Dedektorburada Banner Mobile

buu haritayı cöze bilecek varmı ibranice yazılı merkez neresi

Dedektorburada Banner Mobile

toyalp

Bulaşan mazlumun ahıdır.Kainat bu yükü kaldıramaz.
Süper Moderatör
Haritanın tam ortasındaki o büyük "Y" şekli, bütün sistemin kilididir.

Arazide ne arayacaksın? Burası iki derenin birleşip tek kol olduğu bir su çatağı (dere çatalı) veya iki patika yolun birleştiği bir yol ayrımıdır. Çizimdeki kıvrımlı hatlar suya daha çok benziyor.
Çatalın birleşme noktası (kuyruk kısmı) aşağıyı gösteriyor. Haritanın üstü kuzey kabul edilirse, çünkü sağ tarafta güneş doğu yönünü temsil eder, o zaman sular kuzeyden gelip güneye akıyor demektir.
İkinci Nokta ise üçgen tarla yada Ada
Çatalın tam ortasında, kolların arasında kalan bölgeye bir üçgen çizilmiş.
Anlamı ise iki derenin arasında kalan üçgen şeklindeki kara parçasıdır ya da kayadır. Burası mevsimsel bir adacık veya sürülmemiş üçgen bir tarla olabilir.
Yapmanız gereken ilk iş bu çatalı bulup, tam ortasındaki o üçgen alana girmektir. Merkez üssü orasıdır.
Merkezi sorduğunuz için bu kadarını yorumlamış olduk. Haritanın tamamını yorumlamak olmazdı. Lakin bu haritadaki çizgiler yazı ve diğer özellikler sahte bir haritayı andırıyor. Orijinal ile pek bir alakası yok. Ona göre hareket etmenizi tavsiye ederim. Eğer orijinal olduğundan emin iseniz yukarıda belirttiğim üçgeni bulun merkez net olarak orasıdır. Kesin bilgidir ve gerisi artık sizde hayırlı forumlar.

balkaya34

Editör

edirne22

Editör
ibranice bir harf göremedim.
harfler daha çok ermenice veya gürcüce gibi.
IV (4), V(5), IIIV (35) gibi roma rakamıyla yazılmış sayılar mevcut.
sol taraftaki düz şerit yol veya tren yolu.
ortadaki iki çatallı köy yolu veya dere
güneş mi yoksa bir tek dağ, tepe veya volkanik dağ mı bilemedim.
sağ taraftaki uzunlamasına elips yüksek ihtimal göl.
99'un sağ tarafındaki işaret galiba tünel veya mağra işareti.

balkaya34

Editör

@edirne22 usdam bu haritadaki 99 in yanındaki magra olabilir, Öyle olunca Ilk yazimda sorduguma cevap olumlu gelirse bu harita anlasılır ve okunabilir umudundayım, Birde o sayilarin sifresi onemli ,Eger bu sifrelerin ne anlamı okunsa yine çözülür saniyorum,

Son düzenleme:

T...Men

Aktif Üye
Selam @T...Men
Usdam kırmizi cizgiyle isaret ettiginiz SU birikintisu yada gol dediginiz yerile, Mor çizgi ile isaret ettiginiz yer son nokda dediginiz yer arasinda bir Oluşum var , Acaba o oluşum bir taş ocagi olabilirmi,
Cevabınızı bekliyorum ,Cevabinizdan sonra yazacagim usdam,
Merhaba ustam,
Bahsettigin yer ''magara,kuyu,cukur'' diye yazdigim noktaysa; Evet maden giriside olabilir. Ama bahsettigin yer domuz'a benzer yerse orasi arazi ile ilgili ''kayalik alan (belki tas ocagida vardir)''.

T...Men

Aktif Üye
Evet hic bir dile ait degiller. O yazi ve rakamlar koordinat ve kadastro bilgilerini icerir. Her durus,bakis noktasinda olmasinin nedenide bu.. 99 ve yanindaki isareti arazi,bolge ile alakali. Ust kisimda gunesin yanindaki yazi ve rakamlar ise; genel bilgidir. Yani malin cinsi, derinligi v.b

T...Men

Aktif Üye
@edirne22 usdam bu haritadaki 99 in yanındaki magra olabilir, Öyle olunca Ilk yazimda sorduguma cevap olumlu gelirse bu harita anlasılır ve okunabilir umudundayım, Birde o sayilarin sifresi onemli ,Eger bu sifrelerin ne anlamı okunsa yine çözülür saniyorum,
Ustam haritayi cozmek o kadar da kolay degil.
Dikkat ettiyseniz iki kroki ust uste (hafif cizimler ve koyu cizimler) oturtulmus. Ilki izometrik sistemle cizilmis daha sonra uzerine bolge ve yeri gosteren perspektif cizimler konmus. Bunu cozmek icin haritanin orjinal olmasi halinde once koordinatlari bulmak lazim. Soyle ki; orjinallerde sol ust kosede gormesi zor bir isaretin olmasi lazim eger yoksa kagidi uclari ust uste gelecek sekilde katlamak lazim, ayni katlama zit uclar icinde yapmak gerekli. Eger eskenarli kare olusursa, kagidi 6 esit parcaya bolmeli ve her kareye denk gelen kordinat bilgilerini suphe edilen bolge koordinatlari ile karsilastirmali.

balkaya34

Editör
Ustam haritayi cozmek o kadar da kolay degil.
Dikkat ettiyseniz iki kroki ust uste (hafif cizimler ve koyu cizimler) oturtulmus. Ilki izometrik sistemle cizilmis daha sonra uzerine bolge ve yeri gosteren perspektif cizimler konmus. Bunu cozmek icin haritanin orjinal olmasi halinde once koordinatlari bulmak lazim. Soyle ki; orjinallerde sol ust kosede gormesi zor bir isaretin olmasi lazim eger yoksa kagidi uclari ust uste gelecek sekilde katlamak lazim, ayni katlama zit uclar icinde yapmak gerekli. Eger eskenarli kare olusursa, kagidi 6 esit parcaya bolmeli ve her kareye denk gelen kordinat bilgilerini suphe edilen bolge koordinatlari ile karsilastirmali.

Selam T...Men Usdam,
Sag tarafdaki su birikintisi yapay göl yeri ise Harika derim, 2 nciside Tas ocagi tahmin ettigim yerise eger dogru cikarsa bu dahada güzelleşir,
--- Mesela Ne olur derseniz , bildigim alan demekdir, Adini ben yazarim ,en altdaki catak da kopru varmı, Daha bazi şeyler var, Ama orasinin Tas ocagi yada maden ocagi gibi bir ocakise iyidir,

T...Men

Aktif Üye
Selam T...Men Usdam,
Sag tarafdaki su birikintisi yapay göl yeri ise Harika derim, 2 nciside Tas ocagi tahmin ettigim yerise eger dogru cikarsa bu dahada güzelleşir,
--- Mesela Ne olur derseniz , bildigim alan demekdir, Adini ben yazarim ,en altdaki catak da kopru varmı, Daha bazi şeyler var, Ama orasinin Tas ocagi yada maden ocagi gibi bir ocakise iyidir,
Ustam en iyisi bilmek istedigin yerleri harita uzerine ciz, ben sana donerim(aman isim falan verme simdilik).

Son düzenleme: