Evrensel1998
Yeni Üye
bazı harfler ibranice yazılı merkez noktası neresi
Ekli dosyalar
-
2.9 MB Görüntüleme: 124
Selam @T...MenUmarim isini gorur.
Ekli dosyayı görüntüle 317384
ibranice bir harf göremedim.
harfler daha çok ermenice veya gürcüce gibi.
IV (4), V(5), IIIV (35) gibi roma rakamıyla yazılmış sayılar mevcut.
sol taraftaki düz şerit yol veya tren yolu.
ortadaki iki çatallı köy yolu veya dere
güneş mi yoksa bir tek dağ, tepe veya volkanik dağ mı bilemedim.
sağ taraftaki uzunlamasına elips yüksek ihtimal göl.
99'un sağ tarafındaki işaret galiba tünel veya mağra işareti.
Merhaba ustam,Selam @T...Men
Usdam kırmizi cizgiyle isaret ettiginiz SU birikintisu yada gol dediginiz yerile, Mor çizgi ile isaret ettiginiz yer son nokda dediginiz yer arasinda bir Oluşum var , Acaba o oluşum bir taş ocagi olabilirmi,
Cevabınızı bekliyorum ,Cevabinizdan sonra yazacagim usdam,
Evet hic bir dile ait degiller. O yazi ve rakamlar koordinat ve kadastro bilgilerini icerir. Her durus,bakis noktasinda olmasinin nedenide bu.. 99 ve yanindaki isareti arazi,bolge ile alakali. Ust kisimda gunesin yanindaki yazi ve rakamlar ise; genel bilgidir. Yani malin cinsi, derinligi v.bibranice bir harf göremedim.
harfler daha çok ermenice veya gürcüce gibi.
IV (4), V(5), IIIV (35) gibi roma rakamıyla yazılmış sayılar mevcut.
sol taraftaki düz şerit yol veya tren yolu.
ortadaki iki çatallı köy yolu veya dere
güneş mi yoksa bir tek dağ, tepe veya volkanik dağ mı bilemedim.
sağ taraftaki uzunlamasına elips yüksek ihtimal göl.
99'un sağ tarafındaki işaret galiba tünel veya mağra işareti.
Ustam haritayi cozmek o kadar da kolay degil.@edirne22 usdam bu haritadaki 99 in yanındaki magra olabilir, Öyle olunca Ilk yazimda sorduguma cevap olumlu gelirse bu harita anlasılır ve okunabilir umudundayım, Birde o sayilarin sifresi onemli ,Eger bu sifrelerin ne anlamı okunsa yine çözülür saniyorum,
Ustam haritayi cozmek o kadar da kolay degil.
Dikkat ettiyseniz iki kroki ust uste (hafif cizimler ve koyu cizimler) oturtulmus. Ilki izometrik sistemle cizilmis daha sonra uzerine bolge ve yeri gosteren perspektif cizimler konmus. Bunu cozmek icin haritanin orjinal olmasi halinde once koordinatlari bulmak lazim. Soyle ki; orjinallerde sol ust kosede gormesi zor bir isaretin olmasi lazim eger yoksa kagidi uclari ust uste gelecek sekilde katlamak lazim, ayni katlama zit uclar icinde yapmak gerekli. Eger eskenarli kare olusursa, kagidi 6 esit parcaya bolmeli ve her kareye denk gelen kordinat bilgilerini suphe edilen bolge koordinatlari ile karsilastirmali.
Ustam en iyisi bilmek istedigin yerleri harita uzerine ciz, ben sana donerim(aman isim falan verme simdilik).Selam T...Men Usdam,
Sag tarafdaki su birikintisi yapay göl yeri ise Harika derim, 2 nciside Tas ocagi tahmin ettigim yerise eger dogru cikarsa bu dahada güzelleşir,
--- Mesela Ne olur derseniz , bildigim alan demekdir, Adini ben yazarim ,en altdaki catak da kopru varmı, Daha bazi şeyler var, Ama orasinin Tas ocagi yada maden ocagi gibi bir ocakise iyidir,