Define var, paylaşalım
Niğde, Balıkesir ve Çanakkale illeri, “Define bulduk, çıkarmak için para lazım” diyen dolandırıcıların hedefinde. Bu kişiler, “Define bulduk” diyerek ateşte yakılmış altınları gösterdikleri kişilerden 6’şar bin lira aldı. Dolandırıcılar ellerinde listeyle yakalandı.
Bu altınlar Suriye’den
Türkiye’de milyonlarca Suriyeli var. Bunlardan bazıları “Bu altınları Suriye’den getirdim ve çok ihtiyacım var. Ucuza satıyorum” diye altın suyuna batırılmış tenekeleri sattı ve onlarca kişiyi kandırdı. Aynı şekilde bazı kişiler de “Kuyumcuyum, iflas ettim. Altınları ucuza satıyorum” diyerek çok sayıda kişiyi kandırdı. Suriyeli dolandırıcılar Mersin’de yüzlerce sahte altınla yakalandı.
Altınlarını okuyayım
Eşi polis olan bir kadın da yaşadıklarını şöyle anlattı: Hava sıcaktı. Yaşlı bir kadın su istedi, verdim. Biraz nefeslensin diye bahçeye davet ettim. Esnemeye başladı. Evde nazar olduğunu söyledi. “Varsa altınlarını getir okuyayım” dedi. Sonra okumak üzere su istedi. İkisini de getirdim. Hipnozda gibiydim. Gittiğinde altınlara bakmak geldi aklıma. Yerinde birkaç demir parçası vardı. Kime anlattıysam o tipte kimseyi görmediklerini söyledi. Eşim ve polis arkadaşları seferber oldu ama ne kadını ne altınlarımı bulamadı.