine işinin en büyük dezavantajı ne biliyomusunuz kimse bulduğunda tamam buldum demiyor. hep bulamayanlar bulamadım diyor.

birde makineyle araziye çıkanlar acaba çıktığı ilk gün yer tespiti yapıyormu. evet yapıyor hay maşallah. altın madenimi orası çık hemen yer tespit et.

yok kardeşim 1 hafta gez ondan sonra tespit et. doğrusu budur. çık tespit et hemen kaz aha çıkmadı bu yanlıştır.

elinizdeki cihazla gün ve gün testler yaparak verileri tekrar tekrar gözden geçirerek, test yaparken metal ve boşluk ebatlarını ve derinliklerini sık sık değiştirerek yeni görüntüler al. işte bunları 10 defa yap sonra araziye çık 1 hafta gez sonra gel eve kayıtları incele hangisi testlere yakınsa oraya yoğunlaş. okuma budur.

bunu kim yaptı töbe biri yaptıysa.

biz dedektörü kullanmasını bilmiyoruz değil jeoloji mühendislerinin cihazlarını bileceğiz. lay lay lom.
 

Mhmt82

Moderatör
Moderatör
Katılım
10 May 2016
Mesajlar
1,288
Tepkime puanı
746
Puanları
14
Konum
istanbul-edirne
Keskingöz dadas_25 Hostia arkadaslar burdaki sorun gercek kapasite..keskingöz arkadasım bahssttıgın derınlıkler makuldur 2 mt 3mt 10 metreyede kadar tamm oda üstünden ölcğm yapılırsa..ama 1 km doguda 35 mtre derınlıkte oda var içi dolu derse olmaz..drmek istediğim cihazlar yapaboldıklerı fazla abartılıyor..hostıa sıkıntı cihazları elımizr alıp arazıye kosmakta zaten arge yapmsdan cihazı ogrenmeden koş araziye sonra hüsran vihaz bulmuyor oluyor..haklısın arkadasım.
 

Cengizz

Member
Katılım
10 May 2019
Mesajlar
97
Tepkime puanı
7
Puanları
4
Ben ofislerine kadar gittim eleman bana 27 cm de kazan gömmüş daha doğrusu kazanın boyu 27 cm? bir ucu dışarıda test yapınca kimyam bozuldu?
 

Pirana

Bilgili Üye
Katılım
24 Ocak 2018
Mesajlar
246
Tepkime puanı
13
Puanları
4
Yalan dolan vurguncular kanmayin
 

Kizilotesi

Yeni Üye
Katılım
8 Ağu 2019
Mesajlar
1
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Arkadaşlar selamlar proton elic cihazını geçen yıl almıştım bir hafta sonra dörtte bir fiyatına sattım. Sakin yaklaşma derim. Sonrasında youtube de çokça videosu bulunan uğur kulaç tan dedektör aldım gold finder marka. Arkadaş dedektör bozuk zannediyordum. Meğerse neredeyse hiç algılamıyormuş. Alış ve sistem sonra yüzünüze bile bakmıyorlar. Yüzüme küfür etmediler kaldı. Çöpe attım sinirden cihazı. Gidin minilab alın garret alın derim. Ha illa yerli olsun derseniz power pulse dedektör alin. Bir dedektör 1 kuruşluk metal parayı 40 cm den görüp ayırt edebilmeli ve büyük metal nesneleri 2m den algılayabilmeli.
 

mayhem

Co Admin
Co Admin
Katılım
18 Eki 2015
Mesajlar
5,765
Tepkime puanı
5,326
Puanları
24
Bu power ismi bile duyulmamisti bu ara cok moda oldu sanirim hadi hayirlisi :) fakat bir markayi cihazi overken baska markalara cihazla laf atmamak gerek sonra ugrasip duruyoruz . Sevmedigim konular nerden denk geldi buldu beni .
 

hüssam1

Engellendi
Katılım
31 Ağu 2019
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Arkadaşlar selamlar. Ümraniye'de tv tamir işi le uğraşıyorum. Dedektör ve define işlerine hastalık derecesinde ilgim var. Bundan dolayı çevremde bu işler ile uğraşan meraklı arkadaşlarım çok. Bir ay önce proton elic marka bir görüntüleme cihazı tamire geldi. Bu fırsatı değerlendirip inceleme ve deneme fırsatım oldu. Önce şunu söylemeliyim ki ürün tanıtımı ile insanlara söylenen şeyler ile uzaktan ilgisi bile yok. cihaz basit bir manyetometre dedektör ölçüm cihazıdır. Altın metaline hiç bir tepkisi yoktur. hassasiyet olarak en fazla 60cm den kocaman bir mıknatısı algılayabiliyor. Bu cihazı alan adam tabiri caiz ise köpek gibi pişman...:)
 

BMW-45

Aktif Üye
Katılım
12 Nis 2016
Mesajlar
147
Tepkime puanı
169
Puanları
7
Yaş
39
Konum
AZERBAYCAN BAKI
Qardas simdi ben aylardir bu cihazi arasdiriyorum, kimisi iyi diyor kimisi kotu diyor, bu definesohbetinde sanirim kendileri satdiklari cihazlari one cikarmak icin baska firma cihazlarini kotuluyen cok insan var. Sozum sana deyil, biri uyduyla ugrasiyor buraya bir seyler yaziyor biri surferle ugrasiyor buraya bir seyler yaziyor, Qardas simdi bu piyasada dogru durust bir cihaz yokmu dersem yer alti goruntu cekim yapan dersem 100 tane firma yalan cakma cihaz isimler yazar buraya bizim kimi sivil insanlarda kanariz, sonrada bazi arkadaslar yaziyorlarki buraya paranizi cope atmayin diye. yahu qardas bu sozleri buraya yazinca bu reklamcilari disari atin burdan, buraya giren binlerce insan dogru durust saglam bir bilgi alsin, ve ona gore gitsin cihaz alsin. tek Turkiye degil benim kimi Azerbaycannan bir cok arkadas burayi takip ediyor bilgi aliyor, gecen sene rimex dediler iyidir oyledir boyledir gitdik aldik ulkeye zorla sokduk, simdi ulkemden cikara bilirsem yari kiymetine satardim, bir ise yaramaz bir cihaz, sozum ondaki qardaslarim bu cakma yorumlarin coku her kesi yaniltiyor, eline almadidgi cihaz konusunda bos konusan o kadar yorum varki burda. neise sozum aslinda bu sayfayi yoneten insanlaradir, biz sivil insanlariz ne cihazdan anlariz bari siz dogru yardimci olun. Allah razi olsun.
 
Üst