kazama arkadaşımıza ilk sorulacak soru sona kalmış ,kardeş sen araçı bırakıp 1 saat yürüme mesafesinde bu işareti ne yaparken buldun ,piknik desem olmaz ,hobi balık desem yer tepede ,sınır geçiyon dağlık bölgede geçerken gördün desem değil illaki bir işaret yada çoban getirdi seni buraya önce onu bilelim geç oldu yinede devam edebiliriz cevaptan sonra bu ilki neden söylemedin neden sorulmadı,birde yönleri hiç yazmamışsın ,burası ermeni bölgesşmi nedir ?,
birde ben diyecektim 1umut yazmış yuvarlak oymaların dışında murç yok ,içinde de yok anladığım yoksa bakmışındır elle içlerini yoklaman gerek hiç bir zaman tam yuvarlak olmaz ya içten yada dıştan yön verir bunlarda dışta V yapıyor ,bunun benzeri ECE07 arkadaşımızda vardı onda da kanal yoktu sadece oymalar vardı sonuç aldımı bilmiyoruz,, burada benim ilk yorumum kanal yok yön vermiyorsa taşın kenarına enyakın oyma tarafıdır siz onu denemişsiniz zaten 2. düşüncem yaslanmış kayalar onlar normal değil elle dizilmiş gibi sal taşı gibiler ,şu ihtimalide ortadan kaldırsak iyi olacak rum ve ermeniler işarete kuyuya yakın yere gömüp üzerine ağaç dikermiş sendeki çevreden farklı ağaçmı ,ahlat vb gibi sanki,incir gibi sürekli filizlenip çoğalan bir ağaçsa nokta orası orayı temizlesen iyi olcak,
-3. ihtimal oymalardan birisi ağız kısmının çapından derinse bu kayanın yanından eski yol geçer ve buda seni çok uzakta olmayan bir işarete-kuyuya götürür diğer oymalar bu işaretin-kuyunun çevresinde olur,
4.ihtimal aşağıda derede bir kayada demiryada çivi çakılı ve onun yanındaki patika seni buraya getiriyor ğyleyse araman gereken faeklı bir şey,
4.ihtimal enbaşta yazdığım burası ermeni bölgesi ve bu ermeni işiyse öncelik işaretli taşın kuzey yan tarafında kasa aranmalıydı yada yaslama kayaların kapadığı tarafta öncelik aktaracaklarım bunlar,