Resimlerden ve videolardan anlaşılıyorki bu çevre çok şey barındırıyor bağrında. Burada statülü mezarlar ve çok eskiden bir kilise mevcut imiş. Suyun karşısındaki ana duvar tipi kayalıklar mezarlar için çok uygun gibi duruyor. Buranın karış karış çok iyi analiz edilmesi gerekli bence.Her şeyi ile mükemmel bir yer. Düşüncem o ki buralarda başka işaretlerde olmalı. bu pazılın çok eksik parçaları var . Onlarıda görmek gerek o duvar kayaların şöyle güzel resimlerini çekiniz derim. Yine söylüyorum daha gösterilecek çok şey var burada.
Statüsü yüksek mezarlar demişsiniz üstadim nasıl bir yol izlemeliyiz.
Duvar tipi kayaliklar kireç taşı zamanla yuvarlanıp düşüyorlar ara ara
Traşlanmış kayalar mevcut değil, kaya mezar odası çalışması için oyulması için uğraş verilip içinden çıkan mucur parçaları ara ara belirgin ama herhangi bir yönlendirme yok emare iz yok.
Başka işaret yok bildiğimiz kadarı ile benzetmeler hariç doğada her kayayı her figüre hayvana benzetebilriiz ama benzetmek ile yetiniriz sadece işçilik lazım murç izi lazim.
# kilise olduğu kanısına nasıl vardınız üstadım#
Bizim kendi düşüncemiz de o yönde ana işaretin bulunduğu yer de temellere bakıldığında 4 katman 4 ayrı ayrı çepeçevre sarılmış yapinin temelleri bulunmakta bayağı korunaklı korumak için çaba sarf edilmiş. Ayrıca batı tarafında yaklaşık 2 3 km mesafede eski yerleşim alani
Doğu tarafında 2 3 km mesafede eski yerleşim alani
Güney tarafında 6 7 km mesafede de yerleşim alanları mevcut
Neden yerleşim alani dedik su sarnıçlarına istinaden yerleşim yerine yakın irili ufaklı yuvarlak oymalar tahıl veya ot bitki oğütmek için kullanilan oymalar mevcut
Sizin de dediğiniz gibi üstadim görülmesi gereken çok yer var anlatmak ayrı görmek ayrı keşke her yerini karış karış gösterebilsem
say say bitmez lakin hiç bir olumlu sonuç olmadı.
Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.
Kilise olduğunu neye dayanarak dediniz merak ediyorum tevazu gösterip cevaplarsanız sevinirim üstadım.