Anlamını bilen ? Bu nedir biraz hakkında bilgi verseniz

Storm

Editör
Ekli dosyayı görüntüle 209062
Yav yeminle başım döndü 2 gündür zaten uykusuzum:S:
Resimler hep ters

Senin taşın yanindaki tasa dikkat ettinmi hiç
Tam ortasına dikkatli bak belkide ben yayınlıyorum
Ama bu tasi ıslatıp resmini cekersen varsa birşey çıkar ortaya
Bir başka birşey daha dikkatimi çekti 5 dakika müsade et

5 dakika dedin gittin gelmedin
Gel beraber düşünelim ustam. Ne şehit ne gazi olduk niyazi

dadas_25

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Kardeşim yanlış hatırlamıyorsam buranın resimleri daha önce eklendi yapılacak çalışmalar anlatıldı. Burada büyük iş var odalar mezarlar tünel tuzak ne arasan var. Öncelikle şu ortadaki ağacın dibindeki çakıl yığma ile başla uçurum tarafında bir patika varmı kontrol et varsa tünelin biri oraya çıkıyor olacaktır. Mekanda usta bir çubukçu yada görüntüleme cihazı ile sağlam ekipmanlı ekip lazım. 1 hafta proje için çalışıp giriş çıkışları netleştirip sonrasında da işlem ne kadar sürerse onun planını çıkarmak lazım.

Storm

Editör
Kardeşim yanlış hatırlamıyorsam buranın resimleri daha önce eklendi yapılacak çalışmalar anlatıldı. Burada büyük iş var odalar mezarlar tünel tuzak ne arasan var. Öncelikle şu ortadaki ağacın dibindeki çakıl yığma ile başla uçurum tarafında bir patika varmı kontrol et varsa tünelin biri oraya çıkıyor olacaktır. Mekanda usta bir çubukçu yada görüntüleme cihazı ile sağlam ekipmanlı ekip lazım. 1 hafta proje için çalışıp giriş çıkışları netleştirip sonrasında da işlem ne kadar sürerse onun planını çıkarmak lazım.
.

Aga 2 yerde yıgma hangisinden başlayayım. Mezarlar kısmı zaten biliyorum ağa. Taşın üzerindeki üçgen ve yuvarlak taşın baktığı istikamette dümdüz git rampa aşağı hiç sağ sola sapmadan in burası denk geliyor su beyazlık kısım ve olduğu yerde kiremit mezar parçaları çıkıyor. Ekipteki arkadaslar 3 adet mezar tespit etti

Ekli dosyayı görüntüle 209200

Son düzenleme:

Storm

Editör

_Mithra_

🇹🇷 M¡₺ŕ@ 🇹🇷
Moderatör
5 dakika dedin gelmedin daha ustamm. Gel beraber düşünelim.
etrafta kiremit mezarlar varsa çok büyük olasılıkla roma dönemi yaşantı alanıymış demek ki
birinci fotoğraftaki her iki taşın etrafını da bi güzel temizleyip 50-60 cm. boşaltın ve kayaları topraktan arındırıp yıkayın ve ıslak ve kuru bolca fotoğraf çekip konuya ekleyin
bana göre sunak taşı ve tören alanı
bir konuda yanlış yapmışsın aynı bölge olmasına rağmen çok sayıda konu açıp suyu bulandırmışsın
toparlayalım o zaman ve tespit edelim
1.yerleşim yeri nerede ?
2.ibadet yerleri nerede ?
3.mezarlık alanı nerede ?

Storm

Editör
etrafta kiremit mezarlar varsa çok büyük olasılıkla roma dönemi yaşantı alanıymış demek ki
birinci fotoğraftaki her iki taşın etrafını da bi güzel temizleyip 50-60 cm. boşaltın ve kayaları topraktan arındırıp yıkayın ve ıslak ve kuru bolca fotoğraf çekip konuya ekleyin
bana göre sunak taşı ve tören alanı
bir konuda yanlış yapmışsın aynı bölge olmasına rağmen çok sayıda konu açıp suyu bulandırmışsın
toparlayalım o zaman ve tespit edelim
1.yerleşim yeri nerede ?
2.ibadet yerleri nerede ?
3.mezarlık alanı nerede ?

Hepsini tek tek yazdım.
Ben daha acemiyim. Yiyeceğim ekmekten fazlasını buldum sanırım. Ona da bakmakla yetinicem. Aga hepsini tek tek yazdım. Ne nerde me şekilde hangi yönde ne var. Sadece ne yapacağımı bilmiyorum. Kafam karıştı. İlk koyduğum resimlere göre hepsini fotoğraflı bi şekilde tarif ettim

OsiriS

Moderatör
Moderatör
_Mithra_ ustadim sorular icinde cvplari vermis..alandaki kayalarda bariz islem var sagda solda olu cicekleride var aon eklediginiz resimlerde.benimde dusuncem alan definden once dini torenlerin yapildigi alan ibadethanede diyebiliriz sonrada alanda gomu islemi yapilmis gibi duruyor..yerlesim alani burda degildir ama yakin bir alandadir.burda yapilacak islem bosluk tespitine yonelmek alan tahminen buyukce bir mezarlik.

Storm

Editör
.

Ekli dosyayı görüntüle 209214 Burayı diyorsan aga ağaç istikametinde patika var hem sağ tepeye doğru hemde arkasına doğru sol taraf uçurum gibi yama

Storm

Editör
Kağıt kalemle komple alanı çizsem olur mu tüm alanı detaylı anlatım icin yanlış anlaşılmasın. Kaba taslak haritasını çıkartırım daglar tepeler vesaire

_Mithra_

🇹🇷 M¡₺ŕ@ 🇹🇷
Moderatör
Hepsini tek tek yazdım.
Ben daha acemiyim. Yiyeceğim ekmekten fazlasını buldum sanırım. Ona da bakmakla yetinicem. Aga hepsini tek tek yazdım. Ne nerde me şekilde hangi yönde ne var. Sadece ne yapacağımı bilmiyorum. Kafam karıştı. İlk koyduğum resimlere göre hepsini fotoğraflı bi şekilde tarif ettim
yaşam alanını görmedim hangi konunda var hangi antik kent ya da yerleşime yakın burası köy yerleşimi mi yoksa kasaba mı ?
yorumların tamamını kaale alıp sanki mısırdaki firavunlar vadisini bulmuş gibi bir moda girmişsin
hepi topu 1-2 mezar ya da yapıya ait kiremit parçası ile
muhtemel bir sunak ya da yapıya ait işlem görmüş kaya parçalarından başka ne var ortada ?
kiremit mezarın en babasından ne çıkar ki ???
fazla hayal kurmayın az ayaklarınız yere bassın sonra hayal kırıklığına uğramayın
adım adım ve yere sağlam basarak gidin
ne dedim az önceki mesajımda kayaların etrafını temizleyin bi bakalım ne var
bir de fazla çubuk konusuna girmek istemiyorum bir çok değerli arkadaş alınıyor gönül koyuyor
çubukla şimdiye kadar kim ne buldu ki siz bulasınız ???
tavrım biraz tuhaf gelebilir kusura bakmayın ne kimseyi kırmak ne de hakir görmektir amacım
sadece gördüğüm gerçekleri bildiğim doğruları yazıyorum

SelçuK

DogacıyıZ
bu taş yerinde sabitmi önce onu araştır
ilk resim için diyorum.
yani şöyle 1 2 tonluk ise boş köklü kaya değilse uğraşma en az 2500 3000 seneden bahsediyoruz bir sürü heyelan deprem yaşandı