evden ayrılmışım, abim önceden ayrıydı onun kaldığı bekar evinde kalmaya başlarım, evin merdivenleri minareninkiyle aynıdır, ramazan bayramı arefesinde gece uyuyamadım elektrik yok mum ışığında kur'an okumaya başladım, daha 2. sayfadayken mum'un alevi bir oyana bir bu yana yatmaya başladı, rüzgarda girmiyor eve, durakladım 1 dk ya kalmaz mum düzeldi ve kaldığım yerden devam ettiğimde
iç kapıya öyle bir vuruldu ki sanki 2 kg lik çekiçle vurdu 1 defalığına,
musafı kapadım sessizce sobanın yanından demir kül küreğini aldım kapıyı açmamla küreği kafaya indirecem hazırlandım, ama kapıyı açtım kimse yok, aşağı indim alt kapının tüm kilitleri kapalı... kedi bile giremezdi,
dedim bu gece o eve giremem abimde gelmedi sabaha kadar sokaklarda gezmek var, gezerken kurs hocama rastladım ona anlattım böyleyken böle oldu nedir bu başıma gelen?
bana dediği şu... o evde bir fiil yaşamış göçmüş biridir gelen, mübarek gecelerde merhumlara kalkıp dolaşmaya
ziyaretlere vb izni olur, muhakkak odur gelen dedi,
ee iyide geliyo madem niye kapıya vurup beni korkutuyor? dediğimde hoca gülümsedi, ne bilim ben vardır elbet bi sebebi dedi başkada cevap alamadım,
2 korku atlattım, biri gecenin zifiri karanlığında kurt sürüsüyle karşılaşmam biride bu olay,