Mehmetarkın
Aktif Üye
LÜTFEN HERKEZ OKUSUN..eyvallah abim saygım var doğrudur bir itirazımda yok , mecbur burda ya iddalı konuş cam yada tespid lı , anma bende şuan o 2 side yok , onlar da olur bir gün , ben sabrediyorum sizde bizde ölüm olmaz ise sana hacısız hocasız yalansız dolansiz sihirsiz büyüsüz sadece çubuk ile bulacak analizini ölçümünü enini boyunu içindeki ni cinsini ve hadda miktarını söylese düşün sana yer verdim çubuk ile inanmadın anma meraktan kazdın çubuk cu ne dedi ise aşağı yukarı doğru çıksa ne düşünürsün çubuk hakkında
Amisos kardeşim yazacaklarim sana muhalefet olsun diye değil.. Marjinal bir olay yaşadığım için , üstünede çok düşündüğüm için, ve ayrıca birikimlerimizden ders aldığımız için ..
Buyrun olaya geçelim...yaşanmış bilakis kendimin yaşadığı..
Yıl 2012
O dönem bir ekibimiz vardı.. 5 kişiydik.. Ekip lideri ben.. ekip hangi yere gidecek.. nasıl bir işlem uygulanacak vs , vs
Ekipden bir arkadaş cinci bir hoca bulur şu yere baktıralım der.. Gerek yok desemde oyalamak icin günleri geciktirsemde ısrar üstune ısrar artık tamam dedim.. söyleyeceklerin bir kıymeti yoktu benim için ama hadi gidelim dedik ve gittik... Kiliseye vardık dış duvarlarına çok yakın bir yer gösterdi burada büyük gömü var dedi.. peki dedik açarız bakarız dedik.. arkasındanda hocaya notumuzu veririz dedik..iyi hocaymiş allameymiş vs vesair..
Efendim uzatmayalim 20 kilo kadar altın bulduk hocanin gösterdigi yerden....bu olayi burada kapatiyorum..
sonraki gösterdigi yerde nal topladik.. ama kredisi vardi tahmin edersiniz.. ama bu bizdeki nal toplama fazla olmaya başladi.. hocayı sorduk sorusturduk.. Hırsızlik dolandiricilktan içeri girmis çıkmıs dinle imanla alakası olmayan ayetel kursi , fatihayi okumasini bilmeyen biri çıkti .. Hepimizin beyinleri dumura oldu.. işin iç yüzü etrafa baktı bir yer göstermesi gerekiyordu ve salladim dedi kendi ifadesi...Iyi hoca aranan hoca numaralariyla muska yapip yolunu bulmakti.. özur diledi ihtiyacim vardi vesaire...Bu 1)
Bak şimdi.. 2 ) Bir cihaz gömü bulduysa kesin iyi cihazdır denemez..
Kötü cihazlardan nokta 103 ve 106 ların gömü bulmuşlugu vardir.. Gömü 80 cm dir.. 30 cm topraga karısmıs bir çatal kaşık vardir.. cihaz sinyal verir defineci açar.. kaşıl çatal mermi neyse artik toprakla atılır.. cihaz sinyal verdiğinden çalışma devam eder.. aynı bizdeki olay vaki olur.. aslinda 106 cihaz o gömüyü allemi cihan olsa görmez ama arada baska metallere sinyal verir.. definecininde bulacaği vardir nasip iste.. sonucda ne olur.. gömü bulan cihaz olur.. biri deseki bu cihaz boş adami taşlarlar...
Bir çubuk yada çubukcu bir kere bulursa o na iyi çubukta demem.. yukardaki olaylar sebebiyle..
Bazen öyle seyler olur ki milyonda bir olur ama olur.. keramet bazen hocada, bazen cihazda, bazen çubukta değildir..
YASAL UYARI VE BİLGİLENDİRME
Türkiye Cumhuriyeti mevzuatı kapsamında define arama faaliyetleri; 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu, Define Arama Yönetmeliği ve ilgili diğer mevzuat hükümlerine tabidir.
Define araması yapılabilmesi için ilgili mevzuatta öngörülen şartların yerine getirilmesi ve yetkili makamlardan gerekli izin ve ruhsatların alınması zorunludur. İzinsiz define araştırması ile kültür varlığı bulmak amacıyla gerçekleştirilen izinsiz kazı veya sondaj faaliyetleri kanunen suç teşkil edebilir ve cezai yaptırımlara tabidir.
Sit alanları, korunması gerekli kültür ve tabiat varlıklarının bulunduğu alanlar, mezarlıklar ve mevzuatla koruma altına alınmış diğer bölgelerde gerçekleştirilecek faaliyetlerde ilgili kanun, yönetmelik ve yetkili kamu kurumlarının kararlarına kesinlikle uyulmalıdır.
Bu internet sitesi; izinsiz define aramayı, kaçak kazıyı, tarihi veya kültürel varlıklara zarar verilmesini, kültür varlıklarının izinsiz olarak aranmasını, çıkarılmasını, taşınmasını veya ticaretini teşvik etmez, özendirmez ve bu tür faaliyetlere yönlendirme amacı taşımaz.
Site içerisinde kullanıcılar, üyeler veya üçüncü kişiler tarafından paylaşılan yorum, görüş, fotoğraf, video, arazi yorumu, işaret değerlendirmesi, yöntem, tavsiye ve benzeri içerikler paylaşımı yapan kişinin kendi görüş ve sorumluluğundadır. Bu tür içerikler site yönetiminin görüşü, önerisi, onayı veya herhangi bir faaliyete yönelik teşviki olarak değerlendirilemez.
Kullanıcılar, gerçekleştirecekleri her türlü araştırma ve arazi faaliyetinden önce yürürlükteki mevzuatı kontrol etmek, gerekli izinleri almak ve ilgili kamu kurumlarının talimatlarına uygun hareket etmekle yükümlüdür.