Antik kilise

Phoenix00

Aktif Üye
Katılım
23 Ocak 2020
Mesajlar
144
Tepkime puanı
334
Puanları
9
Antakya- Reyhanlı yolu üzerinde kente iki kilometre uzaklıkta Habib-i Neccar Dağı yakınında yer almaktadır. Doğal bir mağara olup eklemelerle kiliseye dönüştürülmüştür. Kesin inşa tarihi bilinmemekle birlikte; İsa’nın on iki havarisinden biri olan Aziz Petrus’un ilk vaaz verdiği yer olduğuna ve mağarada cemaatin ilk kez ‘Hıristiyan’ adını aldığına inanılmaktadır. Bu nedenle St. Pierre Kilisesi Hıristiyanlığın ilk kilisesi olarak bilinir.

Mağara, Hıristiyanlığın Roma Devletitarafından resmi din olarak kabil edilmesinden sonra yapılan eklemeler ile gotik tarzda bir kilise şeklini almıştır. Aziz Petrus’un ilk Papa olarak kabul edilmesiyle Katolik inancının dünyaya yayılmasında bir merkez konumunu almıştır.

Mağaranın tabanında tahrip olmuş bir şekilde M.S. 4 ve 5’inci yüzyıllara ait mozaik kalıntısı vardır. Ayrıca bir altar, niş içinde mermer küçük St. Pierre’nin heykeli, kutsal sayılan su, saldırı esnasında cemaatin gizlice kaçmasına yarayan tünel bulunmaktadır.
 

Mal bulanındır

BELKIDE INSANLARIN ELINDE KALAN SON SEY UMUTLARIDI
Katılım
27 Nis 2018
Mesajlar
7,967
Tepkime puanı
9,648
Puanları
23
Konum
Yaşamın olduğu her yer
La gundiii Antalya’da olduğu hakında haberler var ona yoğunlaştım biride Doğuda ama hangi ilde onu araştırıyorum
mazi daginin arkalarinda kovanlik ciglik kesirler mevkiinde blunmus orman iscisi biri soyledi gotur beni dedim jandarma bekliyi dedi..eyi ozaman kalsin dedim kuyrugumu kistirip yonumu cevirdim
 

Phoenix00

Aktif Üye
Katılım
23 Ocak 2020
Mesajlar
144
Tepkime puanı
334
Puanları
9
Sağ olasın gardaş yüreğine sağlık benimde aradığım bir dağ kilisesi var benzer şekilde halen bulamadım
Sizde sağolun ustam allah rast getirsin :) inşallah en kısa zamanda bulursunuz benimde arastırdıgım bi yer var yeraltında 3 oda oldugunu birbiriyle baglantılı oldugu ogrendik son aşamalarıda tamamlarsak acıp yapısını da herseyınıde paylasacam inşallah
 
Üst