Maşallah sen kendini aşmışsın ustam.@Turko ustam hakli.oldugunu biliyom ve arttiriyom bahsettigin orjinal cihazi köln den bi tanidikla 2.el aldirt bi sana bi bana çūnku cihaz VLF radyo vericilerinin sinyallerini kullanarak arama yapıyor.aramaya başlamadan önce civardaki radyo istasyonunun frekansı bulunarak radyo alıcısı ayarlanıyor.radyo alıcısının ferrit anteni yere parelelken istasyonu rahatlıkla net bir şekilde alıyor.aynızamanda radyo istasyonu sinyallerinede paralel olmuş oluyor.radyonun anteni yere dik şekilde tutulunca yön değişmesinden dolayı radyo sinyalleri alamaz duruma geliyor.Veya çok az alıyor.bu şekilde yer üzerinde arama yapıldığında metal bir cismin üzerine gelince radyo alışı kuvvetleniyor.budurumu görsel hale getirebilmek için radyonun IF katı çıkışına yani volüm potu uçlarına bir vumetre veye mikroampermetre bağlamak suretiyle alan şiddetini yani metalin varlığını görebiliriz.EMFAD da yapılan bunun benzeri sadece PIC 16 F 873 lü bir datalogger var.sinyaller önce bu pıc in hafızasına kaydediliyor daha sonrada bilgisayarda değerlendiriliyor.daha fazla bilgi edinmek isteyenlere aşağıdaki linkler yardımcı olacaktır.
.
.
Ozaman benim hesap makinali el radyolu cihazla takiliyiim ustam naapakMaşallah sen kendini aşmışsın ustam.
O radyo sinyalleri artık yok sanırım, o yüzden cihazın yanında sinyal verici de bulunması gerekiyor.
Orta dalga ve uzun dalga yayınları hala sürüyor
Başkan iyi yazmışsın ama benim bahsettiğim cihazı emfad satmadı zaten emfad cihaz satmaz üretir satışı okm yapar . Dediğim cihaz 4 bin TL ye satılıyor şuan piyasada fakat kopya üretim hepsi. Orijinal cihazı gördüm kartında 1976 üretimi devre ve transistör ler vardı. 9 volt pil ile çalışıyordu. Pil ile çalışan bele takılan aparatın kendisi o zamanın parası ile 15 bin marka alındığını söylediler ozaman 100 bin mark ile 10 katlı apartman yapılıyordu. Özetle evet radyo frekanslarını algılayan ve kullanan model ve alan sınırlaması yok bölgeye girdiğin an en küçükten en büyüğüne kadar hepsine tepki veren bir cihaz . Çok uğraştım bulmak için çok büyük paraları gözden çıkardım ama maalesef .. sanki hiç yapılmamış gibi sır cihaz.@Turko ustam hakli.oldugunu biliyom ve arttiriyom bahsettigin orjinal cihazi köln den bi tanidikla 2.el aldirt bi sana bi bana çūnku cihaz VLF radyo vericilerinin sinyallerini kullanarak arama yapıyor.aramaya başlamadan önce civardaki radyo istasyonunun frekansı bulunarak radyo alıcısı ayarlanıyor.radyo alıcısının ferrit anteni yere parelelken istasyonu rahatlıkla net bir şekilde alıyor.aynızamanda radyo istasyonu sinyallerinede paralel olmuş oluyor.radyonun anteni yere dik şekilde tutulunca yön değişmesinden dolayı radyo sinyalleri alamaz duruma geliyor.Veya çok az alıyor.bu şekilde yer üzerinde arama yapıldığında metal bir cismin üzerine gelince radyo alışı kuvvetleniyor.budurumu görsel hale getirebilmek için radyonun IF katı çıkışına yani volüm potu uçlarına bir vumetre veye mikroampermetre bağlamak suretiyle alan şiddetini yani metalin varlığını görebiliriz.EMFAD da yapılan bunun benzeri sadece PIC 16 F 873 lü bir datalogger var.sinyaller önce bu pıc in hafızasına kaydediliyor daha sonrada bilgisayarda değerlendiriliyor.daha fazla bilgi edinmek isteyenlere aşağıdaki linkler yardımcı olacaktır.
.
.
Evet bazi eski cihazlar karaborsa oldu.20 sene once rus pazari kurulurdu millet bugunku çin mallarini kuçumsedigi gibi kucumserdi simdi bi piyasaya bakiyom antik esya alsat yapiyom ekkazanc 10 yildir.inanirmisin zenith cep kol saati fotograf makinasi nasil para ediyyo.bahsettigin cihazda kiymete binik.bide biliyon elmaliyi patlatan 3 kisiden biri radyo tv tamircisiydi cihaz yapip bulmuslardi 30 sene once baykuslulariBaşkan iyi yazmışsın ama benim bahsettiğim cihazı emfad satmadı zaten emfad cihaz satmaz üretir satışı okm yapar . Dediğim cihaz 4 bin TL ye satılıyor şuan piyasada fakat kopya üretim hepsi. Orijinal cihazı gördüm kartında 1976 üretimi devre ve transistör ler vardı. 9 volt pil ile çalışıyordu. Pil ile çalışan bele takılan aparatın kendisi o zamanın parası ile 15 bin marka alındığını söylediler ozaman 100 bin mark ile 10 katlı apartman yapılıyordu. Özetle evet radyo frekanslarını algılayan ve kullanan model ve alan sınırlaması yok bölgeye girdiğin an en küçükten en büyüğüne kadar hepsine tepki veren bir cihaz . Çok uğraştım bulmak için çok büyük paraları gözden çıkardım ama maalesef .. sanki hiç yapılmamış gibi sır cihaz.
Hayırlı işler ozaman. Acaba elamalıya neden elmalı demişler . Elma olayı mı dönüyor orda.Evet bazi eski cihazlar karaborsa oldu.20 sene once rus pazari kurulurdu millet bugunku çin mallarini kuçumsedigi gibi kucumserdi simdi bi piyasaya bakiyom antik esya alsat yapiyom ekkazanc 10 yildir.inanirmisin zenith cep kol saati fotograf makinasi nasil para ediyyo.bahsettigin cihazda kiymete binik.bide biliyon elmaliyi patlatan 3 kisiden biri radyo tv tamircisiydi cihaz yapip bulmuslardi 30 sene once baykuslulari
Antalyanin asil ilk yerlesim yeri orasi onu biliyomda elma mevzusuna takilmadim 2 gun kaldim gezdim guzel yer öĺūmūne ispit yapiyolar..Hayırlı işler ozaman. Acaba elamalıya neden elmalı demişler . Elma olayı mı dönüyor orda.