Ayak İşareti Ve Oymalar

Ares-xl

Aktif Üye
Uzun zamandr gördügüm en iyi yerlerden ..ayagin oldugu tasa su dokup cekersen eger yannda cizgiler var .kac adim oldugu hakknda bilgi verebilr yada arşın .. .burada yaşanmislik cok ama illaki mezar bekleme .duvarlari yikilmis bir yapida olabilir ki anladigim kadaryla oyle .donem soygunu yemis gibi

omerolmaz

Bilgili Üye
Değerli Ustam donem soygunu yememiş yemeside çok zor çünkü burası askeri bölge sınır yani ve açılan oda normal köy evi gibi 30 cm sen üstü açıldı içerisi serili ve bir tespih harici bir yer çıkmadı içindeki serili malzeme zamanın çürümesine kalmasaydı onlar bile 7 sülaleme yeterdi ama malesef talan Etiler ve duvarlar dersen açılan oda harici kale duvarları onlar daha doğrusu kale surları alan çok geniş kafa karıştırmamak için başlayacağım bölgeyi ilk paylaştım daha önce ar- ge planlamıştık ama dediğim gibi askeri bölge bu sene bu fırsatımız oldu o yüzden ustalarımın değerli fikirlerini alıp onlara istinaden ar-ge başlatacağım saygılarımla.

deli firat

DOĞACI
Kardeş video çok hızlı gecilmiş bir çekim bir şey anlayamadım varsa daha ayrıntılı yükle bakalım şimdi bu ayak işareti dedigin işaret şu zamanlar çalıştıgım bir işareti andırıyor gelişme olursa aynı plan üzerinde yazarım sana evet ayak işareti dedigin kaya seyarmı 2.dere mutlaka olacak bu işarete uzaklıgı nedir 3.eski degirmen veya kalıntıları varmı 4.kilise veya daha küçük bir ibadet yeri olmalı işarete mesafesi ve yönü yaz 5.kale olmalı mesafe ve yön olarak yaz 6.videoda ayak işareti dedigin yerin tam karşında olan kayalıgın varsa fotoları

Ares-xl

Aktif Üye
Şuanda oranın sınır bölgesi olduğu ozamanlarda da olduğunu göstermez ama .odadan ne cikmis bilgin var mi

omerolmaz

Bilgili Üye
@deli firat Ustam dere işaretin soluna doğru 10 metre sonra uçurum uçurumun hemen dibi koca Aras nehri ortalama 20 metre düz alan düşürsek işaretin baktığı yönde kale mevcut kilise şaphel veya ibadethane konusunda bilgim yok ama yaşam alanı mevcut kale mevcut kesinlikle vardır alan çok eşki işaretlerin çoğu zamanın tahribine uğramış değirmen sormuşsunuz Ustam bölgede 20 yakın değirmen taşı mevcut kesim alanı olmak düşündüm burayı ama işin açığını söylemek gerekirse kesilecek taş bulamadık ne desem yalan olur o konuda ama demisi yüksek su mevcut değirmene elverişli bölge saygılarımla

Son düzenleme:

omerolmaz

Bilgili Üye
Şuanda oranın sınır bölgesi olduğu ozamanlarda da olduğunu göstermez ama .odadan ne cikmis bilgin var mi
değerli Ustam açık yazayım o zaman odadan para sarı kız ve bakır ayrıca 2 adette mermerden heykel ve bir adet bakır tablet İnci ve boncuklar saygılarımla

Son düzenleme:

omerolmaz

Bilgili Üye
Değerli ustalarım izleyeceğimiz yol hakkında başka fikri olan ustalarımız varmı

yolgezer

Bilgili Üye
Omer kardesim son resimde isaretledigin yer guzel.
Ayak izi olan kaya sabitse hemen yanlarinda ve kendisinde degerli tespidi de yap derim insallah vardir nasibin

omerolmaz

Bilgili Üye

yolgezer

Bilgili Üye
Değerli ustam oraya bakma ihtimalim sıfır ermenistan orası :D ama o alanda ufak tefek nasibin cıktı bir yıllık masrafım kadar yani değerli cıktı alanda ama burası için tespit yapamadım daha zamanım kısıtlı ama bu hafta sonu hem tespit hem ar-ge olacak inşallah
Hadi bakalim insallah nasibin vardir.